visie creëren
Lichter leven
Maris van der Meulen
Lichter leven
01/06/2024
1 min
0

Waarom een visie je meer brengt dan goede voornemens

01/06/2024
1 min
0

Krachtig het nieuwe jaar in: waarom een visie je meer brengt dan goede voornemens

Heerlijk he, zo’n vers jaar dat nog helemaal als een onbeschreven blad voor je ligt. Waar ik benieuwd naar ben, heb jij je dingen voorgenomen die je wilt veranderen? Goede voornemens gemaakt?

Ik wil iets met je delen waarvan ik denk dat je er veel aan hebt: vervang dat setje met losse voornemens door een visie. Een krachtige nieuwjaarsvisie. Het hebben van een heldere visie kan een gamechanger voor je zijn, lees verder, ik neem je mee waarom.

Allereerst, om maar meteen heel eerlijk te zijn, goede voornemens verdwijnen vaak in de mist van het dagelijks leven. Bij jou, bij mij, bij iedereen. Ik las ergens dat 12 januari, mijn verjaardag, de dag is dat de meeste goede voornemens al in de prullenbak liggen.

Maar een visie is als een kompas dat je koers bepaalt. Het geeft richting aan je acties en beslissingen, waardoor je een tastbaar pad hebt om te volgen.

Ik verwacht dat jouw uitdagingen en verantwoordelijkheden groot zijn. Een heldere nieuwjaarsvisie fungeert als een vuurtoren, een baken van licht, te midden van dit alles.

Het stelt je in staat om je energie te concentreren op wat echt belangrijk is, zowel op persoonlijk als professioneel gebied. Geen versnippering van inspanningen, maar gerichte kracht.

Bovendien straalt een visie veerkracht uit. Het is niet slechts een set doelen, het is een overkoepelend idee dat je inspireert om obstakels te overwinnen. In plaats van te worden ontmoedigd door tegenslagen, biedt een visie een veerkrachtig kader waarmee je uitdagingen kunt zien als kansen voor groei en ontwikkeling.

Als ik je goed inschat draag je niet alleen verantwoordelijkheid voor jezelf, maar ook voor anderen. Een krachtige nieuwjaarsvisie geeft je de mogelijkheid om een leidende rol te vervullen. Het inspireert niet alleen jou, maar ook je team, samenwerkingspartners, opdrachtgevers. Samenwerking en gedeelde doelen worden versterkt door een gezamenlijke visie die iedereen aanspreekt.

Laat dit nieuwe jaar niet zomaar voorbijgaan met oppervlakkige voornemens. Omarm een krachtige visie die je niet alleen leidt, maar die je ook de kracht geeft om te leiden. Het is niet alleen een manier om doelen te stellen, maar een manier om jezelf en anderen te inspireren tot groei, grootsheid en vervulling. Dus, laten we samen het nieuwe jaar in stappen met een visie die jezelf, maar ook de wereld zal laten zien wat we werkelijk kunnen bereiken.

Ps. Wil je de stappen weten hoe je zo’n nieuwjaarsvisie kunt creëren? Je vindt ze hier.

---------

🔥 Als Leiderschapscoach en -mentor begeleid ik vrouwen op senior- of directieniveau die de verbinding met zichzelf zijn kwijtgeraakt ‘op de weg naar boven’. Die stagneren op bepaalde gebieden in hun leven. Ik help hen om op een lichtere manier in het leven te staan en succesvol te zijn, vol innerlijke kracht, rust en vervulling. Meer weten? Plan hier je vrijblijvende call.


Reacties
Categorieën