Goede voornemens, hoe jij ze wél waarmaakt.
18 januari 2024 
1 min. leestijd

Goede voornemens, hoe jij ze wél waarmaakt.

Blue Monday of niet, feit is wel dat de meeste mensen deze week hun goede voornemens al uit het oog verloren zijn. Niets van terecht gekomen. Belangrijkere dingen te doen.

Mijn visie daarop: Dat komt doordat de meeste voornemens vanuit je hoofd of de buitenwereld komen en niet vanuit je hart. Je vindt dat je X nou toch echt eindelijk zou moeten doen of je weet dat anderen vinden dat je Y zou moeten doen en daardoor staat het op jouw lijstje. Voel je het oordeel erachter? Je krijgt er geen positief gevoel van. Je voelt geen intrinsieke motivatie van binnenuit.

Ik deel graag een idee met je hoe je voornemens (of liever: ‘intenties’, ik schreef hierover in eerdere posts) op een bij jou passende manier bepaalt.

Door een rustig moment te kiezen, met een rustig hoofd op een rustige plek te gaan zitten (of in de natuur te lopen) en jezelf af te vragen: ‘wat gun ik mezelf?’

Misschien gun je jezelf meer verbinding in je relatie? Projecten of werkzaamheden waar je meer vervulling uit kunt halen? Dat mensen je zien zoals je echt bent?

Voel je dat daar veel meer zachtheid achter zit? Misschien voel je wel een soort ruimte ontstaan, omdat er niets 'moet’.

Vervolgens kun je brainstormen (zelf of met iemand anders) om stappen te formuleren die je helpen om daar te komen.

Wat denk je, zou deze manier van voornemens bepalen jou helpen om aan het eind van het jaar te kunnen constateren dat het je dit keer wél gelukt is?

Laat het me weten, wat gun jij jezelf?

------------------------------------

🔥 Als (Zelf)leiderschapscoach en -mentor begeleid ik vrouwen op senior- of directieniveau die de verbinding met zichzelf zijn kwijtgeraakt ‘op de weg naar boven’. Die stagneren op bepaalde gebieden in hun leven. Ik help hen om op een lichtere manier in het leven te staan en succesvol te zijn, vol innerlijke kracht, rust en vervulling. Meer weten? Plan hier je vrijblijvende call.

Over de schrijver