Ik ben Maris van der Meulen

(Zelf)Leiderschapscoach en -mentor

Ik ben Maris van der Meulen 

(Zelf)Leiderschapscoach en -mentor

Ik ben Maris van der Meulen, (Zelf)Leiderschapscoach en -mentor voor ondernemende vrouwen op senior- of directieniveau die de verbinding met zichzelf zijn kwijtgeraakt, die stagneren op bepaalde gebieden in hun leven, die belangrijke keuzes willen maken of niet weten wat de volgende stap is. Ik zorg ervoor dat ze toegang krijgen tot hun inner excellence en de meest authentieke, beste versie van zichzelf worden. In balans, veerkrachtig en vanuit hun volledig potentieel.

 

Ik stel me voor dat je steengoed bent in je werk, dat je ervoor gaat. Regelmatig zal dat een hoge prijs van je vragen: je loopt jezelf voorbij, voelt je overweldigd, hebt geen energie meer voor de mensen die je lief zijn of geen zin in leuke dingen naast je werk. Waarvan je juist zou moeten opladen. Om écht te blijven excelleren in je werk en vol zelfvertrouwen nieuwe stappen te kunnen zetten, is het daarom belangrijk om ook van binnen te excelleren. Om de beste, meest authentieke versie van jezelf te worden. Niet door hard te werken, nee, juist vanuit innerlijke rust en balans.

 

Ik koos ervoor om alleen nog te werken op een manier die  precies bij mij past, een manier die me vervulling en energie geeft. En dat gun ik jou ook. Sindsdien leid ik mijn leven vanuit de combinatie van mijn intuïtie & intelligentie en mijn vrouwelijke & mannelijke kracht. Maakte krachtige keuzes en bold moves, van officier bij de Koninklijke Luchtmacht tot de senior coach en mentor die ik nu ben. Ik woon & werk sinds begin 2018 in Malaga in Zuid-Spanje. Een droom die ik al 30 jaar had. 

 

Mijn klanten, maar ook mijn vrienden me omschrijven me als volgt:

Positieveling. Vrijheidsfreak. Authentiek. Balans tussen krachtig & zacht, tussen hoofd & hart, tussen mannelijke & vrouwelijke energie. Warm en toegankelijk, open. Betrokken. Wijs. Altijd verbindend, waardoor het makkelijk is om je verhaal aan me te vertellen. En enthousiast!

Als je écht alles over me wilt weten 👇🏼

Mijn goede vriendin Nicole interviewde me en het is een prachtig openhartig gesprek geworden waarin je me écht leert kennen. 

Hoe het begon en hoe het nu is

Ik leefde mijn leven van buiten naar binnen. Hield rekening met alles en iedereen. Werkte me drie slagen in de rondte, wilde voldoen aan de verwachtingen. Succesvol was ik, zeker, maar ten koste van mezelf… Ik paste me aan en had al van jongs af aan afgeleerd om te voelen, dat was te pijnlijk. En kwam totaal niet tot mijn recht. Niet privé, noch als leider. Toen ik me hiervan én van de impact op mijn leven bewust werd, wilde ik ervan af. Dat snap je.

 

Breekpunt was een opeenstapeling van gebeurtenissen op allerlei gebieden van mijn leven, zakelijk en privé. Ik gooide daarom het roer om, het móest anders. Vanaf dat moment nam ik heel bewust zelf de leiding over mijn leven. Ben letterlijk het pad naar mijn inner excellence op gegaan, met authenticiteit en lichtheid als basis. 

 

Fast forward naar nu: Ik ging het aan. Vanaf de jaren ’90. Liet me coachen, volgde opleidingen en trainingen. Voor mezelf en ook om anderen erin te kunnen begeleiden. Deed alles wat ik maar kon. En groeide razendsnel.

 

Doordat ik dit pad zelf heb gelopen ben ik naast zeer ervaren senior (zelf)leiderschapscoach en -mentor (sinds 1999) dus ook ervaringsdeskundige. Juist daardoor heb ik er een zesde zintuig voor ontwikkeld en kan ik jou to the point bewust maken van wat je nu doet en hoe je jezelf tegenhoudt. En leer ik je hoe je zelf op authentieke en lichte wijze de regie neemt. Zodat je innerlijke rust, veerkracht en diepe verbindingen gaat ervaren. En vanuit lichtheid je volledig potentieel gaat inzetten.

 

Het was ook mijn eigen reis en nu ik weet/voel wat het mij gebracht heeft, ben ik ongelooflijk gepassioneerd om er zoveel mogelijk vrouwen op senior- of directieniveau bij te begeleiden.

Mijn eigen pad

Ik ken ’t, het gevoel om op zich je leven voor elkaar te hebben, maar toch iets te missen. Altijd druk te zijn, het leven bij tijd en wijlen zwaar te vinden. Het plaatje zag er aan de buitenkant prima uit, maar van binnen was het totaal anders... Zo heb ik veel te lang geleefd. Ik had mooie banen, was succesvol maar het voelde niet goed. Ik werkte en leefde niet vanuit mijn innerlijke kracht, dat voelde ik wel. Ik was er ongelukkig door, maar het lukte me niet om het te veranderen.

 

Ik heb zelfs 2 keer een burn-out gehad. Het gevolg van mezelf voorbij lopen, doordat ik puur vanuit mijn hoofd leefde en geen rekening hield met mijn behoeften of gevoelens. Daar kon ik ook helemaal niet bij, geen idee hoe ik moest voelen…

 

Ontdekt wat ik van binnen al jaren wist

Pas op het moment dat ik onder begeleiding van een coach leerde dat mijn behoeften, waarden en gevoel ertoe doen én hoe ik ze kon leren kennen, ging het hard. Ik ging leven vanuit mijn complete ‘ZIJN’. Vanuit een mooie balans tussen mijn hart en hoofd, een balans tussen mijn mannelijke en vrouwelijke kwaliteiten. Eindelijk leerde ik om keuzes te maken die niet alleen verstandig waren maar ook goed voelden. En niet alleen dat, vanuit mijn intuïtie ging ik op een hele andere manier naar mijn leven en keuzes kijken. Een nieuwe wereld ging voor me open. Ik maakte krachtige keuzes vanuit mijn hart, maakte bold moves. En dat was zeker niet altijd makkelijk en leuk. Zonder dat ik het wist was dit de ontbrekende sleutel naar bewust leven vol vervulling en met bezieling.

 

Mijn stap naar hoe ik wilde leven en werken

Ik startte mijn bedrijf Power to Blossom in 2010 en ging door met wat ik al sinds 1999 deed: professionals coachen en begeleiden. Maar dan volledig op mijn manier, gebaseerd op mijn eigen ervaringen en jarenlang opgebouwde kennis. In de loop der jaren heeft mijn bedrijf zich ontwikkeld, ik doe wat helemaal bij mij past. En ik leef, voluit! Ontmoet je me in real life, dan voel je dat.

 

Veel vrouwen zoals ik

Inmiddels weet ik dat er heel veel vrouwen zijn zoals ik was. Vrouwen op senior- of directieniveau die hun leven behoorlijk goed op de rit hebben en steengoed zijn in hun werk, maar voelen dat er meer uit te halen moet zijn. Maar wel op een  lichte manier, omdat excelleren in je werk al energie genoeg kost. Ze voelen hun potentie, weten dat ze iets groters te doen hebben. Willen zelf de regie over hun leven nemen of de leider zijn die ze zelf graag hadden gehad. Maar krijgen dat onvoldoende voor elkaar. Ze voelen dat er belangrijke keuzes te maken zijn, maar krijgen de juiste stappen niet gezet.

 

Ontwikkeling gaat altijd door

Ik heb de laatste 30 jaar grote stappen kunnen zetten door heel veel opleidingen, trainingen, persoonlijke coaching en intervisie te doen. Ik blijf groeien en ontdekken, dat vind ik belangrijk. En als ik groei, groeien mijn bedrijf en klanten met me mee.

 

Mijn visie en purpose

Het is mijn visie om een wereld te creëren waarin we in harmonie leven met elkaar. Groot en groots? Ja, zeker! Maar dit is de wens die ik enorm sterk voel, diep in mijn hart.


Mijn purpose leidt ons daar naar toe, die gaat namelijk over het bewustmaken van wat er mogelijk is als je je inner excellence leeft en bewust de regie neemt over jezelf en je leven. Lichter leven en leiden vanuit je hart, in combinatie met je slimme hoofd. Innerlijk leiderschap. Vanuit authenticiteit, ease, power en connection. Gebruik makend van je innerlijke wijsheid in een hoge energiefrequentie. Bewust kiezen voor leven met liefde & positiviteit als uitgangspunt, niet langer (onbewust) vanuit angst of tekort.

 

En natuurlijk, dat begint bij mezelf! Ik werk er voortdurend aan om in die balans te leven. Het geeft mij harmonie, in mezelf en naar buiten.


Mijn kracht of gave

Mijn hele leven tot nu toe (ik ben geboren in 1971) ben ik bezig geweest om mensen te begrijpen, met ze mee te lopen. De visie of pijnpunten die ze zelf nog niet zien, kan ik vaak wél onder woorden brengen. Intuïtief stel ik vragen die jou verder helpen. Ik zie jou, ik zie je volle potentie. Ik voel je aan. Het intrigeert me waarom iemand doet wat ze doet, zegt wat ze zegt of waarom ze uit balans is. M’n hele leven al. Ik weet inmiddels dat ik helderwetend, heldervoelend en helderziend ben, dat helpt me daarbij.

 

Getraind door de grootste trainers op mijn gebied

Na mijn studie Communicatie ben ik getraind door de grootste trainers op mijn vakgebied zoals Anthony Robbins, Jack Canfield, Brian Tracy en Brendon Burchard. Ik heb enorm veel trainingen en workshops gevolgd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, mindset, je intuïtie ontwikkelen en inzetten, voelen, etc. Ik ben dan ook gecertificeerd coach, mentor en begeleider. Daarnaast ben ik Masterpractitioner in NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren). En de boeken die ik heb verslonden over deze onderwerpen zijn ontelbaar. Ik lees er altijd meerdere tegelijk.

 

Kennis, wijsheid & passie

Waarom ik dit vertel? Om je te laten weten dat ik dit werk niet alleen vanuit passie doe. Natuurlijk, de start is vanuit passie, eigenlijk kon het niet anders dan dat ik dit werk zou doen. Maar ik vind het enorm belangrijk om mijn eigen wijsheid aan te vullen met kennis, met beproefde methoden. En natuurlijk heb ik enorm veel geleerd door het in de praktijk te brengen! Sinds 1993 ben ik werkzaam op het gebied van communicatie, sinds 1999 als trainer, coach en begeleider en sinds 2010 als ondernemer.


Ik praat niet met je mee

Ik begrijp je en belicht vanuit dat standpunt ook de andere kanten van een medaille, praat niet met je mee. Ik kan je een visie geven op jouw pad. Ik confronteer je, altijd op een liefdevolle manier, ik laat je in de spiegel kijken. Maar ook ben ik intuïtief, ik weet dingen zonder dat ik ze eerder heb gehoord of gezien. Zonder zweverig te zijn overigens. Ik leef en werk juist met 2 benen op de grond en erg gestructureerd. Zo gestructureerd dat ik mijn eigen methodes heb ontwikkeld die ik inmiddels al vele jaren met veel succes hanteer.


Herken jij je in mijn verhaal?

Wil je toegang krijgen tot je inner excellence?
Lichter leven en succesvol zijn?
Vol innerlijke rust en vervulling je volle potentie leven?

Wil je weten hoe ik jou kan helpen om toegang te krijgen tot je inner excellence, met als resultaat innerlijke rust, diepe verbindingen, veerkracht en het inzetten van je volledig potentieel? Plan dan een gesprek in. Natuurlijk vrijblijvend en gratis

Belangrijk om over me te weten

 • ik vind vrijheid het belangrijkste dat er is
 • ik ben gek op zelfontwikkeling 
 • ik ben een vragensteller pur sang, ik wil weten wat er in mensen omgaat en wat er in hun leven gebeurt. Positief nieuwsgierig en geïnteresseerd 
 • ik ben een levensgenieter - van kleine en grote dingen. Geen luxe, wel comfort
 • ik houd van simpel en georganiseerd; geweldig om moeilijke dingen simpeler te maken en ook zo te laten voelen
 • ik ben hoogbegaafd, helder wetend, intuïtief en zeer empathisch, daardoor begrijp ik je snel en volledig

Leuk om over me te weten

Ik ben stapelgek op

 • Spanje - Daarom woon ik er sinds begin 2018, a dream come true! En omdat ontwikkelen hier zoveel sneller en moeitelozer gaat, ontvang ik je met open armen tijdens het Path to Inner Excellence. Dat betekent 6 maanden 1:1 aan de slag om grootse shifts te realiseren. Ik nodig je uit voor je transformerende Inner Intensive hier in Malaga en we borgen je transformaties daarna tijdens online coachingssessies.
 • mijn lief ❤️
 • zon en zee, kijken & luisteren naar de golven (liggend op het strand zie je me eigenlijk nooit), zonsopkomst en zonsondergang
 • cava en droge witte wijn (maar geen chardonnay)
 • mooie schrijfboekjes (zonder lijntjes!)
 • motorrijden in de natuur (nee, haarspeldbochten vind ik geen feestje)
 • de natuur in zijn algemeen, smalle wegen door de weilanden in de lentezon. Zoveel mooie metaforen voor het leven vind je daar!
 • mijn geheime liefdes zijn de horeca (daar had ik ook mijn eerste baantjes en ik heb zelfs mijn papieren voor een eigen horeca-zaak behaald), binnenhuisarchitectuur (bijna had ik daar mijn vak van gemaakt) en de Koninklijke Luchtmacht. Tijdens mijn eerste baan was ik er officier en gaf ik voorlichting.


Waar ik niet van houd

 • ik heb een hekel aan kleine plagerige beestjes
 • ik lust bijna alles, maar waar ik niet blij van word zijn komijn, nootmuskaat en orgaanvlees
 • ik gruwel van kou, sneeuw en regen, doe mij maar de zon en het hele jaar minstens 25 graden
 • waar ik echt niet tegen kan zijn onrechtvaardigheid, ruzie en onbalans. En dingen niet uitpraten, ook zoiets.

Download gratis je Guide to inner excellence 

Voel je dat je geleefd wordt, dat je uit verbinding met jezelf bent of stagneert op bepaalde gebieden in je leven? Deze uitgebreide Guide is jouw stappenplan naar inner excellence. Naar de beste, meest authentieke versie van jezelf. Boordevol praktische tools en strategieën.
50%
Download de Guide to inner excellence
Waar zal ik de Guide naar toe sturen? Je kunt 'm direct downloaden.
Ja, stuur me de Guide
Guide to inner excellence