beter een visie dan voornemens

Hoe creëer je een visie?

10 stappen om een krachtige visie te creëren

beter een visie dan voornemens

Hoe creëer je een visie?

10 stappen om een krachtige visie te creëren

Het creëren van een krachtige visie omvat verschillende stappen. Hier zijn ze in beknopte vorm:


1. Reflecteer op de afgelopen periode:

Neem de tijd om terug te kijken op je prestaties, uitdagingen en leermomenten van de afgelopen periode. Wat heb je bereikt en wat wil je verbeteren?


2. Definieer je kernwaarden:

Identificeer de waarden die voor jou het belangrijkst zijn. Deze vormen de basis van je visie en helpen bij het nemen van beslissingen die in lijn zijn met je overtuigingen.


3. Bepaal grote doelen:

Stel ambitieuze, maar haalbare doelen voor jezelf. Deze doelen moeten aansluiten bij je visie en een duidelijke richting geven aan je inspanningen.


4. Visualiseer succes:

Creëer een mentaal beeld van waar je wilt zijn aan het eind van deze periode. Hoe ziet succes eruit voor jou? Dit helpt om je visie tastbaar te maken.


5. Maak een actieplan:

Ontwikkel een gedetailleerd plan om je doelen te bereiken. Verdeel het in concrete stappen en milestones, zodat je consistent vooruitgang kunt boeken.


6. Prioriteer en focus:

Identificeer de belangrijkste gebieden waarop je je wilt concentreren. Het hebben van een focus helpt om je energie te richten op wat echt van belang is.


7. Betrek anderen:

Bespreek je visie met vertrouwde collega's, vrienden of je coach of mentor. Externe perspectieven kunnen waardevolle inzichten bieden en ondersteuning geven.


8. Pas aan indien nodig:

Wees flexibel en bereid om je visie aan te passen als de omstandigheden veranderen. Flexibiliteit is essentieel om veerkrachtig met uitdagingen om te gaan.


9. Evalueer regelmatig:

Plan regelmatig evaluatiemomenten om je voortgang te meten. Pas je plan aan als dat nodig is.


10. Vier je successen, hoe klein ook:

Het is belangrijk en leuk om dankbaar te zijn en er een feestje van te maken als je je vooruitgang ziet. Het stimuleert je om door te zetten, ook als het lastig is.


Door deze stappen te volgen, kun je een sterke en inspirerende visie creëren die je richting geeft en motiveert.

 

Kom je er niet helemaal uit? Ik help je graag op weg om je visie op een lichte manier te formuleren. Laat me weten als je hulp nodig hebt. Plan direct een Call in mijn online agenda of stuur me een e-mail.

 

Veel succes met het creëren van jouw krachtige visie!


Ik ben Maris

Als (zelf)leiderschapscoach en -mentor begeleid ik ondernemende vrouwen op senior- of directieniveau die de verbinding met zichzelf zijn kwijtgeraakt, die stagneren op bepaalde gebieden in hun leven, die belangrijke keuzes willen maken of niet weten wat de volgende stap is. Ik zorg ervoor dat ze toegang krijgen tot hun inner excellence en de meest authentieke, beste versie van zichzelf worden. In balans, veerkrachtig en vanuit hun volledig potentieel.

Écht leiderschap begint met zelfleiderschap: zelfbewustzijn, authenticiteit en een diepe verbinding met jezelf en anderen. Mijn benadering van (zelf)leiderschapscoaching is geworteld in empowerment en transformatie. 

Zelf leid ik mijn leven vanuit de combinatie van mijn intuïtie & intelligentie en mijn vrouwelijke & mannelijke kracht. Maakte krachtige keuzes en bold moves, van officier bij de Koninklijke Luchtmacht tot de senior coach en mentor die ik nu ben. Ik woon & werk sinds begin 2018 in Malaga in Zuid-Spanje. Een droom die ik al 30 jaar had. 

In mijn programma Path to Inner Excellence zorg ik ervoor dat ook jij toegang krijgt tot je inner excellence. Geholpen door een enorme dosis levenservaring, stevige opleidingen en mijn ervaring als coach, mentor en trainer sinds 1999.

Creating change from within.

With love,