Ervaringen van klanten

Vrouwen zoals jij

Sinds 1999 heb ik veel vrouwen zoals jij begeleid naar hun inner excellence. Naar de beste, meest authentieke versie van zichzelf.

Met als resultaat innerlijke rust, diepe verbindingen en het inzetten van hun volledig potentieel. Krachtige leiders en ondernemers, allemaal. Hieronder lees je een aantal van hun verhalen:

"Van stagneren op veel gebieden naar op een lichte manier vol innerlijke kracht en innerlijke rust in het leven staan"
Wat een enorm bijzondere ervaring. Maris komt supersnel tot de kern, de echte essentie. Ze laat je zijn. Houdt je ook die spiegel voor die je nodig hebt. Drie dagen, intens, op een mooie, liefdevolle manier, zonder oordeel. Ze maakt het licht, zelfs zo’n zwaar proces.

 

Ik heb me verbaasd wat Maris me in 3 dagen heeft laten bereiken. Ik sta nu anders in het leven en ik ga weer kleur geven aan mijn leven. Het is de totale experience, het grootste cadeau dat je jezelf kan geven.

Lees hier meer

Monique Aarts - Casa Select
"Mijn dagen met Maris in Malaga waren een regelrechte ‘game changer’ voor mij"
Door de coaching heb ik daadwerkelijk ervaren dat ik zelf de sleutel in handen heb tot een relaxter en gelukkiger leven. Ik kan nu beter omgaan met druk, haal meer uit mezelf terwijl dat minder moeite lijkt te kosten.


Maris laat je op allerlei manieren ontdekken wat je eigen ‘limiting beliefs’ zijn en ook waar je kracht zit. Vervolgens leer je hoe je anders naar je persoonlijke uitdagingen kunt kijken.

 

Als je het idee hebt dat je vastloopt, of dat je jezelf ‘in de weg zit’ (wat je eigen geluk ‘in de weg staat’), kan ik de coaching van Maris zeker aanraden. Haar integrale aanpak kan écht het verschil maken.

Lees hier meer

Annebelle Wijnen, Corporate communications manager
"Het heeft me dicht bij mezelf gebracht. Ik voel me nieuw in contact met mezelf"
Het grote verschil maakte niet alleen de intensieve tijd samen en de natuur om ons heen, maar vooral jouw instinct mbt waar je naar vroeg, waar je niet toeliet dat ik focus verloor en het verbinden van thema’s waar ik vroeger geen connectie in zag.


Ik heb nu eindelijk een gevoel voor wat voor mij belangrijk is en waarmee ik in de toekomst aan de slag wil. In mezelf voel ik rust en zelfverzekerdheid.


Je bent echt een aanrader - voor mijn gevoel vooral voor vrouwen in hogere functies die hun gevoel voor zichzelf zijn kwijt geraakt op de "weg naar boven".

Lees hier meer

Annet van der Laan, CFO

"Ik voel nu rust, de onrust is eindelijk weg"

De aanleiding was dat er veel was gebeurd in korte tijd; persoonlijk verlies, ziekte van mijn partner, onrust, zorgen over de kinderen en onduidelijkheid over de toekomst. En ik had de neiging om dit allemaal te ‘stapelen’ waardoor het een grote brei werd en vooral erg zwaar voelde. Ik kon geen beslissingen meer nemen en ik sliep heel slecht. 


Maris heeft mij geholpen dit alles te ontwarren, er met meer luchtigheid naar te kijken en het minder zwaar te maken. Ik heb geleerd meer te ontspannen en erop te vertrouwen dat het dan makkelijker en lichter wordt. Dat lukt nog steeds best goed, ik maak mij minder druk. Het is ook makkelijker geworden om te genieten van kleine dingen en voor rust te kiezen.

Lees hier meer

Rita Nieuwenhuis, Bloom
"Ik ben opnieuw uit Malaga teruggekomen als een ander mens, relaxed en gesterkt in mijn overtuigingen"
Ik ging 3 intense dagen door de “wasstraat” bij Maris als vervolg op mijn Intensive van vorig jaar. Toen hebben we gewerkt aan het laten zakken van mijn ijzeren gordijn. Die transformatie was opzienbarend, zowel voor mijzelf als mijn omgeving. Als zelfstandig ondernemer heb ik geen leidinggevende die me stuurt en vormt, dus daarom mag Maris deze 3 dagen per jaar exclusief “de baas spelen” in de ontwikkeling van mijn vrouwelijk leiderschap.


We hebben gewerkt aan deze valkuil door te kijken naar een manier om als professional juist vanuit rust, zachtheid en vrouwelijke kracht te functioneren. Uiteraard op een manier die bij mij past, zonder in te boeten op wie ik ben als persoon. 

Lees hier meer

Carola van Laerhoven, Marketing communications manager a.i.
"Ik voel me compleet op allerlei dimensies en heb ontdekt wat ik nodig heb om dit te kunnen behouden en onderhouden"
Mijn grootste uitdaging was in de eerste plaats om in verbinding te zijn met mijzelf en vervolgens met de ander.


Ik heb zulke mooie dingen bereikt. Ik heb bijzondere en waardevolle ervaringen beleefd, waardoor ik in verbinding was met mijzelf en met wie ik (allemaal nog meer) ben. 


Wat ik heel fijn vond was dat je mij steeds precies wist te geven wat ik nodig had,


Wat ik overall gevoeld en gemerkt heb tijdens de sessies waren: je warme present zijn, je toewijding, je feilloze manier van aanvoelen van en aansluiten bij wat ik nodig had.

Lees hier meer

Cilly Litamahuputty

"Wat je coaching me heeft opgeleverd is veel inzicht in mezelf en hoe ik in het leven sta, ook in relatie tot anderen. Hoe ik mezelf op nummer 1 kan zetten"

“Ik kwam bij je omdat ik niet wist welke keuzes ik wilde maken voor de toekomst. En ik wilde rust. Veel rust. Wat je coaching me heeft opgeleverd is veel inzicht in mezelf en hoe ik in het leven sta, ook in relatie tot anderen. Hoe ik mezelf op nummer 1 kan zetten. Waar ik energie van krijg. Ik heb geleerd om keuzes te maken die bij mij passen.

 

Veel mensen doen alsof ze luisteren maar jij luistert echt. Wat heel leuk is aan jou, is dat je heel erg positief kijkt naar wie voor je zit. Je krijgt al een heel goed gevoel over jezelf als je hier bij jou bent. Dat blijft, dat doe je steeds opnieuw. Het is echt een kracht van je dat je precies doet wat ik nodig heb. Het voelt en is heel natuurlijk, niet ingestudeerd of methodisch.

 

Ik zou het zeker ook anderen aanbevelen, het brengt je veel meer dan een verre dure reis of een flink stel nieuwe kleren. Ik kan me voorstellen dat ik over een poosje weer bij je terugkom, als ik weer nieuwe stappen te zetten heb. Het is voor iedereen interessant, als je het beste uit jezelf wilt halen."

Lees hier meer

Wilma van Oel, manager
"Ik vond het lastig om bij mezelf te blijven, me niet te verliezen in emoties"

“Maris heeft me geholpen een nieuwe balans te vinden tussen mijn eigen persoonlijkheid en waarden, en die van mijn omgeving. Door een aantal grote veranderingen in mijn leven, heb ik zelf een afwachtende, ondergeschikte houding aangenomen. Ik voelde dat ik me daar niet gelukkig in voel. Ik vond het lastig om bij mezelf te blijven, me niet te verliezen in emoties.

 

Ik voel me nu veel rustiger, bewuster, meer in balans. Ik grijp vaker terug naar mijn eigenwaarde en ga vanuit dat punt veel uitdagingen aan. Ik zou jouw coaching aan aanraden aan een ieder die bewuster wil zijn van zichzelf, eigenwaarde en keuzes, die vanuit een persoonlijke balans meer sturing wil geven aan haar leven."


Lees hier meer

Linda van de Ven, Ondernemer, Strategisch communicatieadviseur

"Je coaching is zowel praktisch als diepgaand. Het is zo’n aanrader om het hier in Spanje te doen, weg van thuis."

Mijn grootste uitdaging was dat ik het goede voorbeeld wil geven (aan mijn medewerkers, aan mijn kinderen) maar tegen dingen aanliep die ik niet kon plaatsen. Ik was mezelf voortdurend aan het analyseren, steeds de focus op mezelf waar ik niet blij van werd.

 

Het heeft me heel veel gebracht! Veel inzichten in mezelf. Patronen, ook wie ik wil zijn, dus wie ik daadwerkelijk ben en wat ik wil uitstralen. En vooral hoe ik dat kan doen. Inzichten en handvatten.

 

Je coaching is zowel praktisch als diepgaand. Het is zo’n aanrader om het hier in Spanje te doen, weg van thuis. We hadden hele goede gesprekken, je hebt alle aandacht voor mij en ik voor mezelf, je hebt me ondergedompeld op een fijne manier.

Linda Jacobs – Ondernemer en leidinggevende

Wil je vrijblijvend meer weten en kennismaken? Plan dan hier je gesprek in.

Ik ben Maris

Als (zelf)leiderschapscoach en -mentor begeleid ik ondernemende vrouwen op senior- of directieniveau die de verbinding met zichzelf zijn kwijtgeraakt, die stagneren op bepaalde gebieden in hun leven, die belangrijke keuzes willen maken of niet weten wat de volgende stap is. Ik zorg ervoor dat ze toegang krijgen tot hun inner excellence en de meest authentieke, beste versie van zichzelf worden. In balans, veerkrachtig en vanuit hun volledig potentieel.

Écht leiderschap begint met zelfleiderschap: zelfbewustzijn, authenticiteit en een diepe verbinding met jezelf en anderen. Mijn benadering van (zelf)leiderschapscoaching is geworteld in empowerment en transformatie. 

Zelf leid ik mijn leven vanuit de combinatie van mijn intuïtie & intelligentie en mijn vrouwelijke & mannelijke kracht. Maakte krachtige keuzes en bold moves, van officier bij de Koninklijke Luchtmacht tot de senior coach en mentor die ik nu ben. Ik woon & werk sinds begin 2018 in Malaga in Zuid-Spanje. Een droom die ik al 30 jaar had. 

In mijn programma Path to Inner Excellence zorg ik ervoor dat ook jij toegang krijgt tot je inner excellence. Geholpen door een enorme dosis levenservaring, stevige opleidingen en mijn ervaring als coach, mentor en trainer sinds 1999.

Creating change from within.

With love,