Over wholehearted leven en authenticiteit
Terwijl ik eigenlijk een heel ander blog aan het schrijven was, ontving ik een mailtje en één zin daaruit raakte me:

We are not supposed to just talk and teach about wholehearted living. We are supposed to live it.

Die zin zette me aan het denken. Zeker omdat ik al eerder deze week een paar keer iets van diezelfde strekking hoorde en las… Niet voor het eerst trouwens... Blog omgegooid dus! Hoe zit het met mij? In hoeverre leef ik mijn leven 'wholeheartedly'? En in hoeverre leef ik voor mijn bedrijf? Dat blijft ook voor mij af en toe een uitdaging. De balans schiet toch soms nog door naar teveel werken, te weinig genieten. Lange dagen, soms tot diep in de nacht als mijn zelf ingestelde deadlines daar om vragen. Niet goed voor mijn hoeveelheid slaap. Gelukkig herken ik het tegenwoordig en kan ik mezelf snel terugfluiten als het me overkomt. Kan ik die stemmetjes in mijn binnenste tot stilte manen.   Work hard, play hard! Het is zo belangrijk om dingen te doen die je blij maken, te ontspannen, rust te nemen en regelmatig de stilte op te zoeken. In rust en stilte kun je luisteren naar je intuïtie en ontsnappen aan je gedachten die maar door blijven gaan. Zodat je kunt voelen waar je behoefte aan hebt. En dat dan ook gaat doen. Self-care! Die zin, "We are not supposed to just talk and teach about wholehearted living. We are supposed to live it", is echt een note to myself om meer te genieten, minder te moeten. Meer in te checken bij mezelf (herinner je je mijn blog over Inchecken bij jezelf nog?) En dat gun ik jou ook!

What about you?

Hoeveel van je tijd houd jij je bezig met allerlei dingen die moeten, van jezelf of van een ander? Moeten ze echt of denk je dat iets of iemand het van je verwacht? Geef je jezelf realistische deadlines? Neem je genoeg tijd om te genieten van kleine en grote dingen in je leven? En als je niet aan het werk bent, lukt het je dan om ook niet aan je werk te denken? Zomaar wat vragen die me te binnen schieten. Je hóeft ze niet te beantwoorden natuurlijk, vaak weet je in een split-second het antwoord wel.   Weet je, veel dingen zijn een gewoonte geworden in je leven. Veel dingen doe je onbewust omdat je het al tijden zo doet. Misschien zelfs omdat je ouders het al zo deden. Hoe fijn zou het zijn om bewust je eigen leven te leven? Beter te zorgen voor jezelf en je leven zo in te richten dat je er gelukkig van wordt? Je leven echt te leiden in plaats van het 'te laten ontstaan' en geleefd te worden? Als je dat doet, voel je dat je grip op je leven krijgt en echt kunt genieten. Genieten van tijd voor jezelf en genieten van je werk. Work hard, play hard!

Gun jij het jezelf om hiermee aan de slag te gaan? Op weg naar de 5.0-versie van jou…

Dan help ik je graag. Als je voelt dat dit een goed moment is voor een volgende ontwikkelstap, kijk dan eens of het Path to Inner Excellence bij je past. We werken doelgericht aan jouw balans, innerlijke rust en energie. Je brengt je drukke hoofd tot rust. Genieten van me-time, je wordt volledig in de watten gelegd.

------

🔥 Als Leiderschapscoach en -mentor begeleid ik vrouwen op senior- of directieniveau om op lichte wijze hun volle potentie te leven of ambities te realiseren en tegelijkertijd voluit te genieten van hun leven. Meer weten? Plan hier je vrijblijvende call.
Over de schrijver
Reactie plaatsen