Over wholehearted leven en authenticiteit

Wholehearted living in Malaga - Power2Blossom

Over wholehearted leven en authenticiteit

Terwijl ik eigenlijk een heel ander blog aan het schrijven was, ontving ik een mailtje en één zin daaruit raakte me:

We are not supposed to just talk and teach about wholehearted living. We are supposed to live it.

Die zin zette me aan het denken. Zeker omdat ik al eerder deze week een paar keer iets van diezelfde strekking hoorde en las… Niet voor het eerst trouwens… Blog omgegooid dus!

Hoe zit het met mij? In hoeverre leef ik mijn leven ‘wholeheartedly’? En in hoeverre leef ik voor mijn bedrijf?

Dat blijft ook voor mij af en toe een uitdaging. De balans schiet toch soms nog door naar teveel werken, te weinig genieten. Lange dagen, soms tot diep in de nacht als mijn zelf ingestelde deadlines daar om vragen. Niet goed voor mijn hoeveelheid slaap.

Gelukkig herken ik het tegenwoordig en kan ik mezelf snel terugfluiten als het me overkomt. Kan ik die stemmetjes in mijn binnenste tot stilte manen.

Heel fijn voorbeeld van wat voor mij wholehearted leven is, dat is dat ik vorige week een lang weekend met mijn lief in Málaga was. Om samen te genieten en om relaxed wat dingen voor te bereiden voor het Blossom in Spain Retreat, dat daar in mei weer gaat plaatsvinden. Wat een heerlijke dagen! Zon, zee, hoge temperaturen, lekker eten en fijne mensen om ons heen.

Gestolen momentjes tijdens het werken, daar kan ik ook zo ongelooflijk van genieten. Zeker nu de zon hier in Nederland zo fijn schijnt. Raam open, een lekkere cappuccino en genieten van de voorjaarszon. I love it.

 

Work hard, play hard!

Het is zo belangrijk om dingen te doen die je blij maken, te ontspannen, rust te nemen en regelmatig de stilte op te zoeken. In rust en stilte kun je luisteren naar je intuïtie en ontsnappen aan je gedachten die maar door blijven gaan. Zodat je kunt voelen waar je behoefte aan hebt. En dat dan ook gaat doen. Self-care!

Die zin, “We are not supposed to just talk and teach about wholehearted living. We are supposed to live it”, is echt een note to myself om meer te genieten, minder te moeten. Meer in te checken bij mezelf (herinner je je mijn blog over Inchecken bij jezelf nog?) En dat gun ik jou ook!

 

What about you?

Hoeveel van je tijd houd jij je bezig met allerlei dingen die moeten, van jezelf of van een ander? Moeten ze echt of denk je dat iets of iemand het van je verwacht? Geef je jezelf realistische deadlines? Neem je genoeg tijd om te genieten van kleine en grote dingen in je leven? En als je niet aan het werk bent, lukt het je dan om ook niet aan je werk te denken?

Zomaar wat vragen die me te binnen schieten. Je hóeft ze niet te beantwoorden natuurlijk, vaak weet je in een split-second het antwoord wel.

 

Weet je, veel dingen zijn een gewoonte geworden in je leven. Veel dingen doe je onbewust omdat je het al tijden zo doet. Misschien zelfs omdat je ouders het al zo deden.

Hoe fijn zou het zijn om bewust je eigen leven te leven? Beter te zorgen voor jezelf en je leven zo in te richten dat je er gelukkig van wordt? Je leven echt te leiden in plaats van het ‘te laten ontstaan’ en geleefd te worden?

Als je dat doet, voel je dat je grip op je leven krijgt en echt kunt genieten. Genieten van tijd voor jezelf en genieten van je werk. Work hard, play hard!

 

Gun jij het jezelf om hiermee aan de slag te gaan? Op weg naar de 2.0-versie van jou…

Dan help ik je graag. Als je voelt dat dit een goed moment is voor een volgende ontwikkelstap, kijk dan eens of het Blossom in Spain Retreat bij je past. Een heerlijke verwenweek op een superplek in Zuid-Spanje, direct aan zee.

We werken intensief aan jouw persoonlijke kracht. En je brengt je drukke hoofd tot rust. Heerlijk genieten van fijne me-time. In een kleine groep gelijkgestemde vrouwen.

In oktober 2017 gaan we weer. Altijd met een kleine groep gelijkgestemde vrouwen. Deze keer is er maar één Retreat te boeken, er zijn dus maar weinig plekken. Is een ervan voor jou?

Op de site lees je alles, maar je kunt ook hier het uitgebreide informatiepakket downloaden.

Ik hoor graag van je! Ook als je vragen hebt, mail me of bel me en ik neem alle tijd om ze te beantwoorden.

 

Geen reactie's

Geef een reactie

Toe aan innerlijke rust
en meer energie?
Ontdek je belangrijkste waarden en neem zelf de regie over je leven. Vraag nu het gratis ebook aan!
Ja, graag!
close-link