Je mag voor jezelf kiezen
03 februari 2017 
3 min. leestijd

Je mag voor jezelf kiezen

Afgelopen zaterdag stond ik in de krant. Of beter: er stond een interview met mij in de krant. Wow, wat heeft Irene Stad helder verwoord waar het om gaat in mijn leven en in mijn werk. Het is echt een supermooi verhaal geworden waarin je mij beter leert kennen, terwijl je er ook waardevolle tips voor je eigen leven uithaalt. Of je me al wat langer volgt of nog maar net, het is een echte aanrader om te lezen. Ik heb het artikel ook op Facebook gedeeld, dat is bijna ontploft door alle reacties. Dit zijn er een paar:

Wat een mooi verhaal Maris! En wat doe je goed werk ❣??

Geweldig stuk! En dat ga ik in mei meemaken. Super veel zin in!

Uitstekend weergegeven hoe je, wat je 'predikt', ook zelf voor-leeft: in balans & op weg naar Spanje! Mooi!!!

Om het artikel makkelijk te kunnen lezen, klik hier ED artikel Je mag voor jezelf kiezen

De eerste indruk

In het artikel gaat het natuurlijk ook om de eerste indruk die je van me krijgt. Het maken van een goede eerste indruk is ook voor mij niet altijd vanzelfsprekend geweest. Ik vind het heel belangrijk om authentiek te zijn. Waar of wanneer je me ook tegenkomt, je ziet dezelfde Maris. In het verleden ben ik regelmatig door mensen aangesproken (of het gebeurde achter mijn rug om) dat het toch niet waar kon zijn dat ik altijd lachte. Op de middelbare school werd ik door wat vrienden Miss Smile genoemd. En dat klopt, ik maakte genoeg hele vervelende dingen mee. Toch koos ik ervoor om te blijven lachen. Enerzijds omdat ik een hele positieve instelling heb, anderzijds omdat ik niet wist hoe ik mezelf kon zijn. Maar eigenlijk had ik mezelf daarmee te pakken. Doordat ik altijd zo stoer en lachend overkwam, hadden mensen het niet in de gaten als ik in de put zat. Dus voelde ik zelden die arm om m'n schouder en werd me nauwelijks gevraagd hoe het met mij ging. Niet fijn.

Waar veel professionals last van hebben

Inmiddels weet ik door de verbinding met mijn klanten dat heel veel mensen hier last van hebben, ook nu op volwassen leeftijd nog. Dat is jammer, en dan druk ik het zacht uit. Je mist veel door niet authentiek te zijn. Veel in de verbinding met anderen, maar ook ongelooflijk veel in de verbinding met jezelf. Je bent namelijk niet eerlijk naar anderen, maar ook niet naar jezelf.

Jezelf zijn in alle situaties

Hoe ik heb geleerd om echt mezelf te zijn in alle situaties, tja, niet van de ene op de andere dag natuurlijk. Veel van de keuzes die je bewust en onderbewust maakt komen voort vanuit angst. Ook deze onderbewuste keuze om niet mezelf te zijn. Onderkennen van de angst die eronder leefde was een hele belangrijke stap. Ontdekken van je overtuigingen die in stand houden dat jij anderen 'pleast', dat jij verschillende gezichten laat zien, dat is een hele belangrijke volgende stap. En vervolgens met die overtuigingen aan het werk gaan, er alles aan doen om ze los te kunnen laten. Ze te vervangen door overtuigingen en gewoontes die wél helpen. Misschien klinkt het als abracadabra voor je. Ik snap dat het niet makkelijk is om dat in je eentje voor elkaar te krijgen. Dat is mij ook niet gelukt. Ik heb er hulp bij gezocht. En weet je wat ik zo fantastisch vind? Dat ik nu mijn klanten daarbij help! Authentiek leven vanuit je hoofd en je hart is een van de belangrijke onderdelen van het Path to Inner Excellence. Juist omdat je er niet de enige in bent.

Spiegel

Zoals ik zei in het interview: "Ik had een spiegel nodig om te groeien, die ik nu anderen mag voorhouden. Ik denk dat een bedrijf het meest succesvol is als je zelf een klant had kunnen zijn." Klinkt het herkenbaar voor je en wil je er nu echt mee aan de slag? Dan is het Path to Inner Excellence waarschijnlijk heel interessant voor je.

------

🔥 Als Leiderschapscoach en -mentor begeleid ik vrouwen op senior- of directieniveau om op lichte wijze hun volle potentie te leven of ambities te realiseren en tegelijkertijd voluit te genieten van hun leven. Meer weten? Plan hier je vrijblijvende call.
Over de schrijver
Reactie plaatsen