Waarom ik alleen vrouwen coach

“Maris, ik zou wel ‘ns willen weten waarom je ervoor kiest om alleen vrouwen te coachen. Ik ben benieuwd naar jouw échte verhaal.” Regelmatig verschijnt deze vraag in m’n DM. Pas weer. Tijd om er eens op te antwoorden.

Bijna 25 jaar geleden ben ik begonnen met het trainen en coachen van vrouwen en mannen. Al heel snel bleek dat er veel interesse kwam van vrouwelijke leiders. Vrouwen in leidinggevende posities en ondernemers. Vrouwen die impact willen maken, iets neer willen zetten in de wereld, groot of kleiner.

Heel vaak gaat het over zingeving. Over belangrijke keuzes maken. Over de volgende stap in je carrière of leven. Over de veranderingen in jezelf die je soms wilt, maar vaker móet doormaken na een grote verandering in je leven (scheiding, overlijden, kinderen het huis uit, verandering qua werk, burn-out).

En net zo vaak gaat het over in je werk en leven staan met je authentieke kracht als basis. Over stoppen met jezelf klein houden en gaan doen wat je te doen hebt. Over werken en leven vanuit de balans tussen je slimme hoofd en je wijze hart. Niet vanuit ego of puur vanuit analyse en ratio, maar juist gecombineerd met de zachte wijsheid en intelligentie van je hart en je intuïtie.

Min of meer ben ik er dus ingerold, deze doelgroep, maar al snel bleek dat mijn verbinding met deze vrouwen enorm groot is en dat we fantastische resultaten behalen. En natuurlijk, het is niet voor niets op mijn pad gekomen… Ik geloof niet in toeval.

En vanaf het moment dat ik dát doorhad, ben ik me écht gaan specialiseren in coaching en mentoring van leidinggevende en ondernemende vrouwen. Die specialisatie is enorm belangrijk, elke doelgroep vraagt een andere benadering.

“Mijn dagen met Maris in Malaga waren een regelrechte ‘game changer’ voor mij. Ik wilde van mijn faalangst af, ‘lichter’ in het leven staan en aan mijn stressbestendigheid werken. Door de coaching heb ik daadwerkelijk ervaren dat ik zelf de sleutel in handen heb tot een relaxter en gelukkiger leven. Ik kan nu beter omgaan met druk, haal meer uit mezelf terwijl dat minder moeite lijkt te kosten.” (Uit de review van een klant, Head of global corporate communications).

Ik merk trouwens dat aan deze coaching en mentoring steeds meer behoefte is. Je weet vast dat deze doelgroep soms onderbelicht is. Terwijl steeds weer blijkt uit onderzoeken dat vrouwen in leidinggevende posities het lastiger hebben dan mannen. Puur door de mannelijke inrichting van bedrijven, de mannelijke rolmodellen, de veelheid aan rollen die vrouwen te vervullen hebben. Om dan alles uit jezelf te kunnen halen (voor jezelf en voor je bedrijf) is coaching door een ervaren en gespecialiseerde coach ultiem belangrijk.

Wat een geluk dat ik hieraan kan en mag bijdragen! ❤️

------

🔥 Als Leiderschapscoach en -mentor begeleid ik vrouwen op senior- of directieniveau die de verbinding met zichzelf zijn kwijtgeraakt ‘op de weg naar boven’. Die stagneren op bepaalde gebieden in hun leven. Ik help hen om op een lichtere manier in het leven te staan en succesvol te zijn, vol innerlijke kracht, rust en vervulling. Meer weten? Plan hier je vrijblijvende call.

Over de schrijver