Hoe kies je de beste coach?

Dit is een 'gastblog', geschreven door mijn klant Monique Aarts.

"Hoe kies je die parel van een coach?

Ik heb mijn proces beschreven hoe Maris op mijn pad is gekomen en waarom ik voor haar heb gekozen. Ik hoop dat dit jou kan inspireren om de beste coach voor jou te kiezen.

Waarom heb ik voor Maris gekozen? Ik was op zoek naar een coach in een periode van m’n leven waar ik was vastgelopen, gestagneerd op elk vlak, al bleef ik doorlopen met grote zware schoenen aan. Gestagneerd, in het leiding geven aan m’n team, het leiden van m’n bedrijf, privé met m'n partner, familie en vrienden. Gestagneerd in mezelf!

Dit was al een paar jaar aan de gang, verstrikt in het leven, en zo begon ik te googelen en te kijken op social media door wie IK nu gecoacht zou willen worden. Wie wil ik die me helpt in deze belangrijke fase van mijn leven. Wie past er bij mij. Ik ging me een beeld vormen hoe die persoon zou moeten zijn.

Ik ben de websites van verschillende coaches en mentors gaan lezen, want het gaat toch om je eigen leven, ik wilde het allerbeste voor mezelf. Ook gepolst bij vrienden en bekenden hoe zij het doen en met wie, maar merkte dat dat steeds niet mijn manier en/of de persoon was. Het is net zoals in mijn vak, maatwerk, op zoek naar die ene parel…

Het is namelijk niet even door een lijst van coaches scrollen en daar eentje uitpikken die op dat moment beschikbaar is en in je portemonnee past. Het is een van de belangrijkste momenten in je leven, dus kies je zorgvuldig. Kies voor diegene die bij je past, met wie je verbinding voelt. Voor mij belangrijk is de 1-op-1 coaching, volledige aandacht voor mij, niet in een groep waar ik afgeleid kan worden van mezelf. Ik wil me vrij voelen om te praten, m’n diepste gevoelens te kunnen uiten.

Ik wilde graag een vrouwelijke coach, maar wel een die ballen heeft en met de voeten op de grond staat.

Ik kwam op de website van Maris en daar kwam de kriebel... Dit is de coach die wie ik wil. Zonder te schreeuwen, vanuit haar eigen hart, vol enthousiasme, een vrouw met power.

Ik was op zoek naar een coach in mijn eigen omgeving, een omgeving waar ik me prettig en vrij voel, waar rust is, ruimte, pure lucht, licht en warmte. Ik heb het geluk dat dat in mijn eigen woonomgeving is, mijn geliefde Zuid-Spanje. Ik weet dat de omgeving waarin je bent van groot belang is, daarom is het zo goed dat Maris je hier uitnodigt.

Belangrijk dat ik in mijn eigen taal kon communiceren, al spreek ik Engels en Spaans, het praten over gevoelens en het verleden vind ik het prettigste in het Nederlands. Daarmee kan ik het dichtst bij mezelf blijven.

De heldere en duidelijke teksten op de website - to the point. De herkenning in de voorbeelden die worden genoemd, de combi van zakelijk en persoonlijk, het is geschreven vanuit authenticiteit, de waarden van Maris passen bij mij, te kunnen lezen wat haar heeft bewogen om coach te worden, naar haar stem geluisterd, want de woorden moeten wel bij me binnen komen. Hoe kijkt ze me aan vanaf het beeldscherm.

En de recensies gelezen, ter bevestiging van mijn gevoel of het inderdaad de juiste coach is. Nog een dingetje van mij is de vormgeving van de website, met een bepaalde flow en lichtheid, prachtige plaatjes, alles zit goed in elkaar. Hopelijk een weerspiegeling van hoe Maris is en hoe haar coaching zal zijn (en ja, dat is ze allemaal!)

Ik wilde dit al jaren, het heeft even wat langer geduurd voordat ik het besluit nam om Maris te vragen me te coachen. Ik ben haar zijdelings blijven volgen, maar wilde die 1-op-1 coaching en niet in een groep. Ze was even uit m’n leven, m’n gedachten, tot het moment vorige maand dat ik een nieuwsbrief ontving met de uitnodiging voor een coachingstraject.

Geen seconde getwijfeld, dit was mijn moment. Mijn moment gepakt, hoe spannend ook en zoooo blij en dankbaar dat Maris mij wilde coachen. Het grootste kado dat je jezelf kunt geven!

Nogmaals dank Maris dat je in m’n leven bent gekomen. Liefs, Monique"

Ps. Is dit ook jouw moment om jezelf los te trekken van wat je tegenhoudt? Stuur me een berichtje 
of plan een gratis en vrijblijvende kennismaking.🔥 Als Leiderschapscoach en -mentor begeleid ik vrouwen op senior- of directieniveau die de verbinding met zichzelf zijn kwijtgeraakt ‘op de weg naar boven’. Die stagneren op bepaalde gebieden in hun leven. Ik help hen om op een lichtere manier in het leven te staan en succesvol te zijn, vol innerlijke kracht, rust en vervulling. Meer weten? Plan hier je vrijblijvende call.

 Ben je benieuwd wat Monique bereikte met haar coaching? Dat lees je hier!

Over de schrijver