Ik verkoop geluk
Gisteren was ik bij een hele leuke bijeenkomst. Het centrale thema van de avond was GELUK! Wow, wat een onderwerp. Daar is natuurlijk veel over te zeggen en te schrijven. Regelmatig zie je het thema geluk terugkomen in mijn inspiratiemails. Op een moment vroeg Mascha Damen, onze spreker: "wie verkoopt geluk aan zijn/haar klanten”? Grappig, ik was in eerste instantie de enige die haar vinger opstak. Voor mij voelt het daadwerkelijk zo. Natuurlijk vroeg ze me wat ik doe, dus ik zei:

"Ik begeleid ambitieuze vrouwen naar innerlijk vertrouwen en meer impact, door gebruik te maken van de wijsheid van je hoofd en je hart. Daar word je gelukkig van!”.

Zo voel ik het ook helemaal. Hierin ligt mijn hart, ik heb echt het leukste werk van de wereld. En trouwens, ik zie het aan de resultaten van mijn klanten. Deze week kreeg ik zo'n gaaf cadeau van een klant, een heel inspirerend boek. En van het kaartje werd ik helemaal blij, daar staat op "Hoi Maris, Hartelijk dank voor de IMPACT - volle coaching sessies. Heb er echt heel veel aan." Aan tafel, na de presentatie, kregen we mooie gesprekken over de presentatie zelf en over wat ik had gezegd. Mijn tafelgenoten wilden graag weten hoe dat nou werkt met je hoofd en je hart, dus zo heb ik het uitgelegd: Je hart, dat is je vrouwelijke kant. Empathie voor jezelf en anderen, je gevoel serieus nemen, je intuïtie en ingevingen, verbinding maken met jezelf en met anderen. Je slimme hoofd en je gedachten, dat is je mannelijke kant. Je resultaatgerichtheid, doelen stellen en behalen, lijstjes afwerken en doorgaan tot je erbij neervalt, geen rekening houden met wat je zelf voelt of waar je behoefte aan hebt. Even tussendoor, elke man en elke vrouw heeft zowel een mannelijke als een vrouwelijke kant. Ik sprong een gat in de lucht toen ik ontdekte dat ik (en jij ook) die beide kanten in me heb en vooral toen ik ontdekte hoe ik ze beide het beste kan inzetten en kan laten samenwerken. Er vielen echt kwartjes, opeens merkte ik dat de dingen waar ik eerst moeite mee had, moeiteloos gingen. Heerlijk! Ik werk en leef steeds vaker in een moeiteloze flow. Het is trouwens helemaal niet raar als je die vrouwelijke kant nog niet of nauwelijks kent. Heel lang regeert hier in het Westen al de mannelijke kant. Al je voorbeelden qua management, qua ontwikkeling, qua doorgroeien in je bedrijf, deden het op de mannelijke manier en je hebt het waarschijnlijk overgenomen. Zelf heb ik er ook heel lang last van gehad dat ik alleen maar op die mannelijke manier functioneerde. Ik ging altijd maar door, gewoon doorpersen, keek niet naar mijn behoeften (die kende ik ook niet) en belangrijke keuzes maakte ik met mijn hoofd. Die twee burn-outs die ik heb gehad kwamen niet vanzelf… Ik wist alleen niet beter, wist niet dat er nog een andere manier was. Ik wist wel dat mijn intuïtie behoorlijk goed ontwikkeld is, maar hoe ik dat praktisch kon inzetten, geen idee. De organisaties waar ik werkte, en dat herken jij misschien ook wel, werden ook geleid op een mannelijke manier. Doelen stellen, resultaten behalen en hoe het met mij als mens ging, hoe ik het beste functioneerde, was niet belangrijk.   Hoe zit het met jouw v/m-balans
  • Heb je vaak te weinig energie?
  • Ga je maar door, zonder te voelen hoe het met jou gaat?
  • Heb je het gevoel dat je geleefd wordt?
  • Gaan mensen steeds weer over je grenzen heen?
  • Blijf je maar malen over belangrijke keuzes?
  • Ben je bang dat je niet meer gezien wordt als krachtig vrouw als je je gevoel laat zien?
Dan wordt het hoog tijd dat je ook je andere helft, je vrouwelijke kant, leert kennen. Wat je zult zien als je ze laat samenwerken, dat je minstens zulke goede resultaten behaalt, maar dan op een manier die bij jou past. Het gaat om het samenspel tussen die twee. Je hebt je mannelijke kant (bijvoorbeeld daadkracht) nodig om te kunnen bereiken wat je in je vrouwelijke kant bedenkt.   Hoe je dat doet Door te werken aan je mindset en te werken aan je ‘hart-set’. En door meer gelegenheid te geven aan je vrouwelijke kant om zich te laten zien. Jezelf te laten zien! Om te beginnen kun je regelmatig je drukke hoofd rust geven, waardoor eindelijk je innerlijke stem de ruimte krijgt om wijze dingen te vertellen. Als je maar door blijft razen, dan heeft die stem namelijk geen enkele mogelijkheid om je iets toe te fluisteren.   Wat ik je wil meegeven Laat jezelf zien met allebei je kanten. Gebruik de wijsheid van je hoofd en die van je hart. Laat je resultaatgerichtheid zien en zoek ook de verbinding. Kies op je gevoel, niet alleen op wat slim is. Je merkt direct dat je veel vaker moeiteloos zult gaan werken en leven. En dat is wat ik ook jou gun!

------

🔥 Als Leiderschapscoach en -mentor begeleid ik vrouwen op senior- of directieniveau om op lichte wijze hun volle potentie te leven of ambities te realiseren en tegelijkertijd voluit te genieten van hun leven. Meer weten? Plan hier je vrijblijvende call.
Over de schrijver
Reactie plaatsen