personal coaching, lifecoaching, executive coaching in Spanje - Power to Blossom

Hoe de medewerker die op klappen staat sneller weer op de rit komt

(zonder een maandenlang traject in te gaan)

 

Wat zijn er veel professionals die op knappen staan of (te) vaak uitvallen! Ik ging op onderzoek en stuitte op de resultaten van TNO. Meer dan 17% van de professionals heeft burnout klachten. Gigantisch! En dan is er daarnaast de risicogroep die het nog niet in de gaten heeft of niet bespreekbaar heeft gemaakt. Volgens diverse onderzoeken bedragen de kosten van een medewerker met burnout minimaal €60.000. Enorm! Tel daarbij op de belasting van de collega’s bij het wegvallen en wellicht het meest belangrijke: de consequenties voor de medewerker zelf, privé en qua werk…

 

Voorkomen van een burnout

Voorkomen van een burnout is belangrijk. Altijd. Rustige periode in de organisatie of niet, het is belangrijk om die werknemer die op knappen staat de tijd, gelegenheid en aandacht te gunnen om die stappen te zetten.

 

Van ‘nee zeggen’ of verkrampen naar werk en leven blijvend anders aanpakken

De stappen naar herstel, naar werk en leven blijvend anders aanpakken. Zodat langdurige uitval voorkomen kan worden en zij/hij sneller weer fris aan de slag kan. Overigens zonder overal ‘nee, want ik heb geleerd dat ik voor mezelf moet kiezen’ op te zeggen. 😉 Dat is voor geen van beiden de uitkomst.

 

Het kan! Met blijvende successen.

Ik heb in ruim 20 jaar veel professionals gecoacht in ‘uitgesmeerde’ trajecten, met prachtige resultaten. Maar sinds ik professionals intensief coach in slechts een paar dagen in Spanje, zijn hun successen nóg groter. En blijvend.

Zo zei Annette: “Ik wilde meer balans vinden in mijn leven. Ook was ik op zoek naar meer ruimte. Maris heeft mij enorm op weg geholpen door te kijken naar wat ik wil, welke keuzes ik nu en voor de toekomst wil maken en wat ik zeker niet meer wil. Ik heb duidelijker voor ogen wat mijn behoeftes zijn, nu en voor de toekomst. Tijdens de verschillende 1 op 1 sessies kwam ik erachter waar mijn knelpunten/pijnpunten liggen. Ik ben dankbaar dat ik Mariska heb leren kennen en dat zij mij heeft begeleid in mijn reis. Ze heeft mij veel handvaten aangereikt, hoe ik anders naar dingen kan kijken. Ik durf weer te DROMEN!”

En Yvette vertelde me achteraf: “Al zo’n 1,5 jaar zat ik niet lekker in mijn vel. Ik kon maar geen voldoening vinden in mijn werk en ging steeds meer twijfelen aan mijn eigen kunnen. Ik had hulp nodig om mijn belemmerende gedachten om te buigen, omdat dit mij steeds maar in de weg bleef zitten, voornamelijk in mijn werk.

In deze dagen samen met Maris ben ik door onze gesprekken en de opdrachten elke dag meer tot mezelf gekomen. Ze heeft mij geleerd om belemmerende gedachten om te draaien en te leven vanuit liefde en niet meer vanuit angst. Mariska is meelevend en neemt alle tijd voor je. Haar vertrouwen in mij en haar betrokkenheid in de slechte en goede momenten, ook na de coaching, vind ik heel prettig. Ze is er echt voor je. Ze is voor mij een voorbeeld, authentiek en enthousiast. Ze leeft en werkt in alle vrijheid vanuit haar kracht en passie. Ik raad iedereen haar coaching aan.”

 

Succesgeheimen

De geheimen van dat succes? Dat zijn er een aantal. Ten eerste gaan de processen dieper omdat je erin blijft, geen afleiding door de dingen in je dagelijks leven. No escape. Je vliegt niet in en uit zoals bij een ‘standaard’ coachingstraject. Hierdoor ga je makkelijker de transformatie aan.

Daarnaast doen een paar dagen weg uit de omgeving waarin de (bijna) uitval ontstaan is (privé of op het werk) wonderen. Het geeft letterlijk ruimte en rust, zodat je op een andere en diepere manier naar je eigen (bewuste en onbewuste) patronen en overtuigingen kunt kijken. Je kunt er eenvoudiger bij komen. Waardoor je ook gemakkelijker met je mindset en nieuwe manier van denken aan de slag kunt. Een mindset die je ondersteunt in plaats van in de problemen brengt. Waardoor je anders leert leven en werken. Bewust, vanuit vertrouwen en innerlijke kracht.

Me-time is iets dat er bij veel mensen bij inschiet. Juist bij veel perfectionisten, bij uitstek de risicogroep voor een burnout. Terwijl tijd nemen om adem te halen, om te voelen hoe het met je gaat, om te reflecteren op je werk en leven, van wezenlijk belang is voor je geluk en gezondheid. Ook daarvoor is het verblijf in Spanje geschikt. Een aantal uren coaching op een dag, daarnaast tijd om stil te staan bij jezelf, in je eentje dieper te gaan en om te leren voelen aan de hand van de oefeningen die ik meegeef. Waardoor je naast je slimme hoofd ook je gevoel en intuïtie aan je repertoire kunt toevoegen.

Verder leveren de omgeving, de zee, de zon op je huid (waardoor je extra vitaminen opdoet) een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling.

Tenslotte maakt mijn manier van coachen het verschil. Ik heb ruim 20 jaar ervaring in coaching en training. Naast mijn tomeloze enthousiasme, positiviteit, enorme betrokkenheid, professionaliteit en praktische insteek werk ik intuïtief. Volledig afgestemd op degene met wie ik werk. Ik luister naar wat je me vertelt, maar hoor ook tussen de regels door. Kun je het niet onder woorden brengen of blijft het onbewust? Geen punt, wat belangrijk is komt boven tafel. Altijd.

 

Meer informatie en succesverhalen

Wat denk je, zijn er mensen in je omgeving voor wie dit belangrijk nieuws is? Die (langdurige) uitval willen voorkomen of zich op een andere manier willen ontwikkelen? De volgende stap in hun leven of werk willen zetten of eindelijk van hun belemmerende overtuigingen af willen?

Voor meer informatie over de mogelijkheden, de invulling, de organisatie en praktische zaken kijk je hier op de pagina over coaching en neem natuurlijk contact met me op, dan bellen we erover.