Kan leiderschap nemen gemakkelijk gaan?
25 juni 2023 
1 min. leestijd

Kan leiderschap nemen gemakkelijk gaan?

Kan het ook gemakkelijk gaan? 

Je ziet me regelmatig schrijven over magnetisch leiderschap WITH EASE. En dus krijg ik steeds vaker de vraag: Wat bedoel je met ‘with ease’? Kan leiderschap nemen wel gemakkelijk gaan? Is het leven überhaupt bedoeld om makkelijk te gaan? Is dat niet te simpel gedacht? 

Heerlijk die vragen, daar ga ik goed op. Ja, wat mij betreft is het leven bedoeld om makkelijk te gaan. With ease dus. Licht leven is mijn levensfilosofie. 

Ik neem je mee in wat voor mij licht leven is en hoe jij dat ook voor elkaar krijgt. 

Licht leven komt vanuit authenticiteit.
Vanuit verbinding met jezelf en anderen, vanuit goede (hoge) energie.
Anderen willen graag voor of met je werken.
Je leven en werk verlopen gemakkelijk, waardoor je veel minder energie verspilt. 

Licht leven is bewust leven. Bewust ervan zijn dat jij je leven leidt en niet andersom.
Leven vol energie, omdat je niet langer je energie verliest aan angsten en blokkades.
Wijsheid in je doen en laten, voldoening halen uit wat je doet.
Leven vanuit de balans tussen je intelligente hoofd en wijze hart. 

Wat mij betreft staat de diepere betekenis van ‘leven vanuit lichtheid’ in relatie met het levenspad dat je hebt uitgestippeld, waarvan het de bedoeling is dat je dat leeft. Heb je veel tegenslagen, zit er veel tegen, dan leef je niet dat levenspad dat de bedoeling voor je is. 

En natuurlijk, niet alles om je heen stroomt mee. Ieder heeft z'n eigen bedoeling, er kunnen buiten jou dingen gebeuren die niet fijn zijn. Maar hoe jij ermee omgaat, dat bepaalt of je mee blijft stromen met jouw stroom. Het mag je streven zijn om bewust vanuit je eigen regie steeds weer terug te keren naar ease and joy. 

Makkelijk en ‘zwaar’ zijn op die manier bedoeld als soort richtingaanwijzers voor je. 

Dus als je vanuit verbinding, helderheid, prettige open communicatie en charisma jezelf en anderen meeneemt, dan lukt dat. En dát is precies de weg van Magnetisch leiderschap with ease! 

En jij, ben je bewust van de lichtheid in je leven en werk? Hoe kijk jij hiernaar? 

Heb je geen idee hoe jij meer ease en lichtheid kunt inbouwen in je leven en werk? Laten we erover praten, stuur me een DM of plan hier een vrijblijvende call in.

------

🔥 Als Leiderschapscoach en -mentor begeleid ik vrouwen op senior- of directieniveau die de verbinding met zichzelf zijn kwijtgeraakt ‘op de weg naar boven’. Die stagneren op bepaalde gebieden in hun leven. Ik help hen om op een lichtere manier in het leven te staan en succesvol te zijn, vol innerlijke kracht, rust en vervulling. Meer weten? Plan hier je vrijblijvende call.

Over de schrijver