Magnetisch leiderschap, wat is dat eigenlijk? Dat vroeg ze
07 december 2022 
2 min. leestijd

Magnetisch leiderschap, wat is dat eigenlijk? Dat vroeg ze

"Maris, je hebt het de laatste tijd vaker over magnetisch leiderschap, maar wat is dat eigenlijk?" Dat vroeg ze en oei, wat logisch dat ze dat vroeg. Iets dat voor mij zo logisch is, wat zoveel kwartjes deed vallen, hoeft natuurlijk voor de wereld om me heen helemaal niet zo bekend of logisch te zijn… 

Dit vertelde ik haar:  

"Een magnetische leider is een authentieke leider. Zij (of hij) staat, is wie ze is. Doet zich niet anders voor, leeft en werkt volgens haar eigen (voor)waarden, ze verandert niet op basis van de politiek in het bedrijf. Ze is trouw aan zichzelf en is eerlijk en transparant in de omgang met anderen. Bereikt succes vanuit lichtheid. 

Verbinding en vertrouwen zijn haar basis. Ze is niet bang om fouten of tekortkomingen te delen of haar ongelijk toe te geven. Ze is magnetisch, trekt de mensen aan die met haar willen werken. Zonder duwen en trekken. Haar omgeving resoneert als het ware mee op haar trilling. 

Je wordt magnetisch door authentiek te leven en te leiden, vanuit je eigen kracht en zachtheid. Door de alignment te vinden tussen je intuïtie, je gevoel en je hoofd. Door jezelf te ontmoeten, echt te leren kennen. Los te komen van niet helpende patronen en belemmeringen. 

The good and the bad. Jezelf accepteren zoals je bent waarna je stappen kunt zetten om dingen anders aan te pakken. Door van jezelf te leren houden zoals niemand anders dat kan. Door bewustzijn te ontwikkelen op wat je denkt, wat je voelt en wat je doet. Zodat je kunt transformeren wat je te transformeren hebt." 

En het resoneerde. Bij haar en bij zoveel anderen. Wat een geluk!  

Waarom ik me er zo sterk voor maak om deze manier van leiden in de wereld te brengen? Omdat ik het zie als mijn missie om een wereld te creëren waarin we in harmonie leven met elkaar. Groot en groots? Ja, zeker! Maar dit is de wens die ik enorm sterk voel, diep in mijn hart. 

We hebben het de laatste jaren gehad over het Nieuwe Leiderschap. Volgend Leiderschap. Dienend Leiderschap. Voor mij is Magnetisch leiderschap de overtreffende trap. Zelf in je authentieke kracht staan en daarmee anderen uitnodigen hetzelfde te doen. Magnetisch. Jij en de ander. 

Daarmee is de tijd van duwen en trekken voorbij. Gelukkig. Met ease laten ontstaan, in plaats van met macht en dwang iets voor elkaar krijgen. Je resultaten behalen op een vloeiende manier die recht doet aan jezelf, anderen, het bedrijf.

------

🔥 Als (Zelf)leiderschapscoach en -mentor begeleid ik vrouwen op senior- of directieniveau die de verbinding met zichzelf zijn kwijtgeraakt ‘op de weg naar boven’. Die stagneren op bepaalde gebieden in hun leven. Ik help hen om op een lichtere manier in het leven te staan en succesvol te zijn, vol innerlijke kracht, rust en vervulling. Meer weten? Plan hier je vrijblijvende call.

Over de schrijver