Me-time, hoe doe je dat?
12 februari 2016 
2 min. leestijd

Me-time, hoe doe je dat?

Zo... carnaval 2016 is achter de rug. Heb je het uitgebreid gevierd? Of is het niet aan jou besteed? Dit jaar heb ik het rustig gehouden. Normaal gesproken ga ik behoorlijk los. Op de foto zie je hoe ik er bijvoorbeeld uitzag in 2012. Onherkenbaar toch? Wist je, veel mensen vieren carnaval omdat ze dan helemaal los kunnen gaan. Vermomd als iemand anders, nergens aan hoeven denken. Even tijd voor jezelf. Of je dit leuke feestje uit het Zuiden viert of niet, hoe vaak neem jij tijd voor jezelf? Tijd die je nodig hebt om aan de druk van alledag te ontsnappen? Tijd om op te laden, tijd om met niemand anders bezig te zijn dan met jezelf?   Me-time is superbelangrijk Tijd om te ontladen, te reflecteren en te zien waar je staat in je leven. En waar je naar toe wilt. Waar verlang jij naar? Wat houdt je tegen?   Hoe dan? Stap 1 -- Maak het belangrijk voor jezelf. Afspraken met jezelf zijn top prioriteit. Stap 2 -- Plannen in je agenda. Kies tijdblokken die je markeert: ME-TIME! Stap 3 -- Doe het gestructureerd. Dit is wat ik denk dat je zou moeten doen:
  • Elk half uur: 5 minuten. Ken je de pomodoro-methode? 25 minuten werken, 5 minuten niets. Geniaal om productief te werken!
  • Elke dag: minimaal een half uur, 's ochtends en 's avonds. Ga duimen draaien, mediteren, muziek luisteren of wat je maar ontspannend vindt.
  • Elke week: een paar uur achter elkaar. Ga doen waar je hart ligt. Je hobby, sport, creatieve dingen.
  • Elke maand: een dag, alleen maar doen wat jij leuk vindt, niets moet.
  Ja, maar... ..."als ik alleen al denk aan mijn to do-list, dan..." ..."ik heb gewoon geen tijd" ..."volgende week is het rustiger" ..."ik moet toch voor mijn kinderen zorgen" ..."ik kan toch niet zomaar tijd voor mezelf nemen?" Onzin! Van regelmatig me-time word je gelukkiger, productiever en bovendien een veel leuker mens! Dus gewoon doen.   Trouwens, als je voelt dat het hier nu echt tijd voor is... Omdat je al langere tijd ergens tegenaan loopt. Omdat je voelt dat iets je blokkeert en je niet bereikt wat je wilt. Dan heb ik een interessante mogelijkheid voor je. Wat die mogelijkheid is? Het Path to Inner Excellence. Het enige dat jij hoeft te doen is het jezelf gunnen! Ontdekken wat je kunt doen om vanuit je kracht te leven (zakelijk en privé). Leren uit te stralen wat je waard bent. Je groeit als mens en leert de richting in je eigen leven te bepalen, de weg die leidt naar jouw doelen en verlangens. Precies zoals dat voor jou fijn is. Om ongelooflijk licht en gelukkig te gaan leven. Heb ik je interesse gewekt? Stuur me een e-mail of plan hier je vrijblijvende call.

------

🔥 Als Leiderschapscoach en -mentor begeleid ik vrouwen op senior- of directieniveau om op lichte wijze hun volle potentie te leven of ambities te realiseren en tegelijkertijd voluit te genieten van hun leven. Meer weten? Plan hier je vrijblijvende call.
Over de schrijver
Reactie plaatsen