Moet ik dan op zo’n matje zitten hummen?

Malaga BlossominSpain.nl - Power2Blossom

Moet ik dan op zo’n matje zitten hummen?

Regelmatig krijg ik de vraag “Moet ik dan op zo’n matje zitten hummen in Spanje? Dan ga ik niet mee hoor!” Mijn antwoord: geen matjes en geen hummen tijdens Blossom in Spain. Ook geen yoga trouwens.

Wat we er wel doen? Blossom in Spain Retreat is een programma dat helemaal doordacht is en boordevol zit met afwisselende werkvormen, maar niet met je gedeeld wordt.

Om meerdere redenen, maar de belangrijkste is dat ik jou wil laten ervaren dat je in korte tijd enorme sprongen in je ontwikkeling kunt maken, zonder dat de perfectionista in jou alles weet en onder controle heeft.

Iedere keer ervaar ik dat de Retreats vol zitten met precies de juiste vrouwen. Ik weet dat dat ook deze keer zo gaat zijn. Dus als jij al tijden voelt dat dit iets voor jou is, zet dan nu die stap. Helemaal voor jezelf. The Magic begins op het moment dat je die eerste stap zet…

Is het voor jou elke keer als ik je vertel over het Blossom in Spain Retreat een “nee” omdat je niet mee durft? Bijvoorbeeld omdat je je kinderen of partner niet een week alleen kunt laten – denk je. Dan is het juist voor jou.

Doe je eigenlijk veel te veel voor je gezin, allemaal dingen die je partner en/of kinderen ook prima zelf zouden kunnen? Hoe fijn is het als jij (en zij 😉 ) daar geen last meer van zou hebben? Daar gaan we aan werken in Spanje! Aan kiezen, aan verantwoordelijkheid nemen voor de juiste dingen en aan loslaten.

Zie jij alleen maar van die mensen voor je, die heel zachtjes gaan praten? 😉 Denk je dat het zweverig wordt? Helemaal niet nodig om diep te gaan. Tijdens Blossom in Spain gaan we diep, in je hoofd en hart, maar jij zit aan het stuur. Altijd. Je doet niks dat je zelf niet wilt. En bovendien heeft het altijd een reden en krijg je praktische handvatten om ermee verder te kunnen.

Mooi om terug te kijken wat het me op korte, maar ook op iets langere termijn heeft opgeleverd. Wat ik wilde is zeker gelukt. Ik ben me er veel bewuster van geworden hoe ik voor mezelf kan kiezen en dát ik zelf kan kiezen. Ik spreek wensen meer uit en weet ook dat het mij gaat lukken.

Wat ik het meest waardevol vond is dat het een verblijf is van een week, waarbij je gefaseerd aan de slag gaat en elke dag ook tijd hebt om het te verwerken. Het was intensief, maar wel gedoseerd. In een heerlijk ontspannen omgeving.                               – Rita Nieuwenhuis

Vindt je partner het onzin als je meegaat omdat er met jou niks mis is? Dat is ’t ‘m nou net. Er is ook niks mis met je, anderen zien en merken waarschijnlijk weinig aan je, maar jouw/jullie leven gaat pas echt stromen als jij volledig in je kracht staat en vanuit daar werkt en leeft.

Vraag je je af of het wel iets voor jou is om je ‘troubles and doubts’ te delen in een groep? Kan ik me best voorstellen, maar weet dat ik er alles aan doe om ervoor te zorgen dat jij je veilig voelt. En ‘What happens in Spain, stays in Spain’.  Je deelt wat jij wilt, niet meer en niet minder. Mijn ervaring is dat de eerdere deelnemers het fijn vonden om te delen met anderen die er hetzelfde instaan. Ook van elkaars tips en ideeën leer je veel.

Of misschien gaat wel door jouw hoofd “Wat nou als het helemaal niet klikt met die anderen? Als ik weg wil en niet weg kan”? Ik spreek iedereen voordat je je kunt aanmelden. Dat is een belangrijke check of het goedkomt met de sfeer in de groep. Elke keer merk ik dat het goed zit met de groep en dat komt waarschijnlijk doordat ik de verbindende factor ben. Klikt het met mij en zie ik het voor me, dan komt het goed. Vertrouw me! Bovendien ben je er voor jezelf, niet voor de groep. Dan had je ook met een groep vriendinnen kunnen gaan. 😉

Loop je nu al de benen onder je lijf vandaan, weet je niet hoe je het in je schema moet inplannen? Oei, dat is een hele goede reden om juist wél mee te gaan! Waarschijnlijk komt er namelijk nooit een moment waarop je het rustiger hebt, juist door wie je bent.

Die rust in je hoofd en in je schema gaat er pas komen als je voor jezelf kiest, bewust kiest waar jij je aandacht aan geeft. Niet omdat het zo hoort, niet omdat je denkt dat ‘ze’ het van je verwachten, niet omdat je het nou eenmaal altijd zo gedaan hebt. Nee, omdat je ervoor kiest om jouw kostbare aandacht eraan te geven. Hoeveel waardevoller is ‘echte aandacht’ ten opzichte van al die ‘moetjes’?

Weet je, dat ga je leren, 6 dagen lang! Terwijl je volledig in de watten wordt gelegd, badend in zonneschijn.

Ben jij diegene die al een aantal keren heeft gekeken in haar agenda of ze meekan? Maar heb je steeds weer andere bezwaren die je tot nu toe hebben tegengehouden om “JA” te zeggen?

Hoe dan ook, als je meegaat naar het Blossom in Spain Retreat kom je in beweging. Deze week kan echt lifechanging voor je zijn, maar alleen als jij zelf stappen zet.

Ga jij uit jezelf halen wat erin zit? Dan ben ik er voor je, 200%.

Zeg je “ja” tegen het Retreat, dan zeg je “JAAAA” tegen jezelf!

 

Op dit moment zijn de deuren naar het Retreat gesloten. In oktober gaan we opnieuw op reis. Wil je alvast op de hoogte blijven, vraag dan het prachtig vormgegeven en uitgebreide informatiepakket aan. Je blijft dan tevens ook de hoogte wanneer de deuren open gaan en je je kunt aanmelden als je mee wilt.

Liefs, Mariska

Ps. Natuurlijk kunnen jullie niet met z’n allen mee, iedereen die dit blog leest. Zou op zich leuk zijn, maar dan doen we het anders ;-)) Het is mijn intentie om die paar vrouwen te bereiken, die voelen dat het over hen gaat. Die zich tot nu toe teveel door hun (zelfbedachte) bezwaren hebben laten leiden. Die vrouwen die voelen dat ze een enorme sprong gaan maken in hun geluk, in het kiezen voor zichzelf, in de grip op hun leven, als ze “JA” zeggen en meegaan. 

En andere lieve dames, graag inspireer ik jou om te blijven groeien. Je bent nooit klaar, er is altijd een volgende stap. Blijf niet hangen in je bezwaren maar neem actie, nu! Of je nou met mij meegaat of het anders doet.

JUST DO IT!
Wil je de video over Blossom in Spain Retreat bekijken? Dat kan op de Blossom in Spain-pagina

Geen reactie's

Geef een reactie

Workation to Blossom 2 - 7 juni a.s.

Verlang je naar inspiratie, even afstand nemen & ontspannen?

AAN je bedrijf werken in plaats van erIN, afstand nemen voor een frisse blik en opnieuw focussen op wat je écht wilt? Maar ben je ook toe aan ontspanning, even tijd voor jezelf? Dan is de Workation to Blossom echt iets voor jou! Van 2 tot en met 7 juni.
Naar Workation to Blossom
Blossom in Spain Retreat
close-link