Moet ik dan op zo'n matje zitten hummen?
26 april 2017 
5 min. leestijd

Moet ik dan op zo'n matje zitten hummen?

Regelmatig krijg ik de vraag "Moet ik dan op zo’n matje zitten hummen in Spanje? Dan ga ik niet mee hoor!" Mijn antwoord: geen matjes en geen hummen tijdens de Retreats. Ook geen yoga trouwens. Wat we er wel doen? De Retreats en het 1:1 coachingsprogramma Path to Inner Excellence zijn helemaal doordacht en zitten boordevol met afwisselende werkvormen, die ik vooraf niet met je deel. Om meerdere redenen, maar de belangrijkste is dat ik jou wil laten ervaren dat je in korte tijd enorme sprongen in je ontwikkeling kunt maken, zonder dat de perfectionista in jou alles weet en onder controle heeft. Iedere keer ervaar ik dat precies de juiste vrouwen naar me toekomen. Dus als jij al tijden voelt dat dit iets voor jou is, of als je er nu meteen een goed gevoel bij hebt, zet dan nu die stap. Helemaal voor jezelf. The Magic begint namelijk al op het moment dat je die eerste stap zet... Is het voor jou elke keer als ik je vertel over de Path to Inner Excellence of Retreats een "nee" omdat je niet mee durft? Bijvoorbeeld omdat je je kinderen of partner niet alleen kunt laten - denk je. Dan is het juist voor jou. Doe je eigenlijk veel te veel voor je gezin, allemaal dingen die je partner en/of kinderen ook prima zelf zouden kunnen? Hoe fijn is het als jij (en zij ;) ) daar geen last meer van zou hebben? Daar gaan we aan werken in Spanje! Aan kiezen, aan verantwoordelijkheid nemen voor de juiste dingen en aan loslaten. Bekijk de reviews maar eens, veel vrouwen dachten dat ook voordat ze meeging naar Spanje. Zie jij alleen maar van die mensen voor je, die heel zachtjes gaan praten? ;) Denk je dat het zweverig wordt? Da's helemaal niet nodig om diep te gaan. Tijdens het Path to Inner Excellence en de Retreats gaan we diep, voeding voor je slimme hoofd en voor je hart. Maar jij zit aan het stuur. Altijd. Je doet niks dat je zelf niet wilt. En bovendien heeft alles wat we doen een reden en krijg je praktische handvatten om ermee verder te kunnen.

"Mooi om terug te kijken wat het me op korte, maar ook op iets langere termijn heeft opgeleverd. Wat ik wilde is zeker gelukt. Ik ben me er veel bewuster van geworden hoe ik voor mezelf kan kiezen en dát ik zelf kan kiezen. Ik spreek wensen meer uit en weet ook dat het mij gaat lukken.

Wat ik het meest waardevol vond is dat het een verblijf is van een week, waarbij je gefaseerd aan de slag gaat en elke dag ook tijd hebt om het te verwerken. Het was intensief, maar wel gedoseerd. In een heerlijk ontspannen omgeving" - Rita Nieuwenhuis

  Vindt je partner het onzin als je naar Spanje gaat omdat er met jou niks mis is? Dat is ’t 'm nou net. Er is ook niks mis met je, anderen zien en merken waarschijnlijk weinig aan je, maar jouw/jullie leven gaat pas echt stromen als jij volledig in je kracht staat en vanuit daar werkt en leeft.   Twijfel je of dat niet gewoon in Nederland kan, moet je er wel 'helemaal' voor naar Spanje om dit te leren? Juist! Een van mijn klanten zei laatst “Doordat je hier in Spanje ‘erin’ blijft, je niet kunt verstoppen of verschuilen, kom je snel veel dieper. Omdat hier alles nieuw en anders is, is het veel makkelijker om je eigen patronen te zien én te doorbreken”. Bovendien wordt je niet teruggetrokken door je dagelijks leven, thuis of qua werk. In een 'gewoon' traject val je elke keer weer een stukje terug, moet je er steeds opnieuw in komen. Hier gaat je ontwikkeling door. En natuurlijk helpen de zee, het mooie weer en de hele dag buiten zijn je om te helen en groeien.
  Vraag je je af of het wel iets voor jou is om je 'troubles and doubts' te delen in een groep? Kan ik me best voorstellen en ik doe er alles aan om ervoor te zorgen dat jij je veilig voelt. Dat is een van de redenen waarom ik op dit moment geen groepsretreats aanbied, alleen individuele programma's. Kijk eens bij het 1:1 leiderschapscoachingsprogramma Path to Inner Excellence. Of misschien gaat wel door jouw hoofd "Wat nou als het helemaal niet klikt met die anderen? Als ik weg wil en niet weg kan"? Zelfde verhaal >> het 1:1 coachingsprogramma Path to Inner Excellence is jouw ding!
  Denk je misschien dat je het niet kunt betalen of niet 'zoveel' geld aan jezelf kunt uitgeven? Behalve dat ik regelmatig de mogelijkheid bied om gespreid te betalen, nodig ik je uit om het eens anders te bekijken. Hoeveel geld geef je uit aan een vakantie en hoe lang heb je daar profijt van? Heel eerlijk, na 2 dagen werken ben je de rust en ontspanning vaak alweer kwijt... Klopt 't? En vertel 'ns, heb je ooit echt geld aan jezelf besteed? Of is het dat je niet ziet hoe het je geld gaat opleveren? Hoeveel is je ontwikkeling je waard? Wat kost het je nu dat je niet de stappen zet die je zou willen zetten, dat je niet de klanten krijgt omdat je je onzeker voelt of niet de stappen zet in je carrière omdat je je onzeker voelt? Of niet weet wat je wilt? Loop je nu al de benen onder je lijf vandaan, weet je niet hoe je het in je schema moet inplannen? Oei, dat is een hele goede reden om juist wél mee te gaan! Waarschijnlijk komt er namelijk op deze manier nooit een moment waarop je het rustiger hebt, juist door wie je bent. En het is belangrijk om daar een andere kijk op te krijgen, anders om te gaan met de drukte in je leven. Die rust in je hoofd en in je schema gaat er pas komen als je voor jezelf kiest, bewust kiest waar jij je aandacht aan geeft. Niet omdat het zo hoort, niet omdat je denkt dat 'ze' het van je verwachten, niet omdat je het nou eenmaal altijd zo gedaan hebt. Nee, omdat je ervoor kiest om jouw kostbare aandacht eraan te geven. Hoeveel waardevoller is 'echte aandacht' ten opzichte van al die 'moetjes'? Weet je, dat ga je leren, hier in Spanje!
Ben jij diegene die al een aantal keren heeft gekeken in haar agenda of ze meekan? Maar heb je steeds weer andere bezwaren die je tot nu toe hebben tegengehouden om "JA" te zeggen? Hoe dan ook, als je naar Spanje komt, kom je in beweging. Deze letterlijke en figuurlijke reis kan echt lifechanging voor je zijn, maar alleen als jij zelf stappen zet. Ga jij uit jezelf halen wat erin zit? Dan ben ik er voor je, 200%. Als je "ja" zegt tegen coaching door mij, dan zeg je geen ja tegen mij, maar tegen jezelf!
  Wil je op de hoogte blijven, kijk dan op de pagina over het 1:1 leiderschapscoachingsprogramma Path to Inner Excellence voor alle info en ervaringsverhalen van eerdere deelnemers. Liefs, Maris
JUST DO IT!

------

🔥 Als Leiderschapscoach en -mentor begeleid ik vrouwen op senior- of directieniveau om op lichte wijze hun volle potentie te leven of ambities te realiseren en tegelijkertijd voluit te genieten van hun leven. Meer weten? Plan hier je vrijblijvende call.
Over de schrijver
Reactie plaatsen