Path to Inner Excellence 

programma voor (zelf)leiderschapscoaching

Empowerment & transformatie voor vrouwen op senior- of directieniveau

Ik begrijp de uitdagingen die je tegenkomt. Ik weet dat het leven soms behoorlijk zwaar en vol kan voelen. Zakelijk en natuurlijk ook privé. Als je je overweldigd voelt, als je voelt dat je de verbinding met jezelf bent kwijtgeraakt, als je iets hebt meegemaakt dat je leven voor altijd veranderd heeft of je merkt dat je stagneert op bepaalde gebieden in je werk en leven, dan ben je op de juiste plek. I've been there too.


Het is mijn missie om vrouwen zoals jij te brengen naar inner excellence. 


In de loop der jaren heb ik ontdekt en doorleefd dat de 3 fundamenten voor een lichter leven ease, power & connection zijn. Deze fundamenten staan centraal in mijn programma voor (zelf)leiderschapscoaching, Path to Inner Excellence, waarmee ik je begeleid naar innerlijke rust, diepe verbindingen en het inzetten van je volledig potentieel.

Empowerment & transformatie voor vrouwen op senior- of directieniveau


Ik begrijp de uitdagingen die je tegenkomt. Ik weet dat het leven soms behoorlijk zwaar en vol kan voelen. Zakelijk en natuurlijk ook privé. Als je je overweldigd voelt, als je voelt dat je de verbinding met jezelf bent kwijtgeraakt, als je iets hebt meegemaakt dat je leven voor altijd veranderd heeft of je merkt dat je stagneert op bepaalde gebieden in je werk en leven, dan ben je op de juiste plek. I've been there too.


Het is mijn missie om vrouwen zoals jij te brengen naar inner excellence.


In de loop der jaren heb ik ontdekt en doorleefd dat de 3 fundamenten voor een lichter leven ease, power & connection zijn. Deze fundamenten staan centraal in mijn programma voor (zelf)leiderschapscoaching, Path to Inner Excellence, waarmee ik je begeleid naar innerlijke rust, diepe verbindingen en het inzetten van je volledig potentieel. 


Path to Inner Excellence is een individueel transformerend programma voor (zelf)leiderschapscoaching. Ik begeleid je 6 maanden intensief, zodat we grote veranderingen realiseren. Ik nodig je uit voor een transformerende Inner Intensive van 3 dagen in Malaga en we vervolgen je reis online. Zo borgen en bestendigen we je transformaties. Stap voor stap gaan we aan de slag, alle tijd en ruimte voor jou. 6 maanden lang.

Je voelt al even dat je het anders wilt. Je wilt gebruik maken van alles dat je in je hebt, vanuit balans en lichtheid. Succesvol en efficiënt werken, zonder jezelf tekort te doen. Vanuit zelfleiderschap, zonder duwen en trekken.
Je voelt al even dat je het anders wilt. Je wilt gebruik maken van alles dat je in je hebt, vanuit balans en lichtheid. Succesvol en efficiënt werken, zonder jezelf tekort te doen. Vanuit zelfleiderschap, zonder duwen en trekken.
 • Je wilt alles uit jezelf halen, maar wel op een manier die bij jou past. Vol innerlijke rust en lichtheid, ondanks de eisen en drukte van je verschillende rollen.

 • Je kijkt uit naar helderheid in je volgende stappen. Wat wil je hierna? Waar verlang je naar?

 • Je streeft naar persoonlijke groei en vervulling, waarbij je je volledige potentieel inzet en een betekenisvol leven leidt.

 • Je wilt meer zelfvertrouwen en veerkracht, om uitdagingen effectief aan te gaan en terug te veren na tegenslagen.
 • Je hebt behoefte aan een goede werk/privébalans: Een harmonieuze balans tussen je professionele en persoonlijke leven, waarbij je vervulling vindt in beide.

 • Je wilt meer authentiek  leven en leiden. Leven en werken vanuit je authentieke vrouwelijke kracht, je hart en intuïtie, waarbij je je ratio en mind gewoon ‘ns even op pauze kunt zetten.

 • Je bent gedreven om mooie resultaten te bereiken door vol focus, efficiëntie en productiviteit samen te werken.


 • Je wilt alles uit jezelf halen, maar wel op een manier die bij jou past. Vol innerlijke rust en lichtheid, ondanks de eisen en drukte van je verschillende rollen.

 • Je kijkt uit naar helderheid in je volgende stappen. Wat wil je hierna? Waar verlang je naar?

 • Je streeft naar persoonlijke groei en vervulling, waarbij je je volledige potentieel inzet en een betekenisvol leven leidt.

 • Je wilt meer zelfvertrouwen en veerkracht, om uitdagingen effectief aan te gaan en terug te veren na tegenslagen.

  Je hebt behoefte aan een goede werk/privébalans: Een harmonieuze balans tussen je professionele en persoonlijke leven, waarbij je vervulling vindt in beide.

 • Je wilt meer authentiek leven en leiden. Leven en werken vanuit je authentieke vrouwelijke kracht, je hart en intuïtie, waarbij je je ratio en mind gewoon ‘ns even op pauze kunt zetten.

 • Je bent gedreven om mooie resultaten te bereiken door vol focus, efficiëntie en productiviteit samen te werken.

Vrouwen zoals jij


Sinds 1999 heb ik veel vrouwen zoals jij begeleid naar hun inner excellence. Naar de beste, meest authentieke versie van zichzelf.

Met als resultaat innerlijke rust, diepe verbindingen en het inzetten van hun volledig potentieel. Krachtige leiders en ondernemers, allemaal. Hieronder lees je een aantal van hun verhalen:

"Van stagneren op veel gebieden naar op een lichte manier vol innerlijke kracht en innerlijke rust in het leven staan"
Wat een enorm bijzondere ervaring. Maris komt supersnel tot de kern, de echte essentie. Ze laat je zijn. Houdt je ook die spiegel voor die je nodig hebt. Drie dagen, intens, op een mooie, liefdevolle manier, zonder oordeel. Ze maakt het licht, zelfs zo’n zwaar proces.

 

Ik heb me verbaasd wat Maris me in 3 dagen heeft laten bereiken. Ik sta nu anders in het leven en ik ga weer kleur geven aan mijn leven. Het is de totale experience, het grootste cadeau dat je jezelf kan geven.

Lees hier meer

Monique Aarts - Casa Select
"Mijn dagen met Maris in Malaga waren een regelrechte ‘game changer’ voor mij"
Door de coaching heb ik daadwerkelijk ervaren dat ik zelf de sleutel in handen heb tot een relaxter en gelukkiger leven. Ik kan nu beter omgaan met druk, haal meer uit mezelf terwijl dat minder moeite lijkt te kosten.


Maris laat je op allerlei manieren ontdekken wat je eigen ‘limiting beliefs’ zijn en ook waar je kracht zit. Vervolgens leer je hoe je anders naar je persoonlijke uitdagingen kunt kijken.

 

Als je het idee hebt dat je vastloopt, of dat je jezelf ‘in de weg zit’ (wat je eigen geluk ‘in de weg staat’), kan ik de coaching van Maris zeker aanraden. Haar integrale aanpak kan écht het verschil maken.

Lees hier meer

Annebelle Wijnen, Corporate communications manager
"Het heeft me dicht bij mezelf gebracht. Ik voel me nieuw in contact met mezelf"
Het grote verschil maakte niet alleen de intensieve tijd samen en de natuur om ons heen, maar vooral jouw instinct mbt waar je naar vroeg, waar je niet toeliet dat ik focus verloor en het verbinden van thema’s waar ik vroeger geen connectie in zag.


Ik heb nu eindelijk een gevoel voor wat voor mij belangrijk is en waarmee ik in de toekomst aan de slag wil. In mezelf voel ik rust en zelfverzekerdheid.


Je bent echt een aanrader - voor mijn gevoel vooral voor vrouwen in hogere functies die hun gevoel voor zichzelf zijn kwijt geraakt op de "weg naar boven".

Lees hier meer

Annet van der Laan, CFO

Herken je dit?

 • Voel je je overweldigd door de veelheid aan verantwoordelijkheden die dagelijks op je af komen (stress en uitputting liggen op de loer)

 • Ben je de verbinding met jezelf kwijtgeraakt? De reis naar boven kan soms zo voelen. Maar ook door je drukke leven. Als het ware losgekoppeld  van je eigen gedachten, kernwaarden, emoties en intuïtie (beslissingen nemen kan hierdoor lastig zijn).

 • Heb je het gevoel dat je stappen wilt zetten, dat je belangrijke keuzes te maken hebt, maar heb je geen idee hoe je wilt dat je leven er wél uitziet?

 • Voelt het druk en vol in je hoofd, met teveel gedachten? Het kan lastig zijn om je te concentreren, heldere beslissingen te nemen en innerlijke rust te vinden doordat je continu aan staat.

 • Op zoek naar innerlijke kracht: Het lijkt alsof je alles voor elkaar hebt, maar wat niemand weet is dat je regelmatig te weinig innerlijke kracht en veerkracht voelt, waardoor je kunt gaan twijfelen aan je capaciteiten.
 • Voel je dat het moeitelozer, lichter moet kunnen, maar blijf je toch te vaak hangen in controle, overtuigen en overcompenseren?

 • Merk je dat je stagneert op bepaalde gebieden, bijvoorbeeld je relatie, je werk of je gezondheid?

 • Voel je je regelmatig schuldig over de tijd die je aan je werk besteedt en niet aan de mensen die er echt toe doen (je partner, kinderen, familie en echte vrienden)? Is de balans werk/privé zoek?

 • Ken je momenten van leven en werken vanuit je hart en intuïtie, maar nemen mind, ratio en ego het nog te vaak over?

 • Twijfel je over je prioriteiten? Het kan lastig zijn om te onderscheiden wat echt belangrijk is, waardoor je niet doet wat je echt zou willen doen en te weinig vervulling ervaart, zowel in je persoonlijke als professionele leven.

 • Verlang je naar een dieper gevoel van vervulling en een betekenisvol leven leiden? Verder dan alleen het behalen van professioneel succes.

Kortom: er is een onbalans tussen de fundamenten ease, power & connection in je leven.

Heb je veel van deze vragen met 'ja' beantwoord, ik kan je helpen.
Plan een vrijblijvend gesprek direct in mijn online agenda.

Als je voelt dat dit over jou gaat nodig ik je graag uit voor het Path to Inner Excellence

Ik ontwikkelde een fantastisch coachingsprogramma voor jou, als je toegang wilt krijgen tot je inner excellence en de meest authentieke, beste versie van jezelf wilt zijn. Niet voor externe validatie of erkenning, maar voor je persoonlijke vervulling, balans, veerkracht en alignment met je diepste waarden en verlangens. En om succesvol je volle potentie in te zetten, op een lichtere manier.


Path to Inner Excellence is een individueel transformerend programma voor (zelf)leiderschapscoaching. Ik begeleid je intensief gedurende 6 maanden waarin we

 • grote transformaties en shifts realiseren,
 • de blokkades en niet werkende patronen die je naar beneden halen loslaten - of het nu gaat om externe druk, zelfopgelegde verwachtingen of beperkende overtuigingen,
 • zowel op bewust (cognitief) als onderbewust niveau inzichten en veranderingen creëren,
 • je helderheid krijgt in waar je écht naar verlangt (zakelijk en privé) en er direct richting aan geeft, en
 • we ook direct inspired acties gaan formuleren.

 

Inzichten zijn namelijk mooi, maar we gaan verder. We verankeren het in jouw systeem voor blijvende verandering.
En we gaan ook nog eens gigantisch genieten van Malaga. Sounds good?

Path to Inner Excellence bevat het volgende:

Het fundament

* Kennismakingsgesprek waarin we jouw vraag uitgebreid onder de loep nemen en elkaar leren kennen.

* Persoonlijke kickoff waarin we samen door het hele programma lopen en je voorbereidingsopdrachten bespreken, zodat we vanuit flow & ease, relaxed en helder van start gaan.

Transformerende Inner Intensive in Malaga

Ik verwelkom je voor je persoonlijke Inner Intensive hier in Malaga, waarin ik je 3 dagen onderdompel in alles wat er voor jou mogelijk is. We unlocken wat in je zit, door patronen en blokkades voorgoed te doorbreken. Op bewust en onderbewust niveau. Waardoor helderheid ontstaat en je alles wat je niet meer dient voor altijd achter je laat.

 Je krijgt 100% aandacht van mij, exclusief: we creëren een diepe verbinding en ik spreek niemand anders dan jou. Hierdoor zijn het 3 zeer intensieve dagen. Hierna zijn direct je eerste transformaties zichtbaar.   

Inner Upgrade coachingssessies online

- Na afloop van de Inner Intensive plannen we elke 2 a 3 weken (of zo vaak als nodig is in jouw proces) een online Inner Upgrade coachingssessie.

- Tussen onze sessies krijg je opdrachten waarmee je heel gefocust aan de slag kunt, afgestemd op jouw persoonlijke doelen.

- Ik stem het traject af op jou en elke sessie is gericht op persoonlijke doorbraken. Na elke sessie voel je weer een nieuwe inner upgrade.

- Om jou optimaal te ondersteunen in je proces ben ik voor al je vragen beschikbaar, ook tussen de sessies.

Volledig ontzorgd

Ik vind het belangrijk om je volledig te ontzorgen, zodat jij met je aandacht en energie alleen maar bij jezelf en je groei hoeft te zijn.

Daarom  boek ik 4 overnachtingen voor je in een van mijn favoriete, comfortabele hotels of appartementen, regel de transfers met de taxi (en spreek af met de chauffeur waar hij je mag afzetten), ontvang je als je aankomt, we checken samen in, genieten van heerlijke uitgebreide lunches (met lekkere Spaanse wijntjes als je daar zin in hebt) op de dagen van de coaching en ik creëer leuke en bij jou passende extra’s. Het enige dat je zelf hoeft te doen is je vliegticket boeken. 

"Ik voel nu rust, de onrust is eindelijk weg"

De aanleiding was dat er veel was gebeurd in korte tijd; persoonlijk verlies, ziekte van mijn partner, onrust, zorgen over de kinderen en onduidelijkheid over de toekomst. En ik had de neiging om dit allemaal te ‘stapelen’ waardoor het een grote brei werd en vooral erg zwaar voelde. Ik kon geen beslissingen meer nemen en ik sliep heel slecht. 


Maris heeft mij geholpen dit alles te ontwarren, er met meer luchtigheid naar te kijken en het minder zwaar te maken. Ik heb geleerd meer te ontspannen en erop te vertrouwen dat het dan makkelijker en lichter wordt. Dat lukt nog steeds best goed, ik maak mij minder druk. Het is ook makkelijker geworden om te genieten van kleine dingen en voor rust te kiezen.

Lees hier meer

Rita Nieuwenhuis, Bloom
"Ik ben opnieuw uit Malaga teruggekomen als een ander mens, relaxed en gesterkt in mijn overtuigingen"
Ik ging 3 intense dagen door de “wasstraat” bij Maris als vervolg op mijn Intensive van vorig jaar. Toen hebben we gewerkt aan het laten zakken van mijn ijzeren gordijn. Die transformatie was opzienbarend, zowel voor mijzelf als mijn omgeving. Als zelfstandig ondernemer heb ik geen leidinggevende die me stuurt en vormt, dus daarom mag Maris deze 3 dagen per jaar exclusief “de baas spelen” in de ontwikkeling van mijn vrouwelijk leiderschap.


We hebben gewerkt aan deze valkuil door te kijken naar een manier om als professional juist vanuit rust, zachtheid en vrouwelijke kracht te functioneren. Uiteraard op een manier die bij mij past, zonder in te boeten op wie ik ben als persoon. 

Lees hier meer

Carola van Laerhoven, Marketing communications manager a.i.
"Ik voel me compleet op allerlei dimensies en heb ontdekt wat ik nodig heb om dit te kunnen behouden en onderhouden"
Mijn grootste uitdaging was in de eerste plaats om in verbinding te zijn met mijzelf en vervolgens met de ander.


Ik heb zulke mooie dingen bereikt. Ik heb bijzondere en waardevolle ervaringen beleefd, waardoor ik in verbinding was met mijzelf en met wie ik (allemaal nog meer) ben. 


Wat ik heel fijn vond was dat je mij steeds precies wist te geven wat ik nodig had,


Wat ik overall gevoeld en gemerkt heb tijdens de sessies waren: je warme present zijn, je toewijding, je feilloze manier van aanvoelen van en aansluiten bij wat ik nodig had.

Lees hier meer

Cilly Litamahuputty
Leiderschapscoaching in Spanje

Waarom in Malaga?

Om te beginnen woon en werk ik hier niet voor niets natuurlijk! Ik wilde wonen en met mijn klanten werken op een aantrekkelijke plek waar een fijne positieve vibe hangt. Waar ik bovendien gebruik zou kunnen maken van de kracht en energie van de natuur, van de zee. Die vond ik dus in Malaga, waar ik sinds begin 2018 woon.


Wat voor jou het verschil maakt:

 • Een paar dagen echt weg van huis en bedrijf biedt de mogelijkheid om even los te komen en dus niet teruggetrokken te worden door de dagelijkse omgeving en beslommeringen (en bijbehorende valkuilen).
 • Op die manier gaat de transformatie hier in Spanje continu door, waardoor het vele malen sneller en dieper gaat.
 • Rust en ruimte voor jezelf nemen geeft enorm veel inzicht. 
 • Bovendien: no escape! Je hebt alle ruimte voor jezelf om wat je leert, direct te implementeren en stappen te zetten. Juist omdat je uit je dagelijkse patronen bent gestapt. 
 • Je bent in een omgeving die je niet herinnert aan de persoon die je was voordat je naar Spanje kwam. Je gaat als het ware van de automatische piloot af.
 • Omdat hier alles nieuw en anders is, is het bovendien veel makkelijker om je eigen patronen te zien en te doorbreken.
 • Tijdens de 3-daagse Inner Intensive in Malaga  transformeer je meer dan in een regulier traject van een paar maanden. Waardoor je nog veel meer haalt uit de maanden erna, waarin we samen intensief online aan de slag gaan met borgen en het creëren van nieuwe habits. Je bent hierdoor dus minder tijd kwijt, hoeft geen maanden te wachten op resultaten.
 • Je komt hier niet om uit te rusten. Je zult merken dat onze dagen goed gevuld zijn en dat het je flink wat energie kost. Al is mijn ervaring dat je juist wel uitgerust thuiskomt, doordat je veel ballast achterlaat en het je minder energie kost om authentiek te leven.
 • Stel je eens voor hoe effectief en heerlijk het is om gecoacht te worden aan zee of in de natuur tussen honderden jaren oude olijfbomen. Zo worden de oude patronen en energie die je loslaat tijdens de coaching direct meegenomen en getransformeerd. Fantastisch om samen te werken met de energie en kracht van de natuur!
 • Tijdens onze Inner Intensive heb ik een topprestatie te leveren om jou de beste resultaten te bieden. Ik heb gemerkt dat ik dat vanuit hier beter kan dan vanuit iedere andere plek ter wereld.

Ik ben Maris

Als (zelf)leiderschapscoach en -mentor begeleid ik ondernemende vrouwen op senior- of directieniveau die de verbinding met zichzelf zijn kwijtgeraakt, die stagneren op bepaalde gebieden in hun leven, die belangrijke keuzes willen maken of niet weten wat de volgende stap is. Ik zorg ervoor dat ze toegang krijgen tot hun inner excellence en de meest authentieke, beste versie van zichzelf worden. In balans, veerkrachtig en vanuit hun volledig potentieel.

Écht leiderschap begint met zelfleiderschap: zelfbewustzijn, authenticiteit en een diepe verbinding met jezelf en anderen. Mijn benadering van (zelf)leiderschapscoaching is geworteld in empowerment en transformatie. 

Zelf leid ik mijn leven vanuit de combinatie van mijn intuïtie & intelligentie en mijn vrouwelijke & mannelijke kracht. Maakte krachtige keuzes en bold moves, van officier bij de Koninklijke Luchtmacht tot de senior coach en mentor die ik nu ben. Ik woon & werk sinds begin 2018 in Malaga in Zuid-Spanje. Een droom die ik al 30 jaar had. 

In mijn programma Path to Inner Excellence zorg ik ervoor dat ook jij toegang krijgt tot je inner excellence. Geholpen door een enorme dosis levenservaring, stevige opleidingen en mijn ervaring als coach, mentor en trainer sinds 1999.

Creating change from within.

With love,

Weten of Path to Inner Excellence past bij jou en je wensen en verlangens?

Maak een afspraak voor een persoonlijk gesprek, direct in mijn online agenda. Vanzelfsprekend vrijblijvend.