Wie zit er nou op mijn verhaal te wachten?
07 oktober 2015 
2 min. leestijd

Wie zit er nou op mijn verhaal te wachten?

  Tjonge, had ik deze weken een thema in mijn leven: DELEN! Het kwam op allerlei momenten tevoorschijn. Ik heb er zelfs een filmpje over gemaakt. Leuk om het te zien? Bekijk dan hier de video Deel je leven. Als er namelijk iets is wat ik lastig vind, dan is het delen waar ik tegenaan loop in mijn leven, waar ik verdrietig over ben. Waar ik last van heb. In een 1 op 1 gesprek, maar helemaal op social media of in deze inspiratiemails. Ik heb dan ook zoveel respect voor mijn kanjers van klanten die hun verhalen uitgebreid met mij bespreken. Deze week heb ik echt ervaren hoe fijn het is om wel mijn verhaal te delen. Ik heb een diep verhaal gedeeld met de fantastische mede-deelnemers van een training die ik volg. Het ging over liefde en dat ook ik het soms zo moeilijk vind om bij mezelf te blijven, me niet te verliezen in de pijn en het verdriet van de ander. Ten koste van mezelf dus. En weet je wat zo gaaf is? Alleen het delen maakt al dat de druk van de ketel gaat. Daar begint het proces van leren, reflecteren en helen. "Delen is helen" hoor en lees ik vaak de laatste tijd en ik heb inmiddels gemerkt dat dat klopt! Ik vond het best een feestje waard, eerlijk gezegd. Wat heb ik daar vaak tegenaan lopen hikken. Wat nog mooier is, het heeft niet alleen mij geholpen, maar ook de andere ladies. In stukken van mijn verhaal herkenden ze veel uit hun eigen leven, waardoor er kwartjes vielen en ook zij weer een stuk verder kwamen in hun groei. Super om dat te ervaren met elkaar! Bijzonder om dan zelfs bedankt te worden voor het delen van mijn verhaal. Terwijl ik toch ook vaak heb gedacht "Wat heb ik eigenlijk voor verhaal te delen?" en "Wie zit er nou op mijn verhaal te wachten?". Nou ja, zij dus. En al die mensen die op facebook, in emails en in real life op het filmpje hebben gereageerd. Misschien maakt mijn verhaal ook bij jou wel iets los, geeft het je net dat zetje om met jouw verhaal naar buiten te komen. Een verhaal. Een van de vele verhalen die bij jou horen. Een situatie waar je iets mee 'moet'. Trouwens, mocht het zo zijn dat je inderdaad iets wilt met een van je verhalen, dat je ergens tegenaan loopt en er zelf niet uitkomt, overweeg dan eens of het Path to Inner Excellence (1 op 1) interessant voor je is. Nou, be prepared, ik sta nog in de leerstand, maar je gaat ongetwijfeld steeds meer 'Maris' ervaren! Ik ben reuzebenieuwd hoe jij aankijkt tegen het delen van je eigen verhaal, van je angsten, je verdriet. Is dat anders in een klein clubje, met 1 persoon of op social media?  

------

🔥 Als Leiderschapscoach en -mentor begeleid ik vrouwen op senior- of directieniveau om op lichte wijze hun volle potentie te leven of ambities te realiseren en tegelijkertijd voluit te genieten van hun leven. Meer weten? Plan hier je vrijblijvende call.  
Over de schrijver
Reactie plaatsen