Verbinding met je team
23 november 2015 
1 min. leestijd

Verbinding met je team

Een paar dagen geleden verzorgde ik voor een mooie netwerkclub een Inspiratiesessie met als titel 'Jij als leidinggevende, de weg naar succes'. Een prachtige sessie over persoonlijk leiderschap voorafgaand aan het succesvol leiden van een team. Wat ik essentieel vind op weg naar succesvol team-leiderschap, dat is verbinding. Weet je hoeveel leidinggevenden ik in mijn 17-jarige loopbaan in loondienst heb meegemaakt, die geen authentieke verbinding maakten met hun mensen? Ik voelde me er verschrikkelijk bij... Ik voelde dat het niet om mij of mijn ontwikkeling ging, maar puur om de winstgevendheid voor het bedrijf. Ik als productiemiddel. Herken je dat? Teveel leidinggevenden zie ik voornamelijk focussen op het resultaat, en daarom strugglen. Gemiste kans! De juiste balans tussen je richten op het resultaat en je focus op het ontwikkelen van je medewerkers levert het beste resultaat. Mensen die gezien worden en het gevoel krijgen dat ze ertoe doen zijn productiever en laten meer betrokkenheid zien. Verbinding gaat voor mij 2 kanten op en het start met de verbinding met jezelf. Als jij zowel verbinding maakt met je slimme hoofd als met je hart (je gevoel, je intuitie), dan krijg je inzicht in jezelf, kun je volledig jezelf zijn en leer je om op jezelf te (durven) vertrouwen. Dan heb je de basis te pakken voor de verbinding met je teamleden (en alle anderen met wie je samenwerkt). Want pas als je je eigen talenten, waarden, struggles en valkuilen op een rijtje hebt, kun je op een authentieke, eerlijke manier echt contact maken met de mensen waarmee je werkt. Zodat je bij ze betrokken bent en kunt bijdragen aan hun ontwikkeling. Medewerkers zijn er namelijk niet om leeggetrokken te worden, het is tweerichtingsverkeer. Ze geven het beste wat ze hebben en aan de andere kant worden kennis en ervaring aangevuld. Balans!   Hoe kijk jij hier tegenaan? Welke gedachten gingen door je heen tijdens het lezen, wat heb je al wel en wat nog niet bereikt? Wil je die krachtige verbinding met jezelf en met je team ook bereiken maar krijg je dat (nog) niet voor elkaar? Boek dan een Take the Lead sessie. Daarin gaan we in gesprek over je uitdagingen en mogelijkheden op weg naar jouw doelen.
Over de schrijver
Reactie plaatsen