Van tekort naar overvloed
03 november 2023 
4 min. leestijd

Van tekort naar overvloed

Ik weet zeker dat jij momenten hebt gekend waarin je naar iets verlangde dat je niet had. Of het nu ging om een kledingstuk dat je perse wilde hebben, om een fantastische liefde, je droomhuis of de baan waar je naar verlangde. Dit hoort bij het leven.

Net als ik natuurlijk. Je wilt niet weten hoe ik in het verleden heb gestruggeld om de baan te vinden die écht bij me zou passen, dat is by far het grootste waar ik steeds weer naar zocht vanuit tekort. Zoals het was, was het verre van okay, zo voelde dat. Net als de zwangerschap waar ik zo naar uitkeek lang geleden, maar waar ik ook vanuit tekort naar verlangde en 'druk aan werkte'. Little did I know...

Maar velen van ons blijven hangen in dat verlangen naar wat je niet hebt. Dat is een staat van tekort die nooit minder lijkt te worden. En precies dat is het equivalent van focussen op gebrek. We zien voortdurend dat we iets missen waarvan we overtuigd zijn dat we het nodig hebben of willen. Oef, hoeveel energie kost dat? Heb je daar weleens bij stilgestaan? En het meest vervelende: het haalt je onderuit. Het zorgt ervoor dat je juist niet krijgt wat je wilt. Want hoe we ons over onszelf voelen, bepaalt wat we voor onszelf kunnen creëren. Lees dat vooral nog een keer!

Dat werkt zo: Hoe we ons voelen, beïnvloedt de energie die we uitstralen en dat bepaalt hoe we onze werkelijkheid waarnemen. Je vindt bewijs voor wat je denkt. Altijd. Wanneer we het gevoel hebben dat we iets tekortkomen, kijken we om ons heen en zien dat er van alles ontbreekt. Aan de andere kant, als we ons gelukkig en rijk voelen, kunnen we dezelfde situatie bekijken en een compleet ander beeld zien. Een beeld vol happiness en overvloed. Hoe meer overvloed we zien, hoe rijker we ons voelen, en hoe meer overvloed we aantrekken. Op dezelfde manier, als we tekort zien, hebben we de neiging die energie te creëren en aan te trekken. Dat is de natuurwet van energetische aantrekkingskracht.

Als je merkt dat je je te vaak in een staat van tekort bevindt, kan dit komen door een belemmerende overtuiging die je hebt. Door een bepaalde manier waarop jij in het leven staat en naar de wereld om je heen kijkt. Ben je iemand die zich gauw verongelijkt voelt? Zie je eerder wat er mis is dan wat er wel goed is? Vallen fouten in een tekst je eerder op dan de fantastische stijl waarin de tekst is geschreven, bijvoorbeeld?

In elk geval, weet dat jouw perceptie van tekort een perceptie is die je liever niet wilt hebben. Gelukkig kun je deze perceptie veranderen. Door bewustzijn, door je steeds weer bewust te zijn van wat je denkt, voelt en doet.

Het kan zo eenvoudig zijn als elke dag 10 of 15 minuten nemen om je hoofd en lichaam tot rust te brengen en jezelf voor te stellen in een staat van onbeperkte overvloed. Stel je voor dat je leeft in overvloed, dat liefde, gezondheid en bijvoorbeeld geld overvloedig naar je toe komen, waardoor jij je leven met ease leidt. Dat alles waaraan jij behoefte hebt, naar je toe komt.

Een belangrijk punt is hierbij wel, dat je wensen en behoefte vanuit positiviteit komen. Niet uit gebrek, niet uit ego, niet uit concurrentie en niet vanuit het idee daarmee beter te zijn dan een ander.Wel vanuit gelukkig zijn met wat je nu wél hebt. Vanuit dankbaar zijn. Simpel? Nee. Maar heel goed te doen als je je er bewust van bent.


Van Tekort naar Overvloed

Het is tijd om de verschuiving te maken van een mentaliteit van tekort naar een leven vol overvloed. Jij hebt de kracht en het potentieel om dit te bereiken.

Om je te helpen deze transformatie te bewerkstelligen, geef ik je graag 7 stappen:

  • Zelfbewustzijn: Begin met jezelf bewust te worden van je gedachten en overtuigingen over tekort. Identificeer de diepgewortelde overtuigingen die je beperken en erken dat ze slechts overtuigingen zijn, geen absolute waarheden.
  • Dankbaarheid: Neem dagelijks de tijd om dankbaar te zijn voor alles wat je hebt in je leven. Dat kan materieel zijn, maar ook je vriendschappen, je kwaliteiten, je ogen. Dit kan zo simpel zijn als het opschrijven van drie dingen waar je dankbaar voor bent. Dankbaarheid verandert je focus van tekort naar overvloed.
  • Visualisatie: Neem elke dag de tijd om jezelf voor te stellen in een staat van overvloed. Dat alles wat jij belangrijk vindt, rijkelijk naar je toe komt. Geld, opdrachten, liefde, gezondheid. Zie jezelf met gemak en vertrouwen omgaan met alle uitdagingen in je leven.
  • Werk aan zelfliefde: Zelfliefde is de basis van overvloed. Wanneer je van jezelf houdt en jezelf waardeert, trek je vanzelf overvloedige kansen en relaties aan.
  • Maak vaak contact met je intuïtie: Erken dat je een bron van innerlijke wijsheid en kracht hebt. Door verbinding te maken met die innerlijke kracht, zul je je bewust worden van de overvloed die altijd binnen handbereik is.
  • Positieve affirmaties: Gebruik positieve affirmaties om je overtuigingen te herschrijven. Bijvoorbeeld, zeg dagelijks tegen jezelf: "Ik voel me gelukkig, alles waaraan ik van binnenuit behoefte heb ontvang ik in mijn leven."
  • Actie ondernemen, geïnspireerde actie: Overvloed komt niet vanzelf. Neem actie om je doelen na te streven en kansen te creëren. Geloof in jezelf en je capaciteiten.

Jij hebt de kracht om te transformeren van een mentaliteit van tekort naar een leven vol overvloed. Het begint met een verschuiving in je bewustzijn en de bereidheid om aan jezelf te werken.

Je voelt het vast, ik ben ongelooflijk enthousiast over dit onderwerp. Heb je al veel geprobeerd maar lijkt steeds niet te lukken wat je wilt? Blijft het tekort en heb je geen idee hoe het wel gaat werken? Of weet je hier nog weinig van en wil je er meer van weten? Plan hieronder je vrijblijvende call, dan vertel ik je er alles over.


🔥 Als Leiderschapscoach en -mentor begeleid ik vrouwen op senior- of directieniveau die de verbinding met zichzelf zijn kwijtgeraakt ‘op de weg naar boven’. Die stagneren op bepaalde gebieden in hun leven. Ik help hen om op een lichtere manier in het leven te staan en succesvol te zijn, vol innerlijke kracht, rust en vervulling. Meer weten? Plan hier je vrijblijvende call.

Over de schrijver
Reactie plaatsen