Hoe je de power van je gedachten optimaal inzet
20 juni 2019 
3 min. leestijd

Hoe je de power van je gedachten optimaal inzet

De power van onze gedachten Heb je een idee hoe groot de power van onze gedachten is? Onze gedachten zijn megakrachtig. En tegelijk vaak lastig te besturen.Zonder dat je het in de gaten hebt denk je op een manier, die je, zonder dat te willen, in de problemen kan brengen. Voorbeeld uit mijn leven Flink wat jaren geleden vloog ik mee met de proefvlucht van een zweefvliegtuig. We gingen checken of er genoeg thermiek was voor de wedstrijd die zo zou beginnen. Nou ik vertel je, die was er! Groen en geel stapte ik een klein uur later uit... Waar ik van tevoren nooit last van had, gebeurde vanaf toen: Jarenlang was ik bij elke vlucht tijdens start en landing letterlijk kotsmisselijk. Natuurlijk vond ik het raar 'waarom heb ik dat opeens sinds die proefvlucht?’ Maar ik nam ’t voor lief. Zo gaan die dingen, toch? Ik hield het zelf in stand Jaren later, toen ik me uitgebreid liet trainen op het gebied van mindset Viel het kwartje: Ik hield het zelf in stand! Door er al bij voorbaat bang voor te zijn (en er dus van uit te gaan) dat ik weer zo misselijk zou worden. Wát een eye-opener! Dat betekende dat ik het ook zou kunnen stoppen. En inderdaad, dat werkte! Door mezelf te trainen, door aan mijn mindset te werken. Opnieuw en opnieuw en opnieuw, binnen en buiten een vliegtuig Zó ontstaan nieuwe patronen in je hersenen. Heerlijk om nu relaxed en stralend te kunnen vliegen. Zonder spoortje groen of geel. 😉 Heb jij ook zo’n voorbeeld? Iets dat je te binnen schiet, dat je onbewust in stand houdt? Zo lichamelijk, zo geestelijk Hoe het met je lichamelijke gezondheid werkt, zoals in mijn voorbeeld, zo werkt het ook met je geestelijke gezondheid. Dus hoe je in je vel zit, hoe je je voelt. Je kunt het zelf sturen. In de put of nieuwe stappen? Vertel je steeds opnieuw tegen jezelf en anderen hoe erg het allemaal is, dat wat je 'is aangedaan' of wat je hebt meegemaakt? Dan bevestig je jezelf en raak je steeds verder in de put of verwijderd van je krachtige zelf. Geef je jezelf daarentegen de kans er bovenop te komen door bewust andere gedachten te kiezen, dan ga je je anders voelen en kun je hetgeen gebeurd is, leren accepteren. Dan kun je door met je leven. Het hoeft dan nog steeds niet fijn te zijn, maar je geeft jezelf de kans om nieuwe stappen te zetten. (By the way, heb je het geprobeerd en weet je nu al dat dat je alleen niet gaat lukken? Onderaan dit artikel heb ik geschreven hoe ik je kan helpen) Oude cassettebandjes of nieuwe mp3's?
Nu je dit weet, weet je dat je de power hebt om zelf je leven te beïnvloeden.
Puur door aandacht te hebben voor die oude mentale cassettebandjes die je afspeelt in je hoofd,
Speel je elke keer dezelfde af waardoor je de uitkomsten krijgt die je niet wilt?
Of start je met het opnemen van nieuwe mentale mp3's?

Gebruik je hidden power: je mindset
Gebruik de kracht die je hebt, je mindset
Wees je bewust van hoe je denkt.
Wat zeg je tegen jezelf? Wat denk je over jezelf?

Cheerleader
Gebruik je krachtige mindset
Om je eigen cheerleader te zijn.
Neem nieuwe mp3's op (mentaal, in je hoofd dus) en
kies voor positieve, bekrachtigende woorden
die je helpen om gelukkig met jezelf te zijn.
Extra voeding
Net als bij bloeiende planten in de tuin…
Haal weg wat dor en bruin is
Haal weg wat nooit tot bloei komt.
En geef extra voeding
aan al dat moois dat nog in de knop zit.

Be who you truly are & Blossom

Gelukkig met jezelf
Zou jij gelukkiger willen zijn met jezelf en je leven?
Meer liefde in je leven willen, voor jezelf of anderen?
Wil je nog deze zomer grip krijgen op je slimme hoofd en te lijf gaan wat je belemmert om verder te groeien?
Of merk je dat je er behoorlijk doorheen zit en wil je daar van af, zodat je weer vol energie je mooiste leven kunt leven?

Kijk dan eens of Path to Inner Excellence bij je past.
Kijk op de site voor reviews en alle info of neem (vrijblijvend) contact met me op. Zodat je eindelijk écht aanpakt waar je al zo lang tegenaan loopt...
Ik kijk uit naar je bericht!

------

🔥 Als Leiderschapscoach en -mentor begeleid ik vrouwen op senior- of directieniveau om op lichte wijze hun volle potentie te leven of ambities te realiseren en tegelijkertijd voluit te genieten van hun leven. Meer weten? Plan hier je vrijblijvende call.
Over de schrijver
Reactie plaatsen