I will follow - mijn (innerlijke) reis naar Spanje

I will follow - mijn (innerlijke) reis naar Spanje

Vaak krijg ik de vraag "Hoe is het zo gekomen?" Ik vertel het je uitgebreid. Ik val meteen met de deur in huis: Wat heb ik een bijzondere tijd achter de rug. Volg je me ook op social media? Dan is het je vast niet ontgaan dat ik voorjaar 2018 naar Spanje ben verhuisd. Inmiddels ben ik resident in Spanje, woon ik er permanent. [Volg je me nog niet? Hier kun je me volgen op Facebook, Instagram en LinkedIn en op YouTube] Vaak krijg vragen als: "Hoe is het zo gekomen?" "Waarom woon je in Spanje?" "Waarom organiseer je juist daar je retreats en individuele coaching?" Ik vertel het je uitgebreid! Met inspiratie voor jou, om ook je ware leven te leiden. Reis met me mee. Het is februari 2009 en ik heb besloten om me te laten coachen. Ik heb een aantal vragen zakelijk en privé waar ik alleen niet uitkom. Het lukt me maar niet om krachtige keuzes te maken En knopen door te hakken. Bovendien wil ik een moeilijke tijd achter me laten. De tijd van 10 jaar tevergeefs proberen zwanger te raken. Het is niet mijn eerste coachingstraject. Maar dit traject is wel heel bijzonder: Ik laat me coachen op Ibiza! Het is tijd voor mijn ontwikkeling en tijd om alles tussendoor te laten bezinken. Dus in mei 2009 vlieg ik naar Ibiza en eenmaal daar voel ik het Dit wat hij doet is ook helemaal mijn ding! Dit is wat ik wil, dit is wat ik te doen heb maar dan op mijn manier. Alles komt samen: Mijn ervaring als coach en trainer sinds 1999 En het diepe weten, al sinds 1988, dat Spanje het land is waar ik thuishoor. Het zaadje is geplant De baan in loondienst waar ik al 8 jaar werk heeft z’n langste tijd gehad. Die baan die me al zo lang niet vervult… De burnout die vlak daarna keihard toeslaat geeft me het laatste zetje. Hoeveel signs heb je nodig? ;-) I will follow 2010 Een heftig jaar. Burnout, verbroken relatie, verhuizing En in datzelfde jaar start ik mijn bedrijf. Meteen vanaf het begin komen er mooie mensen naar me toe. Mensen die ik mag helpen met het maken van belangrijke keuzes. Mensen die hun leven willen leiden in plaats van zich geleefd te voelen. Mooie mensen die te weinig uitgaan van hun eigen innerlijke kracht en zich teveel laten leiden door wat anderen van ze vinden. Of door hun onzekerheid, waardoor ze niet zelf de regie over hun leven in handen nemen. En ook de andere kant komt regelmatig voor... Mensen die juist teveel uitgaan van zichzelf En daardoor de mensen in hun team, de mensen om zich heen lijken te vergeten. Te weinig empathie voor zichzelf en anderen. Hoe gaaf is het om al deze mensen te mogen begeleiden! November 2013 Weer is er een niet te missen sign Ik ben een weekend bij vrienden In hun huis in de buurt van Malaga. We rijden Malaga binnen via de wijk waar ik nu woon en ik voel het, superduidelijk: 'hier ga ik wonen!' Nou, dat is dan duidelijk. I will follow En weet je Dit is voor mij zo precies de volgorde: Eerst intuïtief weten, voelen of zien En vervolgens mijn slimme hoofd inzetten om het werkelijkheid te laten worden. Vanaf dat moment draait de ideeën-machine Hoe ga ik het voor elkaar krijgen? De Blossom in Spain Retreats worden geboren De zoektocht naar de perfecte locatie start. De inhoud krijgt vorm Net als alle ideeën rond de invulling van de week. Natuurlijk slaap ik elke keer In het dorp waarvan ik voel dat ik hier thuishoor. En begin 2016 is het eerste Retreat een feit Met super enthousiaste deelnemers die voelen dat deze week hun leven verandert Allemaal… Dat ze nu zelf de regie over hun leven in eigen hand kunnen en durven nemen. In plaats van dat het leven ze overkomt. En ja, dit voelt als een vis in het water Of eigenlijk als een zeemeermin in de zee. Zó voelt het, als je doet wat de bedoeling is! I will follow Hoe ik dat weet? Ik voel het! En ik hoor het terug van mijn vriendinnen en klanten:
  • "je bent zo rustig, zo afgestemd op ons"
  • "je stelt precies die vragen die ieder van ons nodig heeft om verder te komen"
  • "wow, wat heb jij een bezieling!"
  En inderdaad Ik doe wie ik ben Het gaat me gemakkelijk af Het levert me veel energie op En kost me weinig energie. En ook in de jaren daarna ben ik steeds weer blijven kiezen. Kiezen voor wie ik ben en voor wat het beste bij me past. Voor wat de bedoeling is. Daarom organiseerde ik in 2021 mijn laatste groepsretreat en begeleid ik mijn klanten (vrouwen op senior- of directieniveau) sindsdien alleen nog maar individueel. Natuurlijk in Spanje! En precies dát is voor mij het verschil tussen doen wat je doet en doen wie je bent… I will follow! Again and again Time after time.

------

🔥 Als Leiderschapscoach en -mentor begeleid ik vrouwen op senior- of directieniveau om op lichte wijze hun volle potentie te leven of ambities te realiseren en tegelijkertijd voluit te genieten van hun leven. Meer weten? Plan hier je vrijblijvende call.
Over de schrijver
Reactie plaatsen