Je haalt het niet uit een boek
29 november 2022 
1 min. leestijd

Je haalt het niet uit een boek

De woorden die ik al zo lang wil schrijven… ✨

Als ik aan (bijna)klanten vraag wat ze al gedaan hebben om te groeien in hun leiderschap, dan komt steevast naar voren: ik heb wel eens een coachingstraject gedaan en ik heb vooral al een heleboel boeken gelezen.

En het is natuurlijk helemaal geen gekke gedachte, als je je wilt ontwikkelen ga je een boek lezen. Sterker nog, ik heb zelf ook heel lang de gedachte gehad “ik lees er wel een boek over”.

Alleen inmiddels na al deze jaren als Leiderschapscoach en -mentor weet ik: met het lezen van een boek kom je er niet.

Tuurlijk, je doet kennis op. Je brein, je bewustzijn raakt vervuld. Je raakt misschien wat aan in jezelf. Je wordt je heel misschien bewust van hoe het bij jou zit. Alleen: met het lezen van een boek blijf je in je bewuste deel hangen. En daarmee stopt het.

Nu komt wat ik al zo lang de wereld in wilde slingeren: iets veranderen in je leven doordat er daadwerkelijk iets in jou verandert, in jouw identiteit, dat gebeurt niet in je bewuste. Dat gebeurt in je onderbewuste.

Dat is het deel in jou waar alle herinneringen zijn opgeslagen aan wat ooit in je leven is gebeurd en ook je gedachten, gevoelens, angsten, overtuigingen waarvan je je niet bewust bent. Om je een idee te geven: de capaciteit van je onderbewuste is ruim 200.000 keer groter dan dat van je bewuste.

Dit lezend begrijp je ongetwijfeld waardoor je hoop om ergens doorheen te breken met behulp van een boek, ijdele hoop is.

En ook de meeste coachingstrajecten blijven steken in het bewuste, bijvoorbeeld in je mindset. Heel belangrijk, heel mooi, maak ik ook zeker gebruik van, maar het is niet voldoende om echte transformaties in je leven te bewerkstelligen. Om écht op een andere manier in je leven te staan.

Om daadwerkelijk te veranderen, heb je naar je onderbewuste te gaan. Dáár zit de transformatie. En dat kun je helaas niet alleen, je hebt iemand nodig die je helpt de sleutel te vinden.

Precies dit is de reden dat ik in mijn coaching zo graag op allerlei manieren de diepte inga naar het onderbewuste. Om zo echte en blijvende verandering te creëren. ❤️

------

🔥 Als (Zelf)leiderschapscoach en -mentor begeleid ik vrouwen op senior- of directieniveau die de verbinding met zichzelf zijn kwijtgeraakt ‘op de weg naar boven’. Die stagneren op bepaalde gebieden in hun leven. Ik help hen om op een lichtere manier in het leven te staan en succesvol te zijn, vol innerlijke kracht, rust en vervulling. Meer weten? Plan hier je vrijblijvende call.

Over de schrijver