Behoorlijk wat momenten waarop niets leuk was...
01 maart 2023 
1 min. leestijd

Behoorlijk wat momenten waarop niets leuk was...

Er waren behoorlijk wat momenten in mijn leven waar niets, maar dan ook helemaal niets leuks was. Zelfs dingen die je van buitenaf zou bestempelen als leuk (etentjes, weekendjes weg), ook die waren niet leuk.

Waaraan ik het merkte? Ik voelde me moe, had weinig energie.
Stemmingswisselingen. Mijn gedachten waren negatiever, ik piekerde (te) vaak. Ik lachte minder, was meer in mezelf gekeerd. Alles was vlakker, geen spontaniteit of enthousiasme. Onbestemd gevoel, ik was niet mezelf.

Misschien gek om je dat voor te stellen bij die positieve Maris die je nu voor je ziet. Dat snap ik, zelfs voor mij is het gek om daaraan terug te denken. En verdrietig, dat ook.

Gelukkig is het jaren geleden. Een burn-out was het slechtste én beste wat me gebeurde. Ik ging met mezelf aan de slag, was klaar om eruit te stappen. Ik kon ook niet anders, dit was geen leuk leven.

Waar het aan lag? Veel dingen, ik zal er een paar noemen:
- me laten beïnvloeden door mijn buitenwereld,
- te weinig kiezen voor mezelf,
- blijven hangen in wat vroeger in mijn leven gebeurde en de belemmerende overtuigingen die me dat opleverde, blijven geloven,
- leven in negatieve vibraties als angst, verdriet, onzekerheid,
- teveel op mijn bord,
- zorgen voor iedereen behalve mezelf,
- leven in het verleden en de toekomst, niet in het heden.

Nu makkelijk om te zien, nu ik dat al zoveel jaren geleden heb getransformeerd. Maar natuurlijk, toen ik er middenin zat had ik geen idee wat me dwars zat of waar de uitgang was. Je hebt het namelijk niet bewust gecreëerd in je leven, het is erin geslopen. Dat herken je vast.

Ik hoor het in ieder geval vaak bij mijn klanten. Na een mooie diepe sessie waarin we naar hun onderbewuste gaan, is alles zo helder. “Dat ik dát nou niet eerder heb gezien”. En zo is het, het ligt binnen handbereik, maar je kunt er zelf niet bij. Het is je blinde vlek.

Hoe is het met jou? Hoe leuk is jouw leven? Doe jezelf een lol, pak een kop koffie of thee en sta ‘ns een paar minuten stil bij jezelf. Welk cijfer van 0-10 geef je jezelf en je leven?

(Het vervolg op deze blog lees je hier)

------

🔥 Als (Zelf)leiderschapscoach en -mentor begeleid ik vrouwen op senior- of directieniveau die de verbinding met zichzelf zijn kwijtgeraakt ‘op de weg naar boven’. Die stagneren op bepaalde gebieden in hun leven. Ik help hen om op een lichtere manier in het leven te staan en succesvol te zijn, vol innerlijke kracht, rust en vervulling. Meer weten? Plan hier je vrijblijvende call.

Over de schrijver