Ben je tevreden of blijf je groeien?

Wat fantastisch fijn, al die hoge cijfers op mijn vraag welk cijfer je je leven zou geven, in mijn vorige post op de socials.
En ik, ik kan daar alleen maar superblij om zijn.
Ik gun iedereen de wereld. Haar wereld vol geluk. 

Tegelijkertijd liet het mij mijmeren over het volgende:
Zijn we echt zo gelukkig of is dit de buitenlaag?
Mijn mijmering staat los van de mensen die reageerden overigens...
Laat ik het uitleggen: 

Oppervlakkig gezien kun je denken dat je leven helemaal fijn is.
Zonder er diep in te duiken.
Want dat is wat het merendeel van de mensen doet, leven zonder er écht bij stil te staan.
Zonder regelmatig te voelen of ze het leven leiden dat ze graag willen leiden. Of het hun eigen leven is of dat ze het hebben gevormd rondom iemand of rondom hun bedrijf of baan. Bijvoorbeeld. 

En er zijn mensen die genoegen nemen met wat er is.
Tevreden zijn. 

Het liet me filosoferen of goed, goed genoeg is. Of dat fijn is.
Óf je überhaupt de moeite moet nemen om er dieper in te duiken en zo te ontdekken dat er meer is. Dat het geen 9 is, maar eigenlijk een 7,5. Dat als je niet meer over je leven heen zou scheren maar regelmatig zou reflecteren, je gaat ontdekken waar het nog schuurt.
Waar je het meer vanuit jezelf kunt laten komen in plaats van je geluk te vinden met en door aanwezigheid van een ander. Of iets anders. 

En of je daar dan gelukkiger door wordt? Want oorspronkelijk was het een 9 en nu gaat het cijfer omlaag… 

Zomaar wat mijmeringen uit mijn hart en hoofd. Waarop geen absoluut antwoord is verwacht ik. Ieder vult in hoe zij/hij dat fijn vindt. 

Ik kies ervoor om regelmatig stil te staan bij hoe het is. Hoe het écht is. En omdat mijn werk, (als we het helemaal plat slaan is dat: persoonlijke ontwikkeling) ook mijn hobby is, vind ik het fantastisch om te blijven groeien. Om geen genoegen te nemen met het eerste oppervlakkige antwoord dat het fantastisch met me gaat. 

Waar sta jij?
- Team ‘als het goed is is het goed. Tevredenheid’? Of
- Team ‘hoe is het echt en hoe kan het nog fijner, dieper, echter’? 

Ik, dat verwachtte je al, bij het 2e team natuurlijk. Belangrijke nuance daarbij is dit: ook mijn uitgangspunt is tevredenheid. Ik ben supergelukkig met mijn leven, hoe ik dit gecreëerd heb. Meer dan tevreden dus. En tegelijkertijd steeds op ontdekkingstocht naar nog iets dieper, nog iets gelukkiger. En vooral: vanuit mezelf, van binnenuit en niet afhankelijk van de wereld om me heen (partner, huis, geld, waardering van anderen, etc). 

Zo benieuwd hoe jij hiernaar kijkt en in welk team jij staat opgesteld. 

Laat je het weten?

------

🔥 Als Leiderschapscoach en -mentor begeleid ik vrouwen op senior- of directieniveau die de verbinding met zichzelf zijn kwijtgeraakt ‘op de weg naar boven’. Die stagneren op bepaalde gebieden in hun leven. Ik help hen om op een lichtere manier in het leven te staan en succesvol te zijn, vol innerlijke kracht, rust en vervulling. Meer weten? Plan hier je vrijblijvende call.

Over de schrijver