Wordt niet het slechte nieuws dat je leest
16 oktober 2023 
1 min. leestijd

Wordt niet het slechte nieuws dat je leest

In deze tijd waarin het ene negatieve nieuws het andere opvolgt, is het belangrijk om je eigen balans te creëren. Zodat je er niet in verstrikt raakt en je het slechte nieuws niet WORDT. 

Er is zoveel informatie en nieuws beschikbaar, je hebt waarschijnlijk meerdere nieuws-apps op je telefoon. En misschien kijk je ook nog naar het journaal? Je weet nu, op dit moment, wat er 2 minuten geleden gebeurde in een ander deel van de wereld. Bizar toch, als je erover nadenkt.

Natuurlijk wil je weten wat er speelt. Maar wat het gevaar is, het nieuws wordt je over het algemeen gepresenteerd op een beangstigende manier. Het boezemt je angst in. Dat komt door de manier van schrijven, de gebruikte woorden, de manier van filmen van de beelden. En het wordt geschreven of gefilmd vanuit de angst van de journalist zelf.

Alleen… als teveel mensen door angst worden overweldigd, raakt het evenwicht in de wereld verstoord. Ik maak je er graag van bewust dat je een veel grotere en positievere invloed op de wereld kunt hebben, als je zelf leeft vanuit positiviteit, innerlijke vrede, joy.

Net zoals je weet dat bepaald voedsel niet goed voor je is omdat je je na het eten ervan niet lekker voelt, zo kun je ook voor jezelf bepalen of het nieuws dat je laat binnenkomen, goed is voor je en je uiteindelijk happy maakt. En kun je kiezen of je je erin wilt onderdompelen, alles lezen wat er te lezen valt of dat je het belangrijkste eruit pikt en je de rest langs je heen laat gaan.

Dat laatste is de manier waar ik voor kies. Ik wil op de hoogte zijn, maar ik duik er niet in. Ik wil mijn energie frequentie niet laten zakken door alle angst en negativiteit om ons heen.

Nieuws kan je inspireren tot positieve actie om de wereld te helpen, of het kan je angstig, machteloos en verdrietig achterlaten. Puur afhankelijk van de manier waarop het wordt gepresenteerd. En de hoeveelheid die je ervan binnenlaat.

Wat let je om af en toe een mediapauze in te lassen, als je merkt dat het je teveel beïnvloedt? Zodat je jezelf rust en lichtheid gunt door een poosje niet al die ellende binnen te laten komen.

Voel maar eens voor jezelf hoe alles wat er gebeurt (dichtbij en verder weg) je beïnvloedt. Hoeveel laat je wel of niet binnenkomen? Kies vooral bewust!

--------------------------------------------------------

🔥 Als Leiderschapscoach en -mentor begeleid ik vrouwen op senior- of directieniveau die de verbinding met zichzelf zijn kwijtgeraakt ‘op de weg naar boven’. Die stagneren op bepaalde gebieden in hun leven. Ik help hen om op een lichtere manier in het leven te staan en succesvol te zijn, vol innerlijke kracht, rust en vervulling. Meer weten? Plan hier je vrijblijvende call.

Over de schrijver