Wat heb je eigenlijk aan een coach?
02 december 2014 
1 min. leestijd

Wat heb je eigenlijk aan een coach?

Dat was een mooi gesprek vorige week met een potentiële klant (en inmiddels klant!). Tijdens een diepgaande scan spraken we over haar manier van leidinggeven en de wrijvingen die plaatsvinden binnen haar team. “Wrijving geeft glans” wordt wel eens gezegd, maar dan moet je wel weten hoe je moet poetsen! ;-) Dus spraken we ook over hoe ze het kan aanpakken. Ze wist inmiddels dat ze zichzelf wil ontwikkelen, maar wilde wel graag weten wat ze nu precies aan een coachingstraject heeft. Omdat ik me kan voorstellen dat veel meer mensen die vraag hebben schrijf ik hieronder een paar punten voor je op. Het is zeker niet uitputtend, leuk om onderaan het blog op de site van je te lezen wat jij nog meer hebt gehad aan een coachingstraject. Zelf vind ik het ook belangrijk om me met enige regelmaat te laten coachen. Het is belangrijk voor me om mijn kennis bij te houden, mezelf scherp te houden en te blijven ontwikkelen. Je ziet punten terugkomen uit mijn eigen ervaring, maar ook dat wat ik terughoor van mijn klanten en na navragen bij collega’s. Daar gaan we: Een (goede) coach
  • helpt je ontdekken welke keuzes en mogelijkheden je hebt om op een andere manier te communiceren
  • maakt je bewust van je gedrag en het effect daarvan op anderen
  • geeft je inzicht hoe het komt dat je communicatie met de ene persoon vlekkeloos verloopt en met een ander helemaal niet goed gaat
  • laat je ontdekken wat je belemmert en geeft je tools om die belemmeringen op te lossen (zodat je persoonlijke effectiviteit groeit)
  • helpt je je energie en zelfvertrouwen te vergroten
  • blijft zichzelf uitdagen en ontwikkelen
  Natuurlijk kun je zelf aan de slag gaan met je twijfels en groeiwensen, maar het levert je veel meer op (en is bovendien fijner) om het met een professionele mentor of coach te kunnen bespreken. Veel mensen proberen het in eerste instantie met een vriend(in) of bekende, maar dat levert vaak niet het resultaat op dat je wenst. Een coach kan je helpen te bereiken wat je wilt, juist doordat ze onbevooroordeeld is en met andere ogen naar je kijkt dan iemand die je kent. Heb jij ook een vraag of is het niet helemaal duidelijk voor je wat coaching voor jou kan betekenen? Laat het me weten.

------

🔥 Als Leiderschapscoach en -mentor begeleid ik vrouwen op senior- of directieniveau om op lichte wijze hun volle potentie te leven of ambities te realiseren en tegelijkertijd voluit te genieten van hun leven. Meer weten? Plan hier je vrijblijvende call.  
Over de schrijver
Reactie plaatsen