"Ik voel nu rust, de onrust is eindelijk weg"

Rita Nieuwenhuis

Ik heb ervoor gekozen om met Maris het Path to Inner Excellence traject in te gaan omdat ik haar al kende vanuit de groepscoaching in 2016 in Spanje. Sindsdien hebben we contact gehouden.


Ik had behoefte aan 1:1 coaching en het liefst van iemand die vertrouwd voor mij was en al iets wist van mijn achtergrond en gezin. En uiteraard iemand met wie ik een klik heb, die ik vertrouw.

 

De aanleiding was dat er veel was gebeurd in korte tijd; persoonlijk verlies, ziekte van mijn partner, onrust, zorgen over de kinderen en onduidelijkheid over de toekomt. En ik had de neiging om dit allemaal
te ‘stapelen’ waardoor het een grote brei werd en vooral erg zwaar voelde. Ik kon geen beslissingen meer nemen en ik sliep heel slecht. 


Maris heeft mij geholpen dit alles te ontwarren, er apart naar te kijken en het minder zwaar te maken. Ik heb geleerd er met meer luchtigheid naar te kijken, meer te ontspannen en erop te vertrouwen dat het dan makkelijker en lichter wordt. Dat lukt nog steeds best goed. Ik maak mij minder druk, er is meer lucht en ik vind het ook niet meer zo erg om gewoon niets te doen en te genieten van iets kleins. Het is ook makkelijker geworden om voor rust te kiezen en niet altijd meer voor de afleiding van ‘iets leuks’. Ik ben veel meer ontspannen en ik slaap nu eindelijk goed. Ik voel nu rust, de onrust is weg.

 

Maris is in dit proces helpend geweest omdat zij met haar volle aandacht bij je is, ze luistert echt, is consequent, spiegelt je, vraagt door. Ze is scherp in haar analyse. Ze is duidelijk en soms stevig (heb ik ook om gevraagd) maar met zachte hand en liefdevol. Ze geeft je haar volle toewijding, begrip en ze creëert echt verbinding. Het is niet te zien of voelen wat ze ergens van vindt. Zonder oordeel dus, fijn!


Daarnaast weet Maris de juiste omstandigheden te creëren en voelt ze aan wat je nodig hebt. Het verblijf in Malaga met de zon, het heerlijke eten en de superlocatie maken het echt af. Echte verwennerij!


- Rita Nieuwenhuis, Bloom