Intenties voor een bewust leven
15 maart 2024 
2 min. leestijd

Intenties voor een bewust leven

Hoe zou het zijn als je van elke dag een geweldige dag kunt maken?
Hoe zou het zijn als je met 1 simpele actie meer innerlijke rust krijgt?
Hoe zou het zijn als je maar 1 ding hoefde te doen om deze dag geweldig te maken – een intentie zetten?

Hoe wil ik me voelen vandaag?
Hoe wil ik zijn vandaag?
Waarop ga ik mijn aandacht richten vandaag?


Als je een intentie zet en je mind erop focust:

  • Obstakels verdwijnen
  • Veranderingen worden een kwestie van tijd en inzet
  • Moeilijkheden worden mogelijkheden
  • Smoezen verdwijnen als sneeuw voor de zon
  • Angsten worden minder
  • Verleiding wordt gemakkelijker te weerstaan
  • Ineens is niets onmogelijk.
  • En misschien wel het belangrijkste voor nu: je krijgt meer innerlijke rust.


Je creëert altijd – bewust of onbewust

Door het zetten van een intentie open je je ogen voor de belangrijkste – en enige – persoon die jouw leven kan veranderen en wonderen in je leven kan brengen: JIJ!


De meesten van ons zijn zich er niet van bewust dat we doorlopend creëren, altijd. Onze aandacht werkt continu en is altijd op iets gericht. Als je niet bewust kiest waarop je je wilt richten (door een intentie te zetten), kiest je onder bewustzijn iets – misschien wel iets waar jij je helemaal niet bewust op zou willen richten.


Precies dat is de kracht van intentie.

Als je elke ochtend begint met rust en aandacht voor jezelf en daarna een intentie stelt, voorkom je dat de dag je overkomt. Doordat je je ervan bewust bent welke richting je op wilt, ga je merken dat je als vanzelf in die richting beweegt. Weet dat je altijd precies de kaart trekt, die op dat moment bij je past.

Zo maak je optimaal gebruik van de intentiekaarten:

Sluit voor een moment je ogen en maak je hoofd leeg. Laat je gedachten voorbij schuiven, pak ze niet vast.

Concentreer je op de bewegende kaarten en maak een foto van je scherm met je telefoon of op je computer (ook kun je daar natuurlijk een foto van je scherm maken met je telefoon. In sommige telefoons kun je ook klikken op de kaarten en zo jouw kaart eruit pikken.

Maak van de foto direct het beginscherm van je telefoon of sla ‘m op op je bureaublad. Zo help je jezelf om er de hele dag op te focussen!

Schrijf de intentie de je hebt gekregen op en mijmer er wat over. Vraag je af wat deze intentie je zegt. Waar mag jij je op focussen? Kun je dat waar je tegenaan loopt misschien op een andere manier bekijken? Mijn ervaring is dat de eerste gedachte die je te binnen schiet hét antwoord is. Het klopt altijd! Mocht het je niet direct te binnen schieten, grote kans dat het je binnen een uur invalt.

Doe vandaag een paar keer iets dat jouw commitment aan je intentie laat zien

Kijk aan het eind van de dag hoe het je vergaan is: heb je nieuwe inzichten gekregen? Heeft het je rust gegeven? Heb je meer uit je handen gekregen?

Kom gerust elke dag terug om je intentiekaart voor die dag te trekken!


"Je kunt ofwel via onbewuste intentie creeren, of via bewuste intentie. De keuze is aan jou!"


Misschien leuk om te weten: deze intentiekaarten waren ook in gedrukte vorm te koop maar de hele oplage is uitverkocht. Ik ben bezig met een gloednieuwe set met nieuwe foto's. Zal ik je op de hoogte houden wanneer de nieuwe set klaar is? Klik hier om je gegevens achter te laten, dan laat ik het je weten.

------------------------------------

🔥 Als (Zelf)leiderschapscoach en -mentor begeleid ik vrouwen op senior- of directieniveau die de verbinding met zichzelf zijn kwijtgeraakt ‘op de weg naar boven’. Die stagneren op bepaalde gebieden in hun leven. Ik help hen om op een lichtere manier in het leven te staan en succesvol te zijn, vol innerlijke kracht, rust en vervulling. Meer weten? Plan hier je vrijblijvende call.

Over de schrijver