Alleen maar doen waar je zin in hebt - hemel of hel?

Alleen maar doen waar je zin in hebt - hemel of hel?

Wat een bijzondere zomer was dit! In een van mijn vorige blogs heb ik geschreven over mijn experiment van deze zomer: 2 weken lang alleen maar doen waar ik zelf zin in heb. En daarmee bedoelde ik eigenlijk ook alleen maar 'prive-dingen' doen en niet aan mijn bedrijf werken. Gewoon thuis, niet in een of ander prachtig tropisch oord. Dan is 't een makkie lijkt me...

Ik was heel benieuwd hoe dat zou zijn. Zou ik hele dagen niets doen? Zou ik moeite hebben om mijn normale ritme van to do-lists achter me te laten? Zou ik steeds de neiging hebben om weg te gaan, op pad? Of zou ik juist heel zen thuis blijven? En dan die digitale detox, hoe gaat dat? Ik heb veel vragen gekregen hoe het geweest is, superleuk! Hieronder mijn (uitgebreide) verhaal.

’s Ochtends wakker worden en beseffen dat er helemaal niets hoeft. Dat was fantastisch die eerste morgen. Het besef van 2 lange weken die voor je liggen met alleen maar leuke dingen. Wow! En weet je, in het begin leken ze eindeloos en uiteindelijk is het voorbij gevlogen.

Zomaar wat dingen die me zijn opgevallen:

  • Weet je dat het, vooral in het begin, helemaal niet makkelijk was om het onderscheid te maken tussen ergens wel of geen zin in hebben? Soms kon ik gewoon echt niet kiezen...
  • Wat was ik moe… Ik had gehoopt met alleen maar leuke dingen doen, veel rust en voorkomen van stress heel snel uitgerust te zijn, maar aan het eind van de 2e week was ik nog steeds supermoe en had ik diepe groeven onder mijn ogen. Hmmm…
  • Met meer rust kreeg ik meer zin in gezond eten en zelf kokkerellen (aanrader, het boek Powerfood van Rens Kroes, de zus van…). Ik heb dus zelf ondermeer volledig verse sambal, hummus, tomatensaus en notenpasta gemaakt.
  • Ik vind m’n bedrijf en eraan werken dus gewoon heel erg leuk! Ook als ik alleen maar doe waar ik zin in heb, lees ik boeken op het gebied van persoonlijke ontwikkeling of het gebruiken van je intuïtie om succesvoller te zijn in je werk. Waardoor ik weer allerlei ideeën voor mijn klanten kreeg…
  • Ik was de hele dag bezig… Alleen maar leuke dingen doen betekent voor mij duidelijk niet ‘niks doen’. Ik heb me voortdurend afgevraagd of ik het echt leuk vond wat ik op dat moment wilde gaan doen en alleen bij “ja” ging ik het ook echt doen.
  • Ik heb veel gemediteerd om rust te krijgen en om in contact te zijn en te blijven met mijn intuïtie en hart. Om op die manier antwoorden te krijgen op praktische en diepere vragen. Dat was fijn! Hoe meer het een ritme werd, hoe fijner het was.
  • Ik heb overigens allerlei manieren uitgeprobeerd om te ontdekken welke manier van mediteren ik het prettigst vind. Voor mij werken meditaties het beste waarin een stukje achtergrond/diepgang wordt gegeven en je vervolgens op mooie muziek met een mantra voor jezelf gaat mediteren. Niet te lang, zo’n 15 minuten. Heel mooi vind ik de meditaties van Deepak Chopra en Oprah Winfrey.
  • Wat ik niet gemakkelijk maar wel heerlijk vond, dat was de digi detox. Ik geloof dat er in die 2 weken maar 1 dag is geweest waarop ik helemaal niet op mijn telefoon of laptop heb gekeken naar mail en Facebook. Ik kon het niet laten. Maar ik heb wel gemerkt dat ik prima urenlang zonder kan, dat is fijn!
  • Normaal ben ik veel van huis, nu ben ik (op twee uitjes naar de supermarkt na) alleen maar thuis geweest. Tijdens de vele regendagen was de bank in de woonkamer mijn plek. Scheen de zon, dan was het de bank in de tuin. Basta.

En wat heeft het me uiteindelijk gebracht?
Tja, dat vind ik niet makkelijk te zeggen. Ik hoopte stiekem op enorme openbaringen en zeeën van rust. Mwah, beide niet. Heb ik mezelf beter leren kennen? Nou, ik heb zo enorm veel gedaan op dat gebied de laatste bijna 20 jaar, geen spectaculair nieuws onder de zon deze 2 weken. Maar ik heb wel enorm veel inzichten opgedaan. In mijn volgende artikel deel ik graag de belangrijkste inzichten met je!

Wat zou het jou brengen denk je, alleen maar doen waar je zin in hebt? En in hoeverre doe jij nu al voornamelijk wat je leuk vindt?

------

🔥 Als (Zelf)leiderschapscoach en -mentor begeleid ik vrouwen op senior- of directieniveau die de verbinding met zichzelf zijn kwijtgeraakt ‘op de weg naar boven’. Die stagneren op bepaalde gebieden in hun leven. Ik help hen om op een lichtere manier in het leven te staan en succesvol te zijn, vol innerlijke kracht, rust en vervulling. Meer weten? Plan hier je vrijblijvende call.

Over de schrijver