Accepteren

Al brainstormend met mezelf en m’n intuïtie over (natuurlijk) de bizarre Corona situatie waar we inzitten, vroeg ik me af wat mij helpt om positief en vol vertrouwen te blijven. Ik maak er een serietje van, grote kans dat het jou ook helpt.

Accepteren als eerste.
Weet je, in een tijd vol onzekerheid en stress is het zo makkelijk om je te laten meeslepen door onzekerheid, door “waarom nou net nu”, vechten, slachtoffergevoel en andere emoties waar je niet gelukkiger van wordt.

Hoe mooi is het om datgene waar je toch niets aan kunt veranderen (het coronavirus en alle maatregelen er omheen) te accepteren? Te laten zijn zoals het is. Vechten zet je klem en kost je alleen maar energie die je beter voor iets anders kunt gebruiken.

Accepteren betekent trouwens niet dat je iets leuk vindt of goedkeurt. Nee, het betekent dat je je strijd opgeeft om het jezelf makkelijker te maken.

Accepteren van de situatie maakt het zachter en zorgt ervoor dat je met open blik en positieve energie op weg kunt naar goede ideeën, alternatieven, oplossingen.
Vanuit positiviteit.
Probeer het, voel het verschil. Let it go! Stay safe, zorg goed voor jezelf en je naasten.

-----------------

🔥 Als Leiderschapscoach en -mentor begeleid ik vrouwen op senior- of directieniveau om op lichte wijze hun volle potentie te leven of ambities te realiseren en tegelijkertijd voluit te genieten van hun leven. Meer weten? Plan hier je vrijblijvende call.

Over de schrijver