3 ideeën voor meer geluk

Gelukkig zijn, dat willen we allemaal! Toch? Maar hoe doe je dat eigenlijk?

  Vorige keer schreef ik over wat mensen aan het einde van hun leven vertelden, wat ze graag anders hadden willen doen. Je kunt het hier lezen als je het nog niet gezien hebt. Praten over geluk is steeds gewoner. En niet meer voorbehouden aan hippies met regenboogjurken. ;-) Zoveel mensen, zoveel geluksformules. Ik wil 3 ideeen met je delen. Gaaf om onderaan dit artikel te lezen hoe jij werkt aan je geluk. Gelukkiger zijn, dat kun je zo aanpakken:

1. Plezierig leven

“Open deur”, hoor ik je denken. Natuurlijk ben je gelukkiger als je een leuk en 'pleziervol' leven leeft. Maar sta jij er wel eens bij stil wat je gaaf vindt, wat voor jou plezierig is? Of ga je gewoon mee in de waan van de dag? Tip: kies elke week een vast moment en sta dan stil bij jouw geluksmomenten van die betreffende week. Je kunt er zelfs een ‘rapportcijfer’ of smiley aan hangen, zodat je ook van week tot week kunt vergelijken. Kijk eens naar de volgende punten:
  • je relaties (partner, vrienden, familie)
  • je gezondheid / uiterlijk
  • je werk of je business
  • je financiële situatie
  • je persoonlijke groei
  • je bijdrage aan de wereld (hoe groot of klein ook, beide is OK)

2. Betrokken leven

Leef jij je leven of leeft je leven jou? Heb je goed gevoeld en nagedacht over de bovenstaande punten bij 1, dan is het vervolgens mooi om te kijken hoe je meer geluk kunt creëren op de gebieden waar je minder happy over bent. Hoe meer bewust je ermee bezig bent, hoe harder je geluk zal stijgen. Je kent vast de uitdrukking ‘wat je aandacht geeft groeit’. Focus dus op de gebieden waar je meer wilt genieten en je zult zien dat het gaat gebeuren. Op alle gebieden tegelijk aan de slag, dat is teveel van het goede. Kies je focus voor de komende week en houd jezelf betrokken.

3. Zinvol leven

Vaak als ik aan mijn klanten vraag wat belangrijk voor ze is, dan krijg ik als antwoord “er toe doen”, “gezien worden” of “iets bijdragen”. En dat is mooi, want ook zinvol leven draagt bij aan het geluk dat je voelt. Tip: welke kleine acties kun jij doen op een moment, elke dag, om de wereld of het leven van iemand anders mooier te maken. Ook hier kun je groot en klein denken. Hoe mooi is het om een praatje te maken met iemand die je normaal gesproken straal voorbij zou lopen. Maar ook je eigen leven zinvol laten zijn hoort hierbij. Waarom doe ik wat ik doe? Als je daarover nadenkt kunnen minder leuke taken opeens een stuk leuker worden. Omdat ze een grote bijdrage aan iets of iemand leveren. Ik sprak er vandaag nog over met wat mensen, werk doen waar niemand op zit te wachten, ook al krijg je er prima voor betaald, is geen feest! Moraal: vind de zin in wat je doet zodat jij gelukkiger wordt!
Als ik er niet gelukkig van word, doe ik het niet…
Mooi motto? Go for it! Hoe werk jij aan je geluk? Leuk als je het hieronder deelt. Sommige dingen kun je wellicht makkelijker in je leven brengen dan andere zaken. Heb je hulp nodig? Ik help je graag. Je vragen kun je kwijt onder het artikel op de site. Houd je het liever prive, mail me dan gerust.
Over de schrijver
Reactie plaatsen