"Ik voel me nu veel rustiger, bewuster, meer in balans"

Linda van de Ven

Maris heeft me geholpen een nieuwe balans te vinden tussen mijn eigen persoonlijkheid en waarden, en die van mijn omgeving. Door een aantal grote veranderingen in mijn leven, heb ik zelf een afwachtende, ondergeschikte houding aangenomen. Ik voelde dat ik me daar niet gelukkig in voel. Ik vond het lastig om bij mezelf te blijven, me niet te verliezen in emoties.

 

Ik besef nu dat mijn emoties ontstaan door mijn eigen overtuigingen. Een manier om te signaleren wanneer ik mezelf dreig te verliezen en dat om te buigen naar een positieve bijdrage voor mijzelf. Door te snappen wat ik belangrijk vind en waar emoties vandaan komen, ben ik beter in balans.

 

Ik voel me nu veel rustiger, bewuster, meer in balans. Ik grijp vaker terug naar mijn eigenwaarde en ga vanuit dat punt veel uitdagingen aan. Bij een conflict verlies ik mezelf niet in emoties, maar kan ik mijn standpunt duidelijker verwoorden en delen.

 

Wat me het meest raakte in de coaching is het inzicht dat een primaire emotie mijn eigen reactie is op een diepere emotie die daar achter schuilt. En het bewustzijn dat ik me verschuil achter ervaringen uit het verleden, dat ik er zelf voor kies om die nu nog steeds leidend te laten zijn.

 

Ik zou jouw coaching aan aanraden aan een ieder die bewuster wil zijn van zichzelf, eigenwaarde en keuzes, die vanuit een persoonlijke balans meer sturing wil geven aan haar leven.