"Ze leert je op jezelf te vertrouwen. Je gevoelens en behoeftes in te laten zien. Weer in je eigen kracht te staan"

Annemieke Olde Hampsink – Mede-eigenaar HEMA's

Ik zei meteen “JA”

Gelukkig zei ik meteen “JA” tegen Maris’ Retreat. Gelukkig, nog voordat mijn innerlijke criticus er iets op kon zeggen. (Die ik toen nog niet zo goed kende als dat ik hem nu ken.) Hij had kunnen zeggen; Of ik wel gemist kon worden, thuis en op het werk. Misschien hebben ze me wel nodig, hoe moet dat dan met….. en of ik wel weet dat Spanje heel ver weg is, dat je niet zomaar terug bent en dat er ook wel eens vliegtuigen neerstorten en is dat nou wel nodig? En kun je dat wel betalen? Kun je dat geld niet beter ergens anders aan besteden dan aan jezelf?

 

En zó blij dat ik toen niet naar die innerlijke saboteur geluisterd heb. De saboteur zoals ik hem later zou gaan noemen die vervelende innerlijke criticus.

 

Het was het allemaal meer dan dubbel waard

Het was het allemaal meer dan dubbel waard. Mijn innerlijke ik had gewonnen. Ik was al zo lang op zoek naar iets. Naar iets en ik kon niet omschrijven wat. Naar rust in mijn hoofd, naar duidelijkheid voor mezelf, naar beter uit mijn woorden kunnen komen. Overtuigender vanuit mezelf kunnen zijn. Naar weten wie ik nou eigenlijk ben en wil zijn. Naar liever, zachter, en rustiger te zijn.

 

En toen leerde ik Maris kennen. Ze gaf een workshop; Impact. En zoals zij toen sprak en dingen omschreef en benoemde had ik meteen het gevoel; “Ja dit is het, dit is wat ik bedoel. Zo wil ik het leren”.

Mijn innerlijke criticus had nog heel even gestrubbeld. “Dat is de praat van een coach… die kunnen heel mooi vertellen”.

 

Puur, echt en authentiek

Maar Maris is puur! Is echt. Ze is authentiek. Lief, rustig. Ook in latere ontmoetingen bleef dat.

 

En bij het lezen van haar site stond daar precies omschreven wat ik al die tijd bedoelde. Dus was ik overtuigd. Overtuigd om te gaan. Naar Spanje en werken aan mezelf.

 

En het is gelukt! Dus daarom is het ook fijn dat het een hele week is.

 

Ik kan oprecht zeggen dat ik mezelf weer ben

Ik heb mezelf weer of beter leren kennen. Mezelf leren accepteren. Mijn dromen en verwachtingen inzichtelijk gekregen. Geleerd wat mijn valkuilen zijn, wat/wie mijn innerlijke criticus is en hoe ik hiermee om kan gaan. Ik probeer de dingen los te laten. En vooral weer rust in mijn chaotische hoofd. En ik geniet weer. Ik geloof dat ik oprecht kan zeggen dat ik mezelf weer ben.

 

Ik dacht te gaan werken aan hoe ik met anderen moet omgaan…

En waar ik bij vertrek dacht te gaan werken aan hoe ik met anderen om zou moeten gaan. Hoe ik anderen moet aanspreken/toespreken (niet alleen in werksfeer maar ook in vriendschappen, familie en relatiesfeer). Heb ik veel meer geleerd hoe ik met mezelf moet omgaan.

 

Het meest waardevolle: ik heb geleerd hoe ik met mezelf moet omgaan

Dat is dan ook wel wat ik het meest waardevol vind aan de Retreat. Dat ik geleerd heb hoe ik met mezelf moet omgaan. Dan komt al het andere vanzelf.

 

Als je weet wie je bent en als je kunt zijn wie je bent! Een beter gevoel kun je niet krijgen. Met daarbij weten hoe je je rust kunt pakken. Meditatie was voor mij echt een eye opener.

 

Persoonlijk, begripvol en genoeg tijd voor iedereen

Maris als trainer, als coach als reisleider is geweldig. (Voor mij als de toverfee in mijn sprookjesboek.) Lief, rustig, begripvol! Heeft ondanks een strakke tijdplanning toch genoeg tijd voor iedereen. Laat ook iedereen haar eigen moment hebben. Ze is persoonlijk, voelt situaties aan en heeft een tomeloze enthousiasme.

 

Ze leert je op jezelf te vertrouwen. Je gevoelens en behoeftes in te laten zien. Weer in je eigen kracht te staan.

 

Maar alles op zo’n vanzelfsprekende manier. Met mooie spirituele zijstappen. En met mooie rituelen.

 

De volgorde van de Retreat mooi weergegeven in een reis. “Jouw” reis door je belevingswereld. Het sluit zo mooi aan bij alles. Je gaat letterlijk en figuurlijk op een geweldige reis.

 

“Oké en wat nu, waar sta ik nu”?

Ik zou iedereen het Blossom in Spain Retreat aanbevelen. Ik denk dat iedereen op een moment komt, “oké en wat nu, waar sta ik nu”?

 

Toen iemand me vroeg nadat ik terug was; “moet ik me zorgen gaan maken over je? Jij een week op retreat, was t zo erg? En weer in je eigen kracht staan? Wat zijn dat voor woorden?”

 

Ik ben blij dat ik volmondig kon antwoorden;

Het is zo fijn om even helemaal weg te zijn uit je dagelijkse routine en alleen maar over jezelf na te denken. Wie je bent, wie je wilt zijn, waarvan je droomt en welke keuzes je maakt. Om daar samen met een fantastische coach achter te komen en aan te werken. Hoe mooi is dat!

 

Wat ik verder nog kwijt wil?

Het huis is geweldig, groot, lekker privé. Het heeft iets veiligs en rustgevends. Luxe natuurlijk met zwembad en zee zo dichtbij. Er valt natuurlijk van alles iets te zeggen. De reisafstand van en naar ’t vliegveld, de loopafstand naar het dorp. Ik vond het prima. Voor mij werkte dat goed. Dit huis met omheinde tuin was voor even mijn wereld. Ik had daar al mijn handen vol aan J. Een middagje naar Malaga was een welkome afwisseling en ook precies lang genoeg.

 

Wat, in elk geval voor mij, ook erg prettig was, is dat je elkaar als medecursisten van te voren niet kent. Voor mij was het belangrijk dit avontuur in alle opzichten alleen aan te gaan. Dus de kennismaking pas in Spanje. De veiligheid en openheid van alles te zeggen tegen elkaar. Misschien wel juist omdat het vreemden waren. (Die gelukkig wel snel eigen en vertrouwd werden.)

 

Maris, ga vooral door, er zijn nog zoveel vrouwen die hiermee geholpen moeten en kunnen worden!