Meditatie 'In verbinding met jezelf'

voor direct meer innerlijke rust

Innerlijke rust en energie

Graag neem ik je mee naar een prachtige tool op weg naar meer innerlijke rust en tegelijk meer energie: mediteren. Doe jij het al regelmatig?

De tijd dat mediteren alleen iets was voor geitenwollen sokken types is al lang voorbij natuurlijk en steeds meer mensen doen het. Gelukkig! En toch weet ik dat veel mensen het nog steeds te groot of te moeilijk maken.

Wat is mediteren

Wat ik zie als mediteren is puur je hoofd leeg maken. Bewust ruimte creëren zodat je de stem van je intuïtie kunt horen. En je niet langer onbewust wordt meegesleept door gedachten, gevoelens en acties.

Je kunt het zo lang en zo kort doen als je wilt. Natuurlijk, hoe meer tijd je ervoor neemt, hoe meer effect je ervan zult hebben.

Laat je niet tegenhouden door belemmerende gedachten. Dat meditatiekussen en de perfecte lotushouding zijn niet nodig om te kunnen mediteren.

Soorten meditatie

Er zijn ongelooflijk veel soorten meditatie. Bijvoorbeeld met een mantra, een bodyscan, ademmeditatie, geleide meditatie waarin een stem je mee op reis neemt, visualisatie meditatie waarin je bijvoorbeeld je verlangens visualiseert. Wat het beste werkt voor jou is een kwestie van uitproberen.

Hoe lang mediteer je als je het goed wilt doen?

Weet je dat je ook in 5 minuten per keer al veel profijt kunt hebben? Gewoon, tijdens je werk, op de toilet of op een rustige plek. Ik heb een korte meditatie voor je opgenomen die je in een paar minuten kunt beluisteren en die je direct helpt aan meer innerlijke rust.


Kies het moment van de dag dat het beste bij je past en welk doel je wilt behalen. Doe je het ’s ochtends, dan heb je de hele dag profijt van je relaxte mind. Doe je het ’s avonds, dan help je jezelf de dag relaxed af te sluiten en een fijne nachtrust te hebben.

De meditatie

Ik heb een korte (6 minuten) meditatie voor je opgenomen in 2 versies zodat je heel snel meer innerlijke rust vindt: een met de heerlijke zee hier in Malaga op de achtergrond en een waar je alleen mijn stem hoort.


Download ze allebei of kies welke je het meeste aanspreekt. Luister ‘m gedurende een week elke dag. Doe het afwisselend ’s ochtends en ’s avonds, zodat je ontdekt wat jouw fijnste moment is. Of luister juist op stressvolle momenten.

Klik hieronder om te downloaden vanuit mijn dropbox:

Dezelfde meditatie, met de zee in Malaga als bonus:

Heb je vragen of wil je me iets laten weten? 

Stuur me gerust een e-mail.

Ik ben Maris

Als (zelf)leiderschapscoach en -mentor begeleid ik vrouwen op senior- of directieniveau die de verbinding met zichzelf zijn kwijtgeraakt 'op de weg naar boven'. Die stagneren op bepaalde gebieden in hun leven of niet weten wat de volgende stap is. Ik zorg ervoor dat ze toegang krijgen tot hun inner excellence en de meest authentieke, beste versie van zichzelf worden. In balans, veerkrachtig en vanuit hun volledig potentieel.

Écht leiderschap begint met zelfleiderschap: zelfbewustzijn, authenticiteit en een diepe verbinding met jezelf en anderen. Mijn benadering van (zelf)leiderschapscoaching is geworteld in empowerment en transformatie. 

Zelf leid ik mijn leven vanuit de combinatie van mijn intuïtie & intelligentie en mijn vrouwelijke & mannelijke kracht. Maakte krachtige keuzes en bold moves, van officier bij de Koninklijke Luchtmacht tot de senior coach en mentor die ik nu ben. Ik woon & werk sinds begin 2018 in Malaga in Zuid-Spanje. Een droom die ik al 30 jaar had. 

In mijn programma Path to Inner Excellence zorg ik ervoor dat ook jij toegang krijgt tot je inner excellence. Geholpen door een enorme dosis levenservaring, stevige opleidingen en mijn ervaring als coach, mentor en trainer sinds 1999.

Creating change from within.

With love,