Habit tracker to Blossom

Help jezelf om nieuwe gewoontes in je leven te creëren

“You’ll never change your life until you change something you do daily. The secret of your success is found in your daily routine.” ― John C. Maxwell

Nieuwe -goede- gewoontes aanleren. Hoe doe je dat?

 

Een gewoonte is iets dat je ‘op de automatische piloot’ doet. Fijn, want gewoontes kosten minder energie dan bewust gedrag. Wil je je gedrag blijvend veranderen, leer jezelf dan een nieuwe gewoonte aan.

 

Gewoontes aanleren kunnen we allemaal, er zijn er in je leven vast flink wat naar binnen geslopen die je liever niet had. En ook waar je wel blij mee bent.

Creëer nieuwe gewoontes met deze handige habit tracker - Power to Blossom

Maar hoe creëer je bewust een nieuwe gewoonte? Ik heb een stappenplan voor je. En natuurlijk, er valt veel meer over te vertellen. Dat doe ik uitgebreid tijdens het True Power online coaching traject en de VIP Coaching in Spanje, daar is het een belangrijk onderwerp. Je kunt nog zulke mooie intenties, plannen en acties hebben, als je er geen gewoontes van maakt bereik je je doel niet…

 

Wil je direct downloaden? Klik hier om de habit tracker te downloaden (PDF). Let op: sla het bestand eerst op voordat je het gaat invullen.

Kan ik je helpen met stappen zetten en gewoontes creëren?

Take the Lead sessie

Tijdens een Take the Lead sessie ontdekken we samen welke stappen jij kunt zetten om te realiseren waar je echt naar verlangt in je werk en je leven. En welke habits je daarvoor moet ontwikkelen.

Stappenplan nieuwe gewoontes

(Lees je mobiel? Draai je scherm 90º (landscape) voor de uitleg)

doel
Stel jezelf een specifiek doel en bedenk waarom je dit wilt gaan doen (je why). Let op: maak je gewoonte niet te groot, dat is lastig volhouden
schrijf
Schrijf je nieuwe gewoonte op en waarom je dat wilt. Doe dat iedere dag. Niet in je telefoon of computer, om het echt tot je te laten doordringen doe je dat het beste op papier.
koppel
koppel de gewoonte aan iets anders (een plek waar je bent, een deur die je door gaat, iets dat je doet (thee maken, ontbijten), een emotie die je voelt, de persoon met wie je bent). Dat helpt je om 'm te herinneren
kalender
Zet het in de kalender, als alarm in je telefoon en doe het elke dag (zo vaak als je nodig acht) totdat het een gewoonte is.
track it
Meet je vooruitgang elke dag, koppel aan jezelf terug of je het gedaan hebt. Hier komt de habit tracker in beeld, print 'm uit en vul je nieuwe habits aan (kolom links) en vink af wanneer je het gedaan hebt. Dagje overgeslagen? Zorg dat het geen 2 dagen worden, dan breek je de ketting.
verbeter
Verbeter jezelf elke dag een beetje. Net iets langer, net iets sneller, zo maak je progressie zonder dat je het in de gaten hebt
beloning
Stel een beloning in het vooruitzicht voor als je het 30 dagen hebt volgehouden (de tijd die nodig is om een gewoonte te creëren)
coach
Lastig om vol te houden of weet je niet waar je moet beginnen? Laat je helpen door een coach om je te helpen focussen, te motiveren en samen te ontdekken wat jou helpt op weg naar je doel: een gelukkig leven vol rust, ruimte en vervulling.