Yvonne Gielen

Yvonne Gielen
Onderwijskundige, Fontys Educatief Centrum

Ik heb handvatten gekregen, maar je kon me ook de achtergrond vertellen van hoe het werkt. En ik heb leren inzien en leren nadenken.

Beter kunnen communiceren

Ik kwam bij je omdat ik beter wilde kunnen communiceren en meer kunnen inleven in de ander en van daaruit handelen. Ik liep soms harder dan de ander en was daardoor vaker in m’n eentje bezig. Dat frustreerde me! Hoezo, hoe kan dat nou?

 

Het belemmerde me om dingen voor elkaar te krijgen

Het belemmerde me in mijn snelheid om dingen voor elkaar te krijgen. Achteraf zag ik dat het vaak niet helemaal ging zoals ik wilde, in gesprekken, in situaties. Maar dan is het te laat…

 

Wat ik steeds deed was sterker benadrukken waarom iets belangrijk was of gedaan moest worden. Sterker mijn eigen manier benadrukken. Na een clash met iemand kreeg ik wel te horen waar het in zat. Ik nam gesprekken op op video zodat ik zelf mijn communicatie kon evalueren achteraf. Zo zag ik zelf de dingen waaraan ik moest werken. Maar dat valt toch niet mee in je eentje…

 

Handvatten, inzicht en bewustwording om het anders te doen

Door ons traject heb ik wel bereikt wat ik wilde! Ik heb eindelijk handvatten, op deze manier kan ik het gaan doen. Ik heb inzicht gekregen waardoor de gesprekken en projecten niet liepen zoals ik wilde. En door die bewustwording kan ik nu de stappen gaan zetten om het daadwerkelijk anders te gaan doen. Ik heb ook inzicht gekregen in mijn frustratie. Eerst zag ik dat het misging, maar kon ik niets doen om het te draaien.

 

Verdiepingsslag

We zijn met mijn praktijksituaties aan de slag gegaan. Door die situaties meer uit te kristalliseren maakten we een verdiepingsslag waardoor het helder voor me werd.

 

We hebben zichtbaar gemaakt wat er gebeurde. Wat ik fijn vond was dat je me liet zien dat mijn manier van communiceren niet slecht is, maar dat iedereen z’n eigen manier heeft. Ik weet dat sommige dingen in mijn communicatie niet handig zijn, maar je bestempelde het niet als negatief. Waardoor het makkelijker bleef om het erover te hebben samen.

 

Overtuigd van je professionaliteit

Ik ben geen gemakkelijke om coaching of training aan te geven. Ik moet eerst overtuigd raken van iemands professionaliteit. En dat is je goed gelukt! 🙂

 

Ik kan het op alle terreinen in mijn leven inzetten, zakelijk en privé!

Mijn verwachting van ons traject was dat ik naar mezelf zou leren kijken en dat je me tips zou geven om te veranderen en dat is ook gebeurd. Ik heb een heleboel tips waarmee ik verder kan leren. Ik heb handvatten gekregen, maar je kon me ook de achtergrond vertellen van hoe het werkt. Veel verder dan “zo werkt het omdat het zo werkt”. Ik heb leren inzien en leren nadenken waardoor ik het nut ervan zie. Zo heb ik het ook kunnen integreren in mezelf. En fijn: ik kan het op alle terreinen in mijn leven inzetten, zakelijk en privé!

 

Aan je lezers: “Als je wilt werken aan jezelf, dan helpt een (communicatie)traject met Mariska je heel veel verder!”