Mirjam Mensinga

Mirjam Mensinga
Coördinator verzuim en re-integratie, Savant Zorg

Jij bent een enthousiaste trainer die de groep meekrijgt. Je weet een veilige omgeving te creëren om te oefenen.

Voldoende handvatten om menselijk en effectief te communiceren

Het gesprek aangaan over duurzame inzetbaarheid/vitaliteit is soms lastig, juist bij die gevallen waar het noodzakelijk is om het onderwerp aan te kaarten. Savant vindt het belangrijk dat leidinggevenden voldoende handvatten hebben om menselijk en effectief te communiceren met hun medewerkers.

 

Goed zorgen voor jezelf

Preventie van verzuim begint met goed te zorgen voor jezelf.

Medewerkers zijn daar natuurlijk zelf verantwoordelijk voor, maar moeten hiertoe soms aangespoord worden. In onze organisatie is de leidinggevende dan degene die het gesprek aangaat.

 

Goede inhoud

De workshops waren inhoudelijk goed, verdeeld in twee sessies, waardoor zowel theorie als praktijk aan bod kwam. De theorie was bij een aantal deelnemers al (gedeeltelijk) bekend, maar moest wel aan bod komen zodat iedereen van dezelfde informatie uit kon gaan.

 

Enthousiast en veilig

Jij bent een enthousiaste trainer en weet de groep mee te krijgen. Je weet een veilige omgeving te creëren om te oefenen. Fijn dat je de tijd en ruimte hebt genomen om e.e.a. voor te bespreken met een aantal leidinggevenden.

 

Zekerder om het gesprek aan te gaan

Door de trainingen is het onderwerp nu bespreekbaar, een groot aantal leidinggevenden geeft aan zich zekerder te voelen om het gesprek aan te gaan.

 

Programma goed afgestemd op de werkwijze

Je neemt de tijd om kennis te maken met de organisatie en (een aantal) deelnemers van de workshops, dat vind ik prettig. Daardoor is het programma goed afgestemd op de werkwijze binnen de organisatie en de wensen van de deelnemers.