I.B.

I.B.
(Sr) Communicatieadviseur

Ik weet nog beter wat ik belangrijk vind, wat mij belemmert en wat ik kan doen om deze belemmeringen weg te nemen. Het programma zit goed in elkaar, het is allemaal heel concreet, niet vaag of zweverig. Ik vond het fijn om met mensen te zijn die ik van te voren niet kende, het is dan gemakkelijker om alles te zeggen. Het mooiste dat ik meegenomen heb uit Spanje is een ‘licht leven’. Licht en bewust leven, ervan genieten.

I.B.

Ik kende Mariska al van diverse coachingsessies. Ze heeft me erg geholpen met helder krijgen wat ik belangrijk vind in mijn leven en werk. De retreat in Spanje was hier een mooie aanvulling op. Hier kwam alles bij elkaar, het voelde voor mij alsof de laatste puntjes op de i werden gezet.

 

Ik weet nu wat ik belangrijk vind en wat me belemmert

Ik weet nog beter wat ik belangrijk vind, wat mij belemmert en wat ik kan doen om deze belemmeringen weg te nemen. Lukt natuurlijk niet altijd, maar ik ben me wel bewust van wat ik zelf kan doen om dingen te veranderen en dat helpt. Het lukt me ook steeds beter om los te laten en te genieten van wat er allemaal wel is.

 

Oud zeer

En ik heb oud zeer een plek kunnen geven. Het gevoel dat ik hier nog van alles mee moet is weg. Het is goed zo, en dat geeft veel rust. Het mooiste dat ik meegenomen heb uit Spanje is een ‘licht leven’. Ja, dat wil ik wel. Licht leven, bewust leven, genieten van het leven.

 

Juist fijn met mensen die ik van te voren niet kende

Het fijne van het Retreat in Spanje is dat je helemaal weg bent. Je hoeft je niet bezig te houden met dagelijkse dingen en je bent in een andere, fijne omgeving. Hierdoor kun je vrijer denken en kom je gemakkelijker tot andere inzichten. Ik vond het ook fijn om met mensen te zijn die ik van te voren niet kende. Het is dan gemakkelijker om alles te zeggen. Ook mooi om te ervaren dat iedereen ongeveer wel met hetzelfde zit. Een gevoel van herkenning is fijn en je kunt elkaar helpen en adviseren.

 

Programma zit goed in elkaar – heel concreet, niet vaag of zweverig

Mariska zorgt voor een goede begeleiding. Het programma zit goed in elkaar. Het is allemaal heel concreet, niet vaag of zweverig. Gelukkig maar, want daar hou ik helemaal niet van. Mariska zorgt er ook goed voor dat iedereen evenveel aandacht krijgt. En dat je goed verzorgd wordt, dat is ook fijn. Het is ten slotte ook een beetje vakantie en een cadeautje voor jezelf!