Bianca van Wissen

Bianca van Wissen
Commercial Assistant Export, Heras Mobile Fencing & Security BV

Bij alles wat je aanpakt krijg je van Maris de juiste handreikingen om je doel te bereiken.

Bij alles wat je aanpakt krijg je van Maris de juiste handreikingen om je doel te bereiken.

 

Dat is in een notendop ook hoe ik mijn traject heb ervaren. Je wordt aan de hand meegenomen, krijgt in hapklare brokken de stappen aangeboden die belangrijk zijn om je doel te bereiken, wat dat doel ook is. Door middel van “huiswerk opdrachten” word je getriggerd om met de materie bezig te zijn en te blijven.

 

Nadenken over wat je lichaamstaal en gezichtsuitdrukking uitstralen naar anderen

Om na te denken over wat je doet, wat je zegt en wat je lichaamstaal en gezichtsuitdrukking uitstralen naar anderen, hoe het bij een ander kan overkomen. En ook om met andere mensen te sparren over hoe je e.e.a. ervaart. Alles hangt af van je referentiekader en hoe je zelf op dat moment in je vel zit.

 

Eerst een andere coach

Ik was in eerste instantie bij een andere coach begonnen, maar na daar een valse start te hebben gemaakt, kwam ik via onze afdeling HR met Maris in contact en naar volle tevredenheid.

 

De aanleiding voor mij om gecoacht te willen worden, zat hem vooral in communicatie. Ik ben van huis uit nogal direct in mijn communicatie. Ik ben uitgerust met een “knop” die bij de minste of geringste aanraking in het verleden een totale en spontane ontploffing te weeg kon brengen, dit komt niet professioneel over en draagt ook niet bij aan je geloofwaardigheid en een constructieve samenwerking. Er was mij veel aan gelegen deze “dead-man-switch” wat beter te leren camoufleren en vooral ook te leren beheersen.

 

Continue aandacht

En natuurlijk, ook nu het traject is afgerond blijft het een punt van continue aandacht waarbij je heel gemakkelijk in oude patronen vervalt op het moment dat de concentratie verslapt. De nieuwsbrief helpt je om alert te blijven en je bewust te zijn van je aandachtspunten.

 

Waarom reageer ik zoals ik reageer

Er wordt mij wel eens gevraagd: ‘Wat is er na/door het traject nu eigenlijk verandert, wat heb je bereikt?” Mijn traject bij Maris heeft mij bovenal meer rust gegeven en inzicht gebracht. Waarom reageer ik zoals ik reageer en heel concreet: wat kan ik doen om dat op een andere, betere en constructiever manier te doen. Hierdoor kan ik prettiger samenwerken met de mensen om me heen met minder frustraties waardoor de “dead-man-switch” (hopelijk ooit geheel) in ongebruik raakt.

 

Zij kan je de handvatten bieden

Daarom, op het moment dat je de overtuiging hebt dat je het anders wilt, of vind dat het anders moet, maar je weet niet hoe? Dan raad ik je aan een afspraak te maken en spar eens met Maris. Zij kan je de handvatten bieden die je nodig hebt op het moment dat je zelf niet meer weet: Hoe nu verder?…