Ik ben Maris van der Meulen.

Innerlijk leiderschapscoach

Ik begeleid vrouwelijke leiders en ondernemers die vanuit hun authentieke vrouwelijke kracht, purpose en volle potentie hun mooiste leven willen leiden. Zodat ze een leven vol vervulling, rust & ruimte voor zichzelf creëren.

 

Ik overwon wat me saboteerde, nam de regie over mezelf en mijn leven, maakte krachtige keuzes en bold moves en woon & werk sinds 2018 in Malaga in Zuid-Spanje. Een droom die ik al 30 jaar had.

 

Zo omschrijven mijn klanten, maar ook mijn vrienden me:

Positieveling. Vrijheidsfreak. Authentiek. Balans. Krachtig & zacht, hoofd & hart, mannelijke & vrouwelijke energie. Warm en toegankelijk, open. Betrokken. Wijs. Het is makkelijk om je verhaal aan me te vertellen.

Het gratis Matchgesprek waarover ik spreek in de video kun je direct plannen 

Hoe het begon en hoe het nu is

Ik voelde me geleefd, leefde vooral het leven van anderen en vergat mijn eigen leven en purpose. Al sinds mijn jeugd paste ik me aan. Ik had afgeleerd om te voelen, dat was te pijnlijk. Ik cijferde mezelf weg. Het ging niet om mij, niet om mijn behoeften. Waardoor ik totaal niet tot mijn recht kwam. Toen ik me hiervan én van de impact op mijn leven bewust werd, wilde ik ervan af. Dat snap je. 

 

Fast forward naar nu: Ik ging het aan. Liet me coachen, volgde opleidingen en trainingen. Voor mezelf en ook om anderen erin te kunnen begeleiden. Deed alles wat ik maar kon. En groeide razendsnel.

 

Doordat ik dit pad zelf heb gelopen ben ik naast zeer ervaren Innerlijk leiderschapscoach (sinds 1999) dus ook ervaringsdeskundige. Juist daardoor heb ik er een zesde zintuig voor ontwikkeld en kan ik jou to the point bewust maken van wat je nu doet en hoe je jezelf tegenhoudt. En leer ik je hoe je het stuur in handen neemt, vanuit innerlijk leiderschap. Ik begeleid je om authentiek te leven terwijl je gebruik maakt van je innerlijke wijsheid en authentieke kracht. Zodat je rust, ruimte en vervulling gaat ervaren.

 

Het was ook mijn eigen reis en nu ik weet/voel wat het mij gebracht heeft, ben ik ongelooflijk gepassioneerd om er zoveel mogelijk andere vrouwelijke leiders en ondernemers bij te begeleiden.

Mijn eigen pad

Ik ken ’t, het gevoel om op zich je leven voor elkaar te hebben, maar toch iets te missen. Zo heb ik veel te lang geleefd. Ik had mooie banen, was succesvol maar het voelde niet goed. Ik werkte en leefde niet vanuit mijn echte kracht, dat voelde ik wel.  Ik was er ongelukkig door, maar op de een of andere manier kwam ik daar niet terecht.

 

Ik heb zelfs 2 keer een burn-out gehad. Het gevolg van mezelf voorbij lopen, doordat ik puur vanuit mijn hoofd leefde en absoluut geen rekening hield met mijn behoeften of gevoelens. Daar kon ik ook helemaal niet bij, geen idee hoe ik moest voelen…

 

 

Ontdekt wat ik van binnen al jaren wist

Pas op het moment dat ik onder begeleiding van een coach leerde dat mijn behoeften, waarden en gevoel ertoe doen én hoe ik ze kon leren kennen, ging het hard. Ik ging leven vanuit mijn authentieke vrouwelijke kracht. Eindelijk leerde ik om keuzes te maken die niet alleen verstandig waren maar ook goed voelden. En niet alleen dat, vanuit mijn intuïtie ging ik op een hele andere manier naar mijn leven en keuzes kijken. Een nieuwe wereld ging voor me open. Ik maakte krachtige keuzes vanuit mijn hart, maakte bold moves. En dat was zeker niet altijd makkelijk en leuk. Zonder dat ik het wist was dit de ontbrekende sleutel naar bewust leven vol vervulling en met bezieling.

 

 

Mijn stap naar hoe ik wilde leven en werken

Ik werd zelfstandig ondernemer in 2010 en ging door met wat ik al sinds 1999 deed: professionals coachen en begeleiden. Maar dan volledig op mijn manier, gebaseerd op mijn eigen ervaringen en jarenlang opgebouwde kennis.

 

In de loop der jaren heeft mijn bedrijf zich ontwikkeld, ik doe wat helemaal bij mij past. En ik leef, voluit!

 

 

Veel vrouwen zoals ik

Inmiddels weet ik dat er heel veel vrouwen zijn zoals ik was. Leiders, ondernemers die hun leven behoorlijk goed op de rit hebben, maar voelen dat er meer uit te halen moet zijn. Ze voelen hun potentie. Weten dat ze iets groters te doen hebben. Maar krijgen hun purpose niet goed onder woorden gebracht. Ze voelen dat er belangrijke keuzes te maken zijn, maar krijgen de juiste stappen niet gezet. Ze willen meer uit het leven halen maar weten niet hoe.

 

 

Ontwikkeling gaat altijd door

Ik heb de laatste ruim 25 jaar grote stappen kunnen zetten door heel veel opleidingen, trainingen, persoonlijke coaching en intervisie te doen. Ik blijf groeien en ontdekken, dat vind ik belangrijk. En als ik groei, groeien mijn bedrijf en klanten met me mee.

 

 

Mijn visie en purpose

Het is mijn visie om een wereld te creëren waarin we in harmonie leven met elkaar. Groot en groots? Ja, zeker! Maar dit is de wens die ik enorm sterk voel, diep in mijn hart.

 

Mijn purpose leidt ons daar naar toe, die gaat namelijk over het bewustmaken van wat er mogelijk is als je de leiding neemt over jezelf en je leven, vanuit de verbinding tussen je hoofd en je hart. Leven en werken vanuit innerlijk leiderschap dus. Vanuit authenticiteit, innerlijke kracht en innerlijke wijsheid in een hoge energiefrequentie. Bewust kiezen voor leven met liefde & positiviteit als uitgangspunt, niet langer (onbewust) vanuit angst of tekort.

 

En natuurlijk, dat begint bij mezelf! Ik werk er voortdurend aan om in die balans te leven. Het geeft mij harmonie, in mezelf en naar buiten.

 

 

Kernwoorden van mijn purpose

Belangrijke kernwoorden voor mij zijn dus bewustwording, harmonie, transformatie. Leven en werken vanuit innerlijk leiderschap. Verbinding, authentieke vrouwelijke kracht en innerlijke wijsheid (hartzaken). Gecombineerd met focus en doelgerichte kracht (hoofdzaken).

In de pers:

(klik om te kijken, lezen of luisteren)

Mijn kracht

Mijn hele leven tot nu toe (ik ben nu 51 jaar) ben ik bezig geweest om mensen te begrijpen, met ze mee te lopen. De visie die ze zelf nog niet zien, kan ik vaak wél onder woorden brengen. Intuïtief stel ik graag vragen die jou verder helpen. Ik zie je, in je volle potentie. Ik voel je aan. Het intrigeert me waarom iemand doet wat ze doet, zegt wat ze zegt of waarom ze uit balans is. M’n hele leven al.

 

 

Getraind door de grootste trainers op mijn gebied

Na mijn studie Communicatie ben ik getraind door de grootste trainers op mijn vakgebied zoals Anthony Robbins, Jack Canfield, Brian Tracy en Brendon Burchard. Ik heb enorm veel trainingen en workshops gevolgd op het gebied van persoonlijke ontwikkeling, mindset, je intuïtie gebruiken, voelen, etc. Ik ben dan ook gecertificeerd coach, mentor en begeleider. Daarnaast ben ik Masterpractitioner in NLP (Neuro Linguïstisch Programmeren). En de boeken die ik heb verslonden over deze onderwerpen zijn ontelbaar. Bijzonder inspirerend vind ik de boeken van Napoleon Hill, Jan Bommerez, Tara Mohr en Danielle Laporte.

 

 

Kennis, wijsheid & passie

Waarom ik dit vertel? Om je te laten weten dat ik dit werk niet alleen vanuit passie doe. Natuurlijk, de start is vanuit passie, eigenlijk kon het niet anders dan dat ik dit werk zou doen. Maar ik vind het enorm belangrijk om mijn eigen wijsheid aan te vullen met kennis, met beproefde methoden. En natuurlijk heb ik enorm veel geleerd door het in de praktijk te brengen! Sinds 1993 ben ik werkzaam op het gebied van communicatie, sinds 1999 als trainer, coach en begeleider en sinds 2010 als ondernemer.

Ik praat niet met je mee

Ik begrijp je en belicht vanuit dat standpunt ook de andere kanten van een medaille, praat niet met je mee. Ik kan je een visie geven op jouw pad. Ik confronteer je liefdevol, dat is net zo mooi als het klinkt, ik laat je in de spiegel kijken. Maar ook ben ik intuïtief, ik weet dingen zonder dat ik ze eerder heb gehoord of gezien. Zonder zweverig te zijn overigens. Ik leef en werk juist met 2 benen op de grond en erg gestructureerd. Zo gestructureerd dat ik mijn eigen Power to Blossom-methode heb ontwikkeld die ik inmiddels al heel wat jaren met veel succes hanteer.

 

 

Herken jij je in mijn verhaal?

Wil je leven op jouw voorwaarden? Wil je het kwijt, dat gevoel niet alles uit je leven te halen of niet goed genoeg te zijn? De patronen en overtuigingen kwijtraken die je belemmeren om de beste versie van jezelf te zijn? Naast je slimme hoofd ook leren voelen en je innerlijke wijsheid in te zetten?

Boek dan een Matchgesprek

 

We maken gratis en vrijblijvend kennis en ontdekken onze klik. Je kunt al je vragen stellen en Ik help je om te ontdekken wat je hartsverlangens zijn, rust en ruimte in je leven te creëren en prioriteiten te stellen, zodat je succesvoller en gelukkiger bent.

Maris van der Meulen

Leuk om over me te weten

Ik ben stapelgek op

 

 • Spanje

Daarom woon ik er sinds begin 2018, a dream come true! En omdat ontwikkelen hier zoveel sneller en moeitelozer gaat, ontvang ik je met open armen tijdens het Path to Inner Excellence. Dat betekent 6 maanden 1:1 aan de slag om grootse shifts te realiseren. We doen dat tijdens Inner Upgrade online coachingssessies én ik nodig je uit voor je persoonlijke Inner deep dive Retreat hier in Malaga.

 

 • zon en zee, kijken & luisteren naar de golven (liggend op het strand zie je me eigenlijk nooit)
 • zonsopkomst en zonsondergang
 • droge witte wijn (maar geen chardonnay) en cava
 • mooie schrijfboekjes (zonder lijntjes!)
 • pittig eten, fijne tapas en sushi
 • salsa en bachata dansen
 • boeken op mijn vakgebied en voor mijn persoonlijke ontwikkeling
 • de natuur in zijn algemeen, smalle wegen door de weilanden in de lentezon. Zoveel mooie metaforen voor het leven vind je daar!
 • mijn geheime liefdes zijn de horeca (daar had ik ook mijn eerste baantjes en ik heb zelfs mijn horeca-papieren gehaald), binnenhuisarchitectuur (bijna had ik daar mijn vak van gemaakt) en de Koninklijke Luchtmacht. Tijdens mijn eerste baan was ik er officier en gaf ik voorlichting.

Ook weten waar ik niet van houd?

 

 • ik leef comfortabel maar ben geen luxepaard. Grote 5-sterren hotels, sterrenrestaurants of dure flessen wijn om maar iets te noemen zijn niet aan mij besteed
 • ik heb een hekel aan kleine plagerige beestjes
 • ik lust bijna alles, maar waar ik niet blij van word zijn komijn, nootmuskaat en orgaanvlees
 • ik gruwel van kou, sneeuw en regen, doe mij maar de zon en het hele jaar minstens 25 graden
 • waar ik echt niet tegen kan zijn onrechtvaardigheid, ruzie en onbalans. En dingen niet uitpraten, ook zoiets.

En dan nog iets wat (bijna) niemand van me weet… Al weer heel wat jaartjes geleden heb ik gezellig zitten borrelen met onze Koning (toen nog Kroonprins) op zijn hotelkamer na een gezellig feest met alle collega-officieren van de vliegbasis. Ik ben zelfs trending topic op het journaal geweest terwijl ik hem al kussend feliciteerde. Zo, nu weet je toch echt bijna alles van me 😉…

Willem-Alexander en Mariska- Power2Blossom