Maak een sterke eerste indruk door bewuste non-verbale communicatie (infographic)

Maak een sterke eerste indruk door bewuste non-verbale communicatie (infographic)

De eerste indruk die je maakt is cruciaal, soms heb je geen tweede kans. En zoals je ongetwijfeld weet is die indruk in de meeste gevallen al binnen enkele seconden gewekt…

Wil je direct een sterke indruk maken? In de onderstaande infographic lees je hoe je dat kunt beïnvloeden (met dank aan Davitt). Heb je vragen of aanvullingen, laat het me weten als reactie onderaan dit blogartikel (onder de infographic).

Wat highlights:

  • Non-verbale signalen hebben vier keer meer impact dan iets dat je zegt
  • 38% van iemands eerste indruk wordt bepaald door de toon van de stem. De nuance die ik daarbij wil aangeven is dat dit geldt voor het overbrengen van emoties, wat een eerste indruk natuurlijk is. Welke actie je onderneemt is een reactie op je eigen interpretatie van wat je ziet, hoort, voelt of ruikt, zelden op een ontegenzeggelijk feit. Ik heb hierover eerder een artikel geschreven, Non-verbale communicatie, scheve percentages recht gezet.
  • Eerste indrukken worden gevormd binnen 7-17 seconden nadat je iemand ontmoet.
  • 26% van de geïnterviewden geeft een zwakke handdruk.

 

Ik wens je veel succes met jouw allersterkste eerste indruk! Heb je er vragen over of ben je er klaar voor om met begeleiding je eerste indruk te versterken, ik doe het graag met je samen! Neem gerust contact met me op.

 

Eerste indruk, non-verbale communicatie (infographic)

 Meer balans in je leven?
Ontdek in no time welke gebieden in je leven meer aandacht nodig hebben en (her)vind je balans. Neem zelf de regie over je leven! Vraag nu het gratis ebook met test aan.
Ja, graag!
close-link