In 8 stappen naar een sterk professional brand

In 8 stappen naar een sterk professional brand

Personal branding is hot. Toen ik een aantal jaren geleden begon met coaching en training op het gebied van professional branding (personal branding voor professionals) moest ik vaak uitleggen wat het inhoudt. En nu, anno 2013, kennen veel professionals de term.

Waarom zou je werken aan je professional branding? Als je onderscheidend en aantrekkelijk wilt zijn. En door opdrachtgevers gevraagd wilt worden om projecten te doen waar je goed in bent en die je het allerliefste doet. Dan is het belangrijk om te werken aan je professional brand.

Als je goed doordacht bezig bent met je professional branding, dan bouw je aan een sterke, consistente en specifieke verbinding tussen jou als persoon en de waarde die jij biedt. Wie ben je en welk resultaat biedt jij de wereld om je heen?

Die ijzersterke verbinding kan alleen als je authentiek, congruent en geloofwaardig bent.

Hoe doe je dat, een sterk professional brand van jezelf maken? Ik heb daarvoor een stappenplan ontwikkeld waarmee ik je in 8 stappen door dat proces leidt. In dit artikel deel ik de eerste 4 stappen met je, in het volgende artikel ‘De volgende 4 belangrijke stappen op weg naar een sterk professional brand’ de laatste 4.

De eerste stappen van het bouwen aan jouw personal brand zijn gericht op het ontdekken en erkennen van je eigenheid. Vervolgens zet je je eigenheid in de schijnwerpers. Je kiest je kristalheldere en overtuigende profilering waarmee je optimaal zichtbaar bent voor de wereld om je heen

1. wie ben je?
In deze stap geef je invulling aan jezelf als professional. Zet op een rijtje wat bijvoorbeeld je kwaliteiten en talenten zijn, welke waarden heb je, wat vind je belangrijk, in welke omgeving kom je het beste tot je recht? Dit is immers de basis. Je maakt je professional brand niet, je bent het al. Alleen ben je in de loop der jaren het zicht op jezelf wellicht kwijt geraakt zodat je geen rode lijn meer ziet.

2. wat bied je?
Hier geef je antwoord op de vraag wat je kunt, welke vaardigheden heb je opgedaan, waar ben je ijzersterk in terwijl je het ook leuk vindt om daarmee bezig te zijn. Vaak gaan die twee hand in hand: doe je iets graag, dan gaat het vaak moeiteloos, je doet het meer en meer en wordt er beter in. Heb jij bezigheden waar je echt niet goed in bent die je toch leuk blijft vinden?

3. welke passies doen jouw hart sneller stromen?
Wat inspireert je, waar loop je warm voor
, waar kan iemand je ‘s nachts voor wakker maken? Welke ideeën heb je? Wat pak je toch aan, ook al hoeft het niet? Ik zeg niet dat je van je passie of je hobby’s je werk moet maken, maar het geeft zeker een richting aan wat jou onderscheidt, waarin je anders bent.

4. vraag het een ander!
Zelf weet je veel over jezelf te vertellen als je er even goed voor gaat zitten. Maar neem eens de moeite om aan wat mensen om je heen (in privé- en werksfeer) te vragen wat zij als jouw talenten zien. Waarin ben jij anders dan anderen? Wat onderscheidt jou? Je zult verrast worden door de antwoorden die je krijgt.

Ik ben reuzebenieuwd waar je op uitkomt als je de bovenstaande stappen volgt. Vind je het lastig om er alleen uit te komen? Loop je steeds in hetzelfde rondje, kom je steeds op dezelfde punten uit die niet de essentie raken voor je gevoel? Neem dan contact met me op, dan bespreken we samen jouw mogelijkheden.

Ik wens je veel nieuwe inzichten en mooie gesprekken als je het aan anderen vraagt.

 

Vergeet niet:

1. Dit artikel te delen. Help je vrienden en relaties door ze op dit artikel te wijzen. Klik hieronder op een of meer social networks van je keuze en laat het ze weten!

2. Een reactie te plaatsen. Welke mooie inzichten heb je gekregen?  Heb je een andere vraag of opmerking? Laat hieronder je reactie achter en deel het met Power2Blossom en je mede-lezers.Meer balans in je leven?
Ontdek in no time welke gebieden in je leven meer aandacht nodig hebben en (her)vind je balans. Neem zelf de regie over je leven! Vraag nu het gratis ebook met test aan.
Ja, graag!
close-link