IMPACT-methode

In de loop der jaren heb ik mijn eigen methode ontwikkeld. Gebaseerd op de programma’s die ik met mijn klanten doorliep en de resultaten die ze daarmee behaalden. Ik noem het de IMPACT-methode.

 

De manier waarop ik werk is trouwens een combinatie van intuïtief en praktisch. Zonder zweverig gedoe overigens, no worries. Ik sta graag met 2 benen op de grond. Het gaat om de transformaties die plaatsvinden in je dagelijkse wereld. Daar moet het gebeuren.

 

Om jou de grootste resultaten te behalen, zet ik mijn intuïtie in. Er zijn veel dingen die me invallen, die ik aanvoel zonder dat je het me vertelt. Daar laat ik je graag je voordeel mee doen.

Zo is de IMPACT-methode opgebouwd:

Identiteit

Je waarden, verlangens en kwaliteiten (je identiteit) nemen we als basis. Als je meer weet over wie je bent, wat je belangrijk vindt en waar je naar verlangt hebben we een mooi startpunt te pakken.

Mindset

Jezelf leren kennen, betekent ook je manier van denken in kaart brengen. Bij de meeste mensen zitten hun eigen gedachten in de weg. Veel van de problemen die je ervaart en dingen in je leven waar je niet blij mee bent, worden veroorzaakt door de manier waarop je denkt.

Patronen

In deze fase ontdekken we welke patronen je huidige manier van zijn en doen in stand houden.

 

Welke gedachten en overtuigingen heb je die je belemmeren om volledig vanuit je kracht te functioneren? Wat zijn je gewoonten, wat blijf je (bewust of onbewust) doen waardoor je de regie uit handen geeft? Waardoor of door wie laat je je leiden? Door de omstandigheden, door de mensen om je heen (je partner, kinderen, leidinggevende, collega’s, etc.) of door dat irritante stemmetje in je eigen hoofd?

Authenticiteit

Behalve je hoofd heb je nog een andere stuwende kracht: je hart. Daarmee heb ik het over je gevoelens en je intuïtie. Ook wel je vrouwelijke kanten genoemd. Iedereen heeft trouwens zowel mannelijke als vrouwelijke kanten. Of je nou man bent of vrouw.

 

Echte balans in jezelf en in je leven creëer je door niet langer je intuïtie en gevoelens te laten ondersneeuwen door je gedachten en intelligentie, maar door ze doelbewust deel van je leven te laten zijn. In deze fase leer je weer of meer contact te maken met die kant van jezelf. Zonder het zweverig te maken overigens.

Communiceren

Leven doe je niet alleen met jezelf. Het is essentieel om de kracht in jezelf te ontdekken en ermee te leven, maar vervolgens is het ook belangrijk om je communicatie met de mensen om je heen te versterken.

 

Communicatie gaat er in eerste instantie niet om dat jij kwijt bent wat je wilt zeggen, het gaat erom wat het doet met de ander en of jij bereikt wat je wilt met je woorden.  Ik leer je hoe je communiceert met respect voor jezelf en de ander terwijl je zegt wat je écht wilt zeggen. En dus bereikt wat je wilt bereiken.

Toekomst

T staat voor de toekomst, het borgen. Je komt enorm veel te weten over jezelf, je wordt je bewust van hoe je in elkaar zit en waarom je doet wat je doet. Je leert hoe je anders denkt, anders doet vanuit je eigen kracht. En het is belangrijk om dat ook echt in je systeem te krijgen. Geen snelle successen en trucs, maar blijvende transformatie.

Wat je beleeft in onze samenwerking

Wat ik belangrijk vind is dat je je thuisvoelt bij me. Je voelt je serieus genomen, ervaart dat ik naar je luister en voelt dat je al je troubles and doubts aan me kunt toevertrouwen.

 

Ik ben een enorm positief mens, betrokken, empathisch, warm en enthousiast. Natuurlijk houd ik je ook een spiegel voor, wat best confronterend kan zijn zo nu en dan.  En natuurlijk als je het nodig hebt een duwtje in je rug of een schop onder je kont. Altijd liefdevol. Ik sta naast je, loop met je mee.

 

Dit is wat ik zelf belangrijk vind en ook als reactie terugkrijg van mijn klanten. I practice what I preach! Meer lezen over hoe mijn klanten de samenwerking ervaren? Kijk bij de ervaringen.

 

Kenmerkend aan mijn manier van werken is naast de IMPACT-methode, de combinatie tussen de gesprekken (waarin ik je vragen stel, ideeën geef, uitdaag, een spiegel voorhoud) en opdrachten tussen de verschillende sessies in.

 

Zo leer je tijdens onze gesprekken, maar ook daarbuiten. In de praktijk, waar het leven zich afspeelt. Door de opdrachten is onze samenwerking een continu proces en zijn het geen op zichzelf staande sessies.

Meer weten? Plan een afspraak voor een gratis Clarity Call!
Meer balans in je leven?
Ontdek in no time welke gebieden in je leven meer aandacht nodig hebben en (her)vind je balans. Neem zelf de regie over je leven! Vraag nu het gratis ebook met test aan.
Ja, graag!
close-link