IMPACT-methode

In de loop van ruim 21 jaren trainen en coachen heb ik zelf mijn methode ontwikkeld. Gebaseerd op mijn ervaring, de opleidingen die ik volgde, de programma’s die ik met mijn klanten doorliep en de resultaten die ze daarmee behaalden.

 

Ik presenteer je: de IMPACT-methode.

 

De manier waarop ik werk is trouwens een combinatie van intuïtief en praktisch. Zonder zweverig gedoe, no worries. Ik sta graag met 2 benen op de grond. Het gaat om de transformaties die plaatsvinden in je dagelijkse wereld. Daar moet het gebeuren.

 

Om jou de grootste resultaten te laten behalen, geef ik je alles wat ik in huis heb. Ik (en daardoor jij!) heb het geluk dat ik een prachtige gave heb, die ik voor jou inzet. Naast mijn tomeloze enthousiasme, positiviteit, enorme betrokkenheid, professionaliteit en praktische insteek werk ik namelijk intuïtief. Volledig afgestemd op jou.

 

Ik luister naar wat je me vertelt, maar ik luister nog meer naar wat er gehoord mag worden. Naar wat er van binnen speelt, maar wat je niet onder woorden gebracht krijgen. Of waar je niet bij kunt, simpelweg omdat het verscholen zit in je onderbewuste.

 

Door deze waardevolle combi werken we doelgericht aan verlangens en gewenste resultaten, maar halen we ook belangrijke zaken uit je onderbewuste naar boven. Bijvoorbeeld overtuigingen of wensen die je zelf niet kende of onder woorden kon brengen. Doordat we dit in het licht brengen, ontdekken en doorbreken we patronen die je tot nu toe tegenhielden om te groeien. Zo ontwikkel je je sneller, dieper en blijvend.

Zo is de IMPACT-methode opgebouwd:

Identiteit

Je waarden, verlangens en kwaliteiten (je identiteit) nemen we als basis. Als je meer weet over wie je bent, wat je belangrijk vindt en waar je naar verlangt hebben we een mooi startpunt te pakken.

Mindset

Jezelf leren kennen, betekent ook je manier van denken in kaart brengen. Bij de meeste mensen zitten hun eigen gedachten in de weg. Veel van de problemen die je ervaart en dingen in je leven waar je niet blij mee bent, worden veroorzaakt door de manier waarop je denkt. Welke gedachten houden jou tegen in wat je wilt bereiken? Welke patronen zie je terugkomen in hoe jij denkt?

 

Ik help je om een positieve mindset te ontwikkelen die vóór je werkt. Die je helpt om je verlangens waar te maken en zo je eigen leven te leiden, je mooiste leven. Ik leer je te stoppen met denken aan dat waar je juist van af wilt (dit doen we met z’n allen te vaak!) en leer je  vooral hoe je juist door je gedachten effectief in te zetten bereikt wat je wilt bereiken.

Patronen

In deze fase ontdekken we welke patronen je huidige manier van zijn en doen in stand houden.

 

Welke gedachten en overtuigingen heb je die je belemmeren om volledig vanuit je kracht te functioneren? Wat zijn je gewoonten, wat blijf je (bewust of onbewust) doen waardoor je de regie uit handen geeft? Waardoor of door wie laat je je leiden? Door de situatie waarin je je op dit moment bevindt? Door de mensen om je heen (je partner, kinderen, leidinggevende, collega’s, etc.)? Of door dat kritische stemmetje in je eigen hoofd?

Authenticiteit

Behalve je hoofd heb je nog een andere stuwende kracht: je hart. Daarmee heb ik het over je gevoelens en je intuïtie. Ook wel je vrouwelijke kanten genoemd. Iedereen heeft trouwens zowel mannelijke als vrouwelijke kanten. Of je nou man bent of vrouw.

 

Echte balans in jezelf en in je leven creëer je door niet langer je intuïtie en gevoelens te laten ondersneeuwen door je gedachten en intelligentie, maar door ze doelbewust deel van je leven te laten zijn. In deze fase leer je weer of meer contact te maken met die kant van jezelf. Zonder het zweverig te maken overigens.

Communiceren

In de eerste 4 fasen ontdekken en ontwikkelen we jou, je binnenkant. Maar omdat je natuurlijk niet alleen leeft, is de volgende stap het ontwikkelen van je communicatie met de mensen om je heen. Communiceren vanuit verbinding met jezelf en met hen. Daar staat deze 5e stap, communiceren, voor.

 

Communicatie gaat er in eerste instantie niet om dat jij kwijt bent wat je wilt zeggen, het gaat erom wat het doet met de ander en of jij bereikt wat je wilt met je woorden.  Ik leer je hoe je communiceert met respect voor jezelf en de ander terwijl je zegt wat je écht wilt zeggen. En dus bereikt wat je wilt bereiken.

Toekomst

T staat voor de toekomst, het borgen. In de eerste stappen ontdek je jezelf, je wordt je bewust van hoe je in elkaar zit en waarom je doet wat je doet. Je ontwikkelt een positieve, helpende mindset en leert (opnieuw) gebruik maken van je innerlijke wijsheid (je gevoel en intuïtie).

 

Het blijft natuurlijk niet bij ontdekken en leren, het is enorm belangrijk dat je het juist weet in te zetten in je dagelijks leven. Daarom sijpelt deze laatste fase, de toekomst, door alle trajecten heen zodat alles wat je ontdekt, samen met de handvatten die ik je geef, echt in je systeem terecht komen. Geen snelle successen en trucs, we gaan voor blijvende transformatie.

Wat je beleeft in onze samenwerking

Wat ik belangrijk vind is dat je je thuisvoelt bij me. Je voelt je serieus genomen, ervaart dat ik naar je luister en voelt dat je al je troubles and doubts aan me kunt toevertrouwen.

 

Ik ben een enorm positief mens, betrokken, empathisch, warm en enthousiast. Natuurlijk houd ik je ook een spiegel voor, wat best confronterend kan zijn zo nu en dan. En natuurlijk als je het nodig hebt een duwtje in je rug of een schop onder je kont. Altijd liefdevol. Ik sta naast je, loop met je mee.

 

Dit is wat ik zelf belangrijk vind en ook als reactie terugkrijg van mijn klanten. I practice what I preach! Heerlijk om zoveel mogelijk mensen te kunnen inspireren met de stappen die ik zelf in mijn leven zet. Meer lezen of bekijken over hoe mijn klanten de samenwerking ervaren? Kijk bij de ervaringen.

Meer weten? Boek een Take the Lead sessie