Goede voornemens – heb je ze nog of zijn ze al in rook opgegaan?

Goede voornemens – heb je ze nog of zijn ze al in rook opgegaan?

De overgang van het ene jaar op het andere is altijd een mooi natuurlijk moment om de balans op te maken. Te kijken naar je inspanningen en successen van het afgelopen jaar en hetgeen je in het nieuwe jaar anders wilt doen.

Hoe zit het met jou? Heb jij de balans al opgemaakt? Hoe was 2013 voor jou, zakelijk gezien? Qua inspanningen en qua successen? En hoe ziet die balans eruit voor 2014? Heb je al plannen gemaakt om dit jaar andere dingen te doen of ze anders aan te pakken?

Alles start met een plan, een wens, een verlangen. Pas als je verlangen groot genoeg is, ga je er echt mee aan de slag. Dat is mijn ervaring tenminste. Iets wat je wel aardig vindt maar niet belangrijk genoeg, dat verdwijnt weer in de kast.

Hierbij enkele tips om doelen te formuleren die je wel gaat behalen:

  1. Zet jezelf erin – IK-, het gaat immers om jou, het is jouw verantwoordelijkheid om het doel te behalen!
  2. Formuleer positief, bevestig wat je wel wilt, in plaats van wat je niet wilt (vergelijk de kracht van “ik eet gezond en eet maximaal 1 koekje per dag” met het veel minder sterke “ik wil niet meer snoepen”).
  3. Schrijf alsof je het al bereikt hebt. Je doel is immers niet om het te willen bereiken, maar om het al bereikt te hebben (vergelijk de volgende 2 zinnen: “Ik wil een uitdagend project doen waarin ik mijn capaciteiten kwijt kan” en “Ik heb een uitdagend project waarin ik mijn capaciteiten kwijt kan”. Wat denk je, waarmee bereik je wat je echt wilt?

Ik wens je veel succes, doe er je voordeel mee! Vorig jaar heb ik een aantal keren de workshop ‘Jouw sleutel tot succes’ gegeven, met groot succes! In die workshop leer je een nieuwe methode om doelen te formuleren, en ze vervolgens ook echt te gaan behalen!

Ik heb nog geen nieuwe data geprikt. Ben je geïnteresseerd voor jezelf of je team, neem dan contact met me op.

Vergeet niet:

1. Dit artikel te delen. Help je vrienden en relaties door ze op dit artikel te wijzen. Klik hieronder op een of meer social networks van je keuze en laat het ze weten!

2. Een reactie te plaatsen. Ik ben reuzebenieuwd naar de voornemens en doelen die jij hebt voor 2014! Heb je een andere vraag of opmerking over het bereiken van je doelen? Laat hieronder je reactie achter en deel het met Power2Blossom en je mede-lezers.Meer balans in je leven?
Ontdek in no time welke gebieden in je leven meer aandacht nodig hebben en (her)vind je balans. Neem zelf de regie over je leven! Vraag nu het gratis ebook met test aan.
Ja, graag!
close-link