De volgende 4 belangrijke stappen op weg naar een sterk professional brand

De volgende 4 belangrijke stappen op weg naar een sterk professional brand

Personal branding. Om onderscheidend en aantrekkelijk te zijn. En door opdrachtgevers gevraagd worden om de projecten te doen waar je goed in bent en die je het allerliefste doet. Hoofdregel hierbij: wees jezelf, ofwel word steeds meer jezelf! Het is goed zoals je bent, laat al die mooie punten zien.

In het vorige artikel heb ik 4 eerste stappen op weg naar een sterk professional brand met je doorgenomen, je leest ze hier. Deze keer geef ik je nog 4 stappen. Ik houd het kort deze maand, ik geef je de stappen zodat je er alvast over kunt nadenken. Van een aantal mensen kreeg ik het verzoek om uitgebreider op sommige stappen in te gaan, dat ga je de komende maanden lezen.

De eerste stappen van het bouwen aan jouw personal brand zijn gericht op het ontdekken en erkennen van je eigenheid en het checken bij de mensen om je heen. Vervolgens zet je je eigenheid in de schijnwerpers. Je kiest je kristalheldere en overtuigende profilering waarmee je optimaal zichtbaar bent voor de wereld om je heen.

5. Jouw persoonlijke shortlist
Pak de lange lijst die je verzameld hebt vanuit de eerste 4 stappen er nog eens bij (genieten mag!). Wat valt je op, zie je parallellen tussen de punten die je zelf hebt opgeschreven en die je van anderen hebt gehoord? Maak combi’s van zaken die bij elkaar passen. Geef er woorden aan.

6. Jouw toegevoegde waarde
Formuleer de waarde die je toevoegt, wat is het resultaat van werken met jou? Wat bied je? En daarmee bedoel ik iets anders dan je werkwijze of de functie die je hebt. Hier ga je de diepte in. Hier beantwoord je vragen als ‘Waarom werken mijn klanten met mij’?

 7. Je essentieverhaal
Ontwikkel jouw essentieverhaal. Je kunt het ook een korte pitch noemen, of je elevator pitch. Als iemand je vraagt wat je doet, wat antwoord je dan? Niet wat je doet! Maar juist wat je brengt, wat het resultaat is van werken met jou. Aangevuld met voor wie je werkt en welke problemen je oplost of behoeften je vervult.

8. Laat jezelf zien!
Leef naar wat je hebt uitgevonden en laat jezelf zien! Spreek erover met anderen. Wees congruent, zorg ervoor dat je buitenkant past bij wat je over jezelf hebt ontdekt.

Voor nu voldoende stof tot nadenken, lijkt me. Maar beloofd is beloofd: meer details in volgende blogs. Ik ben reuzebenieuwd waar je op uitkomt als je de bovenstaande stappen volgt. Vind je het lastig om er alleen uit te komen? Loop je steeds in hetzelfde rondje, kom je steeds op dezelfde punten uit die niet de essentie raken voor je gevoel? Neem dan contact met me op, dan bespreken we samen jouw mogelijkheden.

Ik wens je veel nieuwe inzichten en mooie gesprekken als je er met anderen over spreekt.

 

Vergeet niet:

1. Dit artikel te delen. Help je vrienden en relaties door ze op dit artikel te wijzen. Klik hieronder op een of meer social networks van je keuze en laat het ze weten!

2. Een reactie te plaatsen. Welke mooie inzichten heb je gekregen?  Heb je een andere vraag of opmerking? Laat hieronder je reactie achter en deel het met Power2Blossom en je mede-lezers.Meer balans in je leven?
Ontdek in no time welke gebieden in je leven meer aandacht nodig hebben en (her)vind je balans. Neem zelf de regie over je leven! Vraag nu het gratis ebook met test aan.
Ja, graag!
close-link