Authenticiteit: 4 tips om je rendement te verhogen

Authenticiteit: 4 tips om je rendement te verhogen

Februari, tijd voor carnaval. We hebben het weer achter de rug. Heb jij het feest gevierd? Een paar dagen uit je dak, masker op en anders doen dan je in het gewone leven doet? En in het dagelijks leven, heb je dan een masker op? Of ben je jezelf, in welke situatie je ook bent? 

Hier moest ik aan denken terwijl ik bezig was met het ontwikkelen van een workshop met als thema een heel belangrijk aspect van personal branding voor professionals: authenticiteit.

Authenticiteit, het klinkt als een modewoord. Maar wat is het eigenlijk precies? Authenticiteit is echtheid. Je laat zien of horen wat je echt denkt, voelt en wie je in essentie bent. Van binnen naar buiten, je straalt uit wat er binnen in je zit.

4 tips voor authenticiteit waarmee jij direct je rendement verhoogt:

1. Doe het werk dat aansluit bij wie jij echt bent. Dan voel je je goed, dat straal je uit. En natuurlijk doet ook jouw klant graag zaken met iemand die goed in zijn/haar vel zit, die plezier heeft in het werk. Want het werk dat echt bij je past, dat is vaak ook waar je talenten liggen.

2. Laat je jezelf zien, open en eerlijk, dan weten anderen wat je wilt. Je omgeving kan niet (meer) om je heen. Ben je authentiek, dan wordt je krachtiger en duidelijker. Je straalt uit wie je bent. En je zult zien dat je gevraagd wordt voor het werk dat je het liefste doet.

3. Weet je dat het leuk is om een beetje af te wijken van wat ‘gewoon’ en ‘standaard’ is? Als je jezelf professioneel wilt branden is het noodzakelijk om uniek te zijn en je pakkend te onderscheiden van professionals die iets soortgelijks doen als jij.

4. Neem zelf het heft in handen! Denk na over hoe je jezelf kunt laten zien. Grijp de mogelijkheid om activiteiten te ondernemen die weerspiegelen wat jij belangrijk vindt en welke resultaten je kunt bieden. Schrijf, geef presentaties, laat je mening zien.

Wil je werken aan je authenticiteit? Weten wie je echt bent, wat jouw unieke punten zijn en hoe je je kunt profileren naar buiten? Neem contact met me op, dan bespreken we de mogelijkheden voor jou.

 

Vergeet niet:

1. Dit artikel te delen. Help je vrienden en relaties door ze op dit artikel te wijzen. Klik hieronder op een of meer social networks van je keuze en laat het ze weten!

2. Een reactie te plaatsen. Wat levert authentiek zijn jou op?  Heb je een vraag of opmerking? Laat hieronder je reactie achter en deel het met Power2Blossom en je mede-lezers.Meer balans in je leven?
Ontdek in no time welke gebieden in je leven meer aandacht nodig hebben en (her)vind je balans. Neem zelf de regie over je leven! Vraag nu het gratis ebook met test aan.
Ja, graag!
close-link