Aantrekken van meer klanten dan je aankunt…

Aantrekken van meer klanten dan je aankunt…

Vanochtend had ik een overleg met een van mijn opdrachtgevers. Het was een ingelast spoedoverleg. Waarom een spoedoverleg? Het ging erover dat er eigenlijk teveel aanmeldingen zijn. Teveel professionals die aan zijn programma willen deelnemen. En vol is vol…

Nu vraag je je misschien af: “Teveel klanten? Hoe kun je nou teveel klanten hebben? Had ik dat maar…”. Veel (zelfstandig) professionals worstelen met een tekort aan klanten. Ze hebben een prima dienst ontwikkeld, zijn goed in hun vak maar hebben toch steeds weer te weinig klanten.

Ik kan me voorstellen dat je een tikkeltje jaloers bent, dat je dat ook zou willen. Zoveel klanten die je dienst willen afnemen dat je misschien wel ‘nee’ moet verkopen. Of andere manieren moet vinden om die klanten toch tevreden te stellen, je wilt ze immers ook niet laten weglopen.

Hier het verhaal van Fred, in korte bewoordingen. Hij is al een aantal jaren bezig met het verkopen van zijn dienst, een academische bedrijfskundige opleiding. De werving van cursisten verliep niet bepaald vlot. Hij was hard aan het werk maar het lukte niet om steeds weer voldoende geïnteresseerden aan te trekken.

Inmiddels weet hij dat een andere aanpak tot heel andere resultaten leidt. We gingen samenwerken, samen op weg naar voldoende inschrijvingen. Een mooie synergie waarmee hij zijn doel bereikte: misschien wel een overschot aan klanten. Wat was de weg van Fred naar het succes? Graag deel ik hier enkele tips met je:

  • kies wie je (ideale) klanten zijn en richt daar al je inspanningen op;
  • geef jezelf en je dienst een duidelijk gezicht – kies voor een onderscheidende profilering;
  • communiceer congruent: maak in je verbale en non-verbale communicatie je gekozen profilering zichtbaar;
  • werk pro-actief in plaats van afwachtend;
  • werk aan je overtuigingskracht!

Herken je je in het oorspronkelijke probleem van Fred? Zou ook jij graag je aantrekkingskracht vergroten zodat je meer klanten krijgt? Je impact vergroten door een heldere en overtuigende profilering en congruente communicatie? Kijk op PowertoBlossom.nl of neem contact met me op.

Ps. kijk ook op de website voor de referentie die Fred schreef.

 

Vergeet niet:

1. Dit artikel te delen. Help je vrienden en relaties door ze op dit artikel te wijzen. Klik hieronder op een of meer social networks van je keuze en laat het ze weten!

2. Een reactie te plaatsen. Hoe trek jij je klanten aan? Heb je een vraag of opmerking? Laat hieronder je reactie achter en deel het met Power2Blossom en je mede-lezers.Meer balans in je leven?
Ontdek in no time welke gebieden in je leven meer aandacht nodig hebben en (her)vind je balans. Neem zelf de regie over je leven! Vraag nu het gratis ebook met test aan.
Ja, graag!
close-link